desember 2010

Nytt objektiv!


AF Nikkor 50mm f/1.8D

Noen testbilder:
Favorittbildet mitt! Dette objektivet gir sylskarpe bilder..

Idag hentet jeg objektivet mitt. Det kosta 1200 NOK her. Det første jeg tenkte når jeg monterte det på kameraet, var at det så skikkelig snålt ut. Jeg er jo vant med store objektiv, så kommer denne søte, lille greia. Haha. Jeg prøvde det, og bildene så veldig gode ut! Men husk at jeg ikke er så vant med å fotografere manuelt(mf), så det må jeg bare venne meg til. Det var forresten ingen som hadde rett i "gjettekonkurransen", dessverre.
Hva syns du om bildene? Har du en 50mm f/1.8?

Mine nyttårsforsetter

Jeg har aldri hatt noen ordentlige nyttårsforsetter, fordi jeg glemmer de som oftest. Men uansett, her er lista mi:
+ ta vare på tingene mine slik at jeg ikke mister dem
+ prøve å holde rommet ryddig
+ bli en bedre blogger på flere måter
+ tjene penger
+ bli en bedre fotballspiller

+ ta skolen mer seriøst
+ ta flere bilder enn i år
+ være mer ute
+ drikke mer vann
+ bli en bedre fotograf
Hva er dine nyttårsforsetter?

Gjett hva!


tatt i april en gang.. // nikon d60 + 18-55mm f/3.5-5.6

Jeg har bestilt noe, og du skal gjette hva det er! Det må være et nøyaktig svar. Den som svarer riktig først, blir linket og får en bloggheader om ønskelig! Det trenger ikke å være helt korrekt, men prøv å svar nøyaktig. Vinneren "kåres" på fredag, for da skal den være her. OBS! Du må ha en blogg. 
Hint! Det er bestilt fra http://japanfoto.no, hører til fotografi og er liten.

vårflytting [arkivsnoking]


legg merke til noe rosa..


Karls...Sara på taket!

mitt favorittbilde gjennom hele vårflyttinga!


fire deilige reinrumper.. // nikon d60 + 70-300mm f/4-5.6

Litt bilder fra vårflyttinga med flokken. Vi starter her Kautokeino, og flytter hele veien til Kågen, skjervøy kommune. Det tar ca. en uke å flytte. Vi kjører vanligvis med scooter(før kjørte de med rein). En veldig artig "årlig" tur!
Hva syns du om bildene?

100tc: light

Nikon d60 + 70-300mm f/4-5.6

Ingen spesiell tolkning på temaet "light" denne gangen..
Tenkte at jeg må begynne med 100 themes challenge igjen, hadde jo glemt utfordringen en stund!

En vakker solnedgang
nikon d60 + 70-300mm f/4-5.6

Dette møtte synet mitt idag når jeg så ut vinduet. Jeg stilte meg på verandaen, og tok noen "prøvebilder" før jeg kledde på meg og dro ut.  Jeg trosset -23C i mørketiden for å dra ut å fotografere! Det er noe nytt, det. Jeg er ganske fornøyd med bildene, så det ble en vellykka photoshoot. Hva syns du om bildene?

jeg savner hester.


Araberen Jascar. // nikon d60 + 18-55mm f/3.5-5.6d

jeg savner å se på hester. jeg savner å ri. jeg savner hester. 
Jeg har ridd siden jeg var 6-7 år. Jeg begynte å ri med en stor shetlandsponni, som jeg red på i noen år. Da begynte jeg å ri hos min tante, som har flere hester. Når vi flytta til maursund(om somrene) var det hester der. Jeg red. Og det gjør jeg om sommeren. Men nå som mørketiden er her, har jeg ikke sett på en eneste hest. Ikke engang shetlandsponnien som er noen hundre meter unna huset vårt. Jeg har ikke ridd siden høst, og jeg savner det. Mye. Det er virkelig på tide å løfte rumpa for å ri! Det er noe med mørketiden som gjør at jeg ikke har lyst til å dra ut. Det er kaldt og mørkt. Det er ikke det at jeg ikke liker vinteren, for jeg elsker vinteren - når sola er oppe! 
Noen som har det som meg?

27.12.2010 kl.20:35 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Ombestemmer meg, jeg


nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3

Jeg har fått ganske mange råd i det innlegget ang. vannmerker og copyright. Jeg går tilbake til å bruke vannmerke på bilder jeg legger ut, både i bloggen og flickr. For sikkerhets skyld. Jeg vet at selvom jeg har vannmerke og to kopisperrer, er ikke bildene mine helt sikre uansett. Men men. Forresten, jeg kan sende bilder uten vannmerke til de som har vært modeller for meg. Men, hvis dere skal legge de ut så dere skrive at det er jeg som har tatt bildene!
Smart valg?

