desember 2013

Juleferie!!

Endelig er det juleferie! Har sett frem til denne dagen siden høstferien slutta.. haha. I jula har jeg tenkt å slappe av med familie og mine beste venner, det skal bli så kos♥ Men først skal jeg til Karasjok i helga for å spille på en juleturnering. Tror det kommer til å bli gøy! Jeg skal spille med Guovdageainnu nieiddat (Kautokeino's jenter rett oversatt), det er de jeg alltid spiller med. Artig gjeng :)

♥ day 9: Noe du er redd for
Hvis jeg skal være helt ærlig nå, så er jeg redd for skrekkfilmer. Det er alltid én som gjemmer seg bak pleddet når noe skummelt skjer - og det er meg. Men likevel ser jeg på skrekkfilmer selv om jeg kanskje ikke får med halve filmen engang.. Har vet et elsk/hat-forhold til skrekkfilmer. Husker når jeg så på The Ring-filmene for noen år siden så fikk jeg ikke sove i to dager etter det..

Disse bildene ble faktisk tatt da vi så på The Ring i 2009.. haha!!


Er du også redd for skrekkfilmer?

19.12.2013 kl.15:43 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Et ønske

♥ day 6: Et bilde av deg selv tatt i dag


♥ day 7: Et bilde av håndskriften din
(hopper over denne.. hehe lat)

♥ day 8: noe du ønsker deg
Det jeg ønsker meg er at 2014 blir like bra som dette året. Året i år har gått så fort, og det er så rart å tenke på at det snart er over.. Men neste år fyller jeg jo hele 18 år, så jeg gleder meg veldig til å endelig bli myndig og kunne ta lappen! En ting du ønsker deg?

18.12.2013 kl.19:22 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Julefotografering


nikon d7000 + 28-75mm f/2.8

I helga tok jeg julebilder av Elle Maaret og dattra Anna Isabel. Tusen takk til Juhls sølvsmie for at vi fikk ta bilder der! Det var kjempemorsomt å ta bilder av dem, Anna Isabel er så søt :-) Hva syns dere om bildene?

Litt etter..

Hei! Nå har det plutselig gått fem dager siden jeg blogget sist.. Måtte nedprioritere bloggen fordi vi har så sykt mye å gjøre på skolen før juleferien. Irriterende at nesten alle lærerne skal gi oss masse oppgaver rett før jul! Men men. I helga tok jeg noen julebilder av Elle Maaret og dattra Anna Isabel. Har allerede lagt ut noen bilder på fotosiden min på facebook, men legger ut bilder her også imorgen.
Siden jeg ligger langt etter 15-days utfordringen, må jeg ta flere på en gang.

♥ day 3: Dine 3 yndlingssanger akkurat nå
Det er så vanskelig å finne tre yndlingssanger, men de jeg hører mye på for tiden er Elastic Heart av Sia, The Weeknd og Diplo, Heart by heart av Demi Lovato og Triggerfinger av Donkeyboy. Jeg har egentlig ikke en spesiell musikksmak, hører på det meste. Og joik selvfølgelig!♥ day 4: En ting du aldri kommer til å gjøre
Denne var vanskelig! Det første jeg tenkte på er at jeg aldri kommer til å skamme meg for å være en same. Min kultur og bakgrunn er veldig viktig for meg.


♥ day 5: Favorittmaten din
Favorittmaten min.. er det lov å si reinkjøtt? Biđus, røykakjøtt, tørkakjøtt, finnebiff, stek.. Det beste jeg vet!

Hva kommer du aldri til å gjøre?

17.12.2013 kl.21:31 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Noen jeg savner

♥ day 2: Noe eller noen du savner
Hvis det er noen jeg savner, så er det bestevenninna mi Elle Martine. Det var så mye enklere før når vi begge bodde i Kautokeino, men nå som hun bor i Tromsø og jeg i Alta sees vi ganske sjeldent.. Heldigvis er det snart juleferie, som betyr at vi bare er en liten skuter-kjøretur unna hverandre. Da er vi alle sammen samlet, Elle, Ronja og jeg! Det skal bli så koselig å være med begge to igjen♥ Gleder meg vilt!

10 ting du kanskje ikke visste om meg


♥ day 1: 10 ting du kanskje ikke visste om meg

  • i 2008 tok jeg bilder med et speilrefleks for første gang
  • jeg har hatt øyeoperasjon
  • jeg kan være veldig snarsint, men det varer ikke lenge
  • jeg elsker å le og tulle, ler omtrent hele dagen (kanskje mange som visste dette allerede, he he)


  • jeg vet ikke hva jeg vil bli når jeg blir stor
  • jeg er veldig følsom selv om det kanskje ikke ser sånn ut
  • jeg har hatt denne bloggen i over tre år (siden august 2010)

  • jeg er veldig glad i å lage mat og bake
  • jeg er også veldig glad i barn
  • elsker å høre på gamle sanger

 

Det var egentlig ganske vanskelig å komme med ti ting om meg selv, så det var kanskje ikke interessant for dere å lese.. Har vi noe til felles?

15 days challenge

For å få mer fart i blogginga, slenger jeg meg på denne 15 days-utfordringen (starter imorgen):

♥ day 1: 10 ting du kanskje ikke visste om meg
♥ day 2: Noe eller noen du savner
♥ day 3: Dine 3 yndlingssanger akkurat nå
♥ day 4: En ting du aldri kommer til å gjøre
♥ day 5: Favorittmaten din
♥ day 6: Et bilde av deg selv tatt i dag
♥ day 7: Et bilde av håndskriften din
♥ day 8: En ting du ønsker deg
♥ day 9: Noe du er redd for
♥ day 10: Rommet ditt
♥ day 11: Ditt siste innkjøp
♥ day 12: Innholdet i vesken din
♥ day 13: Parfymen du bruker
♥ day 14: Din verste uvane
♥ day 15: Favorittproduktet ditt akkurat nå

Hvis dere har noen fotorelaterte utfordringer til bloggen, må dere si ifra! :)

Søndagsmorgen..


nikon d7000 + 50mm f/1.8

Endelig fredag

Å, det er så koselig å komme hjem til julestemning♥ Igår var det julebord for borteboende elever i Alta, og jeg og Elen Inga bestemte oss for å ta på kofta i år. Selv om det tar lengre tid å ta på kofte, så syns det er mye artigere å pynte meg med kofte enn f.eks. kjole. Kofta er best :-) Julebordet var veldig koselig med fine folk og god mat. Også var det en jente som sang noen sanger, hun var så flink!


Jeg og Elen Inga før vi dro på julebordet igår

God helg!♥ Hva skal dere ikveld?

06.12.2013 kl.20:57 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Fra foto-arkivet: 2011
nikon d60 + 18-200mm f3.5-6.3

Noen bilder jeg tok da vi hadde flokken i gjerdet i Badasjohka for to år siden. Av og til er det så kaldt at man klarer å se kulden på bildene.. Vanligvis er det fra -15 til -30C. Her brukte jeg det gamle kameraet mitt, Nikon D60. Hva syns dere?

Flickr!


Jeg har jo opprettet en Flickr-konto for en stund siden og lagt til mange bilder allerede. Det er så mange flinke fotografer på Flickr og så utrolig fine bilder å finne der! Jeg følger ikke så mange andre på Flickr, så hvis noen av dere har en Flickr-konto som dere bruker aktivt må dere legge igjen en link i kommentarfeltet!

Link til min Flickr-konto: trykk her!

Video fra flåtinga i høst


se den i HD!

Hei dere! Siden bloggen har vært nede så har jeg ikke fått vist dere den nyeste filmen jeg har laget. Filmet litt under flåtinga fra Arnøya til fastlandet i høst. Dette er starten på høstflytting fra sommerbeitet på Arnøya til vinterbeitet i Kautokeino. Sangen heter "Cry of the wolves" og er av Ulla Pirttijärvi. Jeg har fått tillatelse til å bruke denne sangen til videoen for de som lurte. Syns det er veldig gøy å lage sånne kortfilmer, så jeg blir sikkert å lage mange flere. Hva syns dere om filmen? ps! Har laget to fra før av hvis dere vil se:

Anne Katja Gaup

19, Kautokeino

Follow on Bloglovinhits