Hjemmelagd ministudiotesting, testing. Denne kabuki børsten fikk jeg forresten i julegave.


de fleste som kjenner meg vet at jeg elsker neglelakk! / nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3

Her om dagen lagde jeg en improvisert ministudio. Litt kjekt å ha, eller? Jeg brukte en liten kasse, hvite A4 ark, teip, saks og en kniv. Resultatet ble jo ganske bra, så den duger til f.eks. produktfoto. Det er faktisk mye man selv kan lage, billig! Hva syns du?

Copyright og vannmerke.


nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3

Jeg har alltid brukt et vannmerke på nesten alle bildene jeg poster på nettet. Særlig portretter av folk. Jeg liker å være ekstra sikker, selvom opphavsrettloven finnes. Men nå(eller foreløpig), skal jeg ikke bruke vannmerke. For det er litt slit å redigere et bilde flere ganger, for bloggen, facebook og flickr. Merkelig nok, så bruker jeg kun vannmerke på bilder jeg poster ut på bloggen. Jeg tar sjansen og tar vekk vannmerket, for å se om dere respekterer opphavsrettloven, og bloggen min. Prøv å kopier et bilde, så dukker det opp en popup hvor det står: Skam deg.
Bruker du vannmerke på dine bilder? PS! Husk å spørre om lov før du låner et bilde, og respekter et nei.

EDIT: Kopisperren funker på Google Chrome, Mozilla Firefox og Internet Explorer(Har testet alle). Har derimot ikke testet på f.eks. Safari, Opera osv. Noen som kan teste for meg? Hvis kopisperrene mine ikke fungerer i det hele tatt, og det blir mye kopiering, kommer jeg til å bruke vannmerke igjen.

Hvordan følge favoritt bloggene dine på 1-2-3

Det kan av og til bli tungt å trykke på blogger flere ganger om dagen for å sjekke om de har oppdatert. Det er ikke så lett å forutsi når bloggene oppdateres, eller hva? Heldigvis finnes det en løsning til dette problemet. Bloglovin!
Her kommer tre punkter du må gjøre for å følge dine favoritt blogger:

1.  Opprett en bruker på Bloglovin'(linket). Dette er super enkelt, du trenger bare å trykke på "Registrer Bruker". Etter at du har registrert deg, logger du inn.

2. Søk på favoritt bloggen din. Oppe til høyre finner du en søkeboks, og der kan du søke på en blogg. F.eks. "Ida Wulff". Da kommer bloggen opp.
3. Trykk på følg! Da følger du automatisk bloggen. Du kan følge så mange blogger du vil, helt gratis!


Tips! Hvis du er en blogger selv, kan du legge til din blogg på Bruker > Din blogg > Krev din blogg. Skriv navnet på bloggen din, kopier koden som dukker opp, lim inn i et av innleggene dine. Når du har gjort det, trykk på "Rock on!". Da har du registrert bloggen din på bloglovin, så andre kan følge. 
Nå kan du legge inn en 'widget' på bloggen din. Bruker > Widgets. Trykk på et av bildene, kopier koden som dukker opp. (For blogg.no) Gå inn på Design > Rediger > Widgets. Lim inn koden der, og lagre. Da er du ferdig!
Jeg bruker boglovin - gjør du?

25.12.2010 kl.19:52 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Julaften i bilder


dagen begynte med Tre nøtter til Askepott


fristelsen var stor når jeg så gavene, men jeg klarte å holde meg til ettermiddagen.


vi fikk et overrasket julebesøk av Erika og..


.. Johan Ante!(Erika, hvis du leser dette så kan jeg sende bildene i epost til deg)


Etterpå fikk vi spise god mat.


tilfeldig redigering..


Så begynte gaveåpninga. Spent?


Søster ble helt i hundre når hun fikk disse Uggsa! Forresten, kul manikyr?

God morgen! Jeg har hatt en kjempefin julaften med familien, morfar og mormor. Gavene jeg fikk kan jeg kanskje vise dere senere. Har du hatt en fin jul?

God jul! :)


bilde av meg for to år siden når jeg ble fotointeressert..

Vil bare ønske god jul til alle flotte lesere! Håper dere får en kjempefin dag som blir verdt å huske.
- Anne Katja!

Juletre pynt


nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3
Idag har vi satt opp juletreet og pynta det. Det ble veldig fint. Jeg har også pynta litt mer på rommet mitt, så her blir det fint! Har i tillegg rydda og støvsuget rommet, hvor flink er ikke jeg?
Mamma har også stekt resten av pepperkake-deigen, siden jeg og søster ikke orka mer. Bror fikk sin nye TV idag, og den er plassert her nede i stua. Herlig.. Selvom jeg vet jeg ikke kommer til å få se på TV så ofte. *Sukk*

Hva syns du om bildene? Er julestemninga på plass hos deg? :)

aaaw..[arkivsnoking]


aw, så nusselig hun er! // nikon d60 + 18-55mm f/3.5-5.6

arkivsnoking: kari


Dette bildet ble tatt i høst av Kari. //nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3

20.12.2010 kl.13:27 i Blogg    1 kommentar Permalenke

mmm..


pepperkakebaking ifjor.. // nikon d60 + 18-55mm f/3.5-5.6

Mamma har lagd pepperkake deig idag, så det skal bakes imorgen! m-m-m..
Jeg har lagd en inspirasjons mappe på pc'en, og kopiert(ops!) bilder fra div. nettsteder. Disse bildene skal jeg kun bruke for å få inspirasjon, og jeg kommer ikke til å legge ut bildene på nettet. Det er greit å lagre bilder hvis man kun bruker bildene lokalt på datamaskinen. For all del, husk å spørre om lov først hvis du skal legge ut bildene på nettet! Har du en inspirasjons mappe på datamaskinen din? Hvordan tolker du opphavsrettloven?

endelig juleferie!

et bilde av årets juleball.. flere kommer etterhvert, både på blogg og fb ;)

God morgen!
Igår kveld begynte juleferien for ungdomsskolen, og gud det var herlig! Juleballet var veldig bra, mye dansing og moro. ;) Jeg glemte å ta bilder av outfiten min og av diskoen. Jaja.. Det var uansett mye blitz i diskoen, så jeg kan vel kanskje låne noen bilder?

17.12.2010 kl.13:43 i Blogg    1 kommentar Permalenke

two pictures

'sniktitt' på en photoshoot med silje

Idag tok jeg med kameraet mitt til skolen siden vi hadde en chilledag. Endte opp med å ta bilder av silje, elle mari og meg selv. Det ble en del tullebilder, for vi kan ikke posere ordentlig når vi er sammen. For en forbannelse, altså.. Hva syns du? (btw silje, så kan jeg sende bildene til deg uten navnet mitt på!)

nå har jeg lyst til

å spille med min nintendo 64! Men jeg vil spille med Zelda, men den er hos min gubror. Kom å gi den til meg, da!!! Jeg er ikke desperat, men etter å ha spilt en hel helg, så vil jeg fortsette.. Uansett, her er noen bilder:
min kjære, støvete kasse av en TV<3 sier altså ikke nei takk til en ny!

to av spillene mine, banjo og mario!

Jeg har flere sånne spillgreier, som Playstation 2 og 3 på rommet mitt, hihi.. nerd, sier du? Naaah. Hva syns du om bildene? Er du en spillnarkoman? 8)

update

Hey! :)
Jeg har ikke blogget denne helga fordi jeg har vært på besøk, og har spilt Zelda. Du vet, den eldste tror jeg, som skal til Nintendo 64. Elsk. Anyways, senere skal jeg til kirka fordi det er lysmesse, og konfirmantene skal gå med lys.


Blogges senere!

sara lea

nikon d60 + tamron 18-200mm f/3.5-5.6

Tok en spontan photoshoot med lillesøstra mi istad når hun sang. Jeg vet at det finnes flest innebilder på bloggen for tiden, men det er fordi lyset ute er helt crappy, og med blitz blir det enda verre. Men, siden vi får juleferie fra 16. desember, skal jeg presse meg ut i kulda for å ta mer utebilder! 
Hva syns du om bildene?

arkivsnoking: reinsdyr


blinkskudd!


en gang i februar.. // nikon d60 + sigma 70-300mm f/4-5.6

den stygge andungen


nikon d60 + tamron 18-200mm f/3.5-5.6

God morgen! 
Jeg har ikke blogga fordi vi var å spilte fotball i Alta. Det gikk kjempebra til vi tapte kvartfinalen. Ja, ja. Gøy var det iallefall! Jeg er ferdig med julegavene, nå gjenstår det bare å pakke dem. Fuun!
Er du ferdig med å kjøpe julegaver?

julestemning


gjett hva dette er!


Julelys, så klart!

Med rumpa godt plassert på sofaen sitter jeg her og blogger. Det er så koselig med julelys neesten overalt! Selvom julestemningen ikke er helt på plass, kommer vel den og. 
Hva syns du om bildene? Har du julestemning?

Anne Katja Gaup

19, Kautokeino

Follow on Bloglovinhits