mars 2011

Stor, svart hettegenser og en hårball på hodet


nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3

Ah, det er utrolig herlig å gå rundt med herlige bukser og stor hettegenser! Stor fan av det, hahah. Idag prøvde jeg en ny frisyre som jeg fant på nettet. Veldig enkelt, men litt kult! Jeg er forresten veldig dårlig på å ta selvportretter. Liker du å gå med "store" klær?

Wohoo, lykke!!

Yeeess! Dataen min lever igjen, takket være ny lader(som jeg har lånt, tnx!)! Jeg måtte også ta ut batteriet. Pc'en er enda litt ustabil, men pytt-sann! Jeg er ihvertfall lykkelig fordi jeg ikke trenger å bruke den pittelille-minipcen lenger. 

Ny design!


Da er det nye designet(så og si) på plass! Jeg ble ganske fornøyd, men likte ikke fargen helt. Hva syns du? Forresten! Hvis dere ser noen småfeil må dere si ifra! Viktig :) .. og om det er noe jeg kan forbedre.

Advarsel: under oppussing!

Designet er under oppussing, derfor mye rot!

27.03.2011 kl.20:37 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Photoshoot Cáhppe(uttales tjahppe) I


nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3

Som sagt hadde jeg jo en liten photoshoot med hunden min igår. Han er fortsatt like vill og spretten! Del to kommer senere.. Hva syns du om bildene?

For en lang pause!

Jeg fant ut hvorfor jeg ikke ville blogge lenger(pause, altså). Pga mangel på Photoshop! Men så fikset jeg problemet når jeg fant CS3 liggende på min eksterne harddisk. ♥ Nå er det back in business! Idag tok jeg forresten en photoshoot med hunden min, så snart kommer det nye bilder.. Stay tuned!

Paaaause

Hei hei! Dette blir bloggens første pause. Det fordi jeg har ingen inspirasjon og motivasjon til å blogge og ta bilder. Skrivesperre? Jepp. Pausen vet jeg ikke hvor lenge den kommer til å vare, i'll see. 
Byebye, bloggen!

Sånn går dagene
.. og jeg ser like smashing ut som vanlig! not. // nikon d60 + 50mm f/1.8

Jeg har fortsatt ikke min egen pc, så jeg må bruke pappas bittelille pc. Jeg bruker Photofiltre til å redigere bildene mine med, for den er mye bedre enn Picasa! Ellers har jeg sett på H&M's vår-katalog, og vil så gjerne bestille klær.. Hva gjør du?

Update: ingen data

Yey.. Laderen til min pc har streika, så da kan jeg ikke bruke min pc. R.I.P! Nå bruker jeg pappas mini(les:bitteliten) pc, og må bruke picasa til å redigere bilder. Wooho.. not. Jeg skal kanskje bestille en ny, men må få litt veileding av min data-proffe søskenbarn!

Picasa er jo ikke så verst, så jeg kommer(kanskje) til å blogge normalt fremover. Har dette skjedd deg? Har du noen data-anbefalinger?
PS! Hvis pc'en min hadde vært ung(den er fire år), hadde jeg bestilt ny lader. But no.

Tutorial: litt farge, resten b&w

Jeg bruker redigeringsprogrammet Adobe Photoshop CS5, men dette funker til eldre versjoner også. Tutorialen har jeg lagd selv, så hvis du skal kopiere den og "vise" til andre vil jeg helst at du linker til bloggen min for credit. Forresten, ikke ta bildene mine!

1. Åpnet det bildet du vil bruke(ctrl+o).

2. Dupliser layeren ved å trykke på layer > duplicate layer(ctrl+j).

2. Gjør om bildet til svart/hvitt ved å trykke på Image > adjustments > desaturate(shift+ctrl+u).

3. Trykk på "add layer mask" ved å trykke på knappen som har en blå ring rundt seg.

4. Velg brushes(b) og fargelegg området du vil ha farge på.

5. Nå er du ferdig! Det finns mange metoder å gjøre dette på, men dette er min. 

Lærte du noe nytt?

Sommer '10: hest

Jeg håper det blir mye ridning og hest i sommer! Savner hestene fra Maursund veldig mye, men heldigvis er det bare ca. to-tre måneder til jeg får se dem igjen. Rir du?

Bloggvurdering: deg?

dette innlegget kunne du bli med på bloggvurdering, og denne gangen ble Sophie den heldige!

besøk bloggen hennes ved å trykke her

Førsteinntrykk
Jeg digger headeren hennes, veldig fin og ryddig. Designet er også behagelig å se på, ikke noe rot o.l.

Innhold
Sophie er veldig flink til å skrive, og har akkurat passe med tekst. Bildene hennes har jeg nesten falt for, de er så herlige! Hun bruker ikke smileys, og har heller ikke skrivefeil.

Konklusjon
En fin blogg som er verdt å sjekke ut. Jeg gir bloggen en full pott - sekser!

Leser du bloggen til Sophie, eller skal du sjekke den ut?

 

Div foto tatt fra bilen


nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3

Disse bildene tok jeg på søndag uten en spesiell mening. Hva syns du? Liker du best å ta bilder spontant, eller planlagt?

A new week


nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3

Så var det mandag igjen.. Denne uka skal jeg ikke(!) spise sjokolade før fredag, og prøve å være litt sunnere. Uten grunn, though. for et innlegg. Er du også en sjokolade-addict som jeg?

NM i snøskutercross II


Elle Martine, Anne May og Mikael


Astrid og jeg ♥ savner deg allerede!


Christina


Stina


Astrid og Stina, Stina og jeg!

Dette var vel de mest vellykka bildene av folka, haha.. Tycks?

Ting man kan gjøre om våren

Leste dette innlegget av Tine Katrine, og ble inspirert til å lage min egen liste! 


+ være med på flyttinga fra vinterbeite til sommerbeite.. ah
+ ta frem din etterlengtede sykkel
+ gå ute uten drøssevis av klær på
+ kjenne at det blir varmere for hver dag som går

+ håpe på at snøen er smelta før 17. mai
+ prøve å sole seg på skolegården selvom du vet at det ikke er varmt nok
+ ha vannkrig på skolen
+ tenke på hva man skal gjøre i sommer
+ kjøre med båt igjen

+ være ute hele dagen
+ har flere data-fri dager i uka
+ gå lange turer med hundene
+ ha mange photoshoots ute med venner
+ spise årets første softis

+ ta frem sommersko
+ begynne å planlegge sommer-klesskapet
+ ta årets første tur til sommerhytta, slår aldri feil. herlig!
+ se på nyfødte, små reinkalver
+ svømme ute, hvis du tør
+ gå barbeint på det fuktige gresset
.. og sånn fortsetter lista.. Dette får meg til å glede meg masse til våren! Nevn fem ting du gleder deg til å gjøre om våren, og lag din egen liste!

NM i snøskutercross I
nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3

NM'en var supergøy, jeg var der igår og idag! Jeg fant ut at det var litt spennende å se på cross, selvom det egentlig ikke interesserer meg. Jeg var med mange gode venner, og noen bilder av de kommer i neste del! Hva syns du om bildene?

God morgen!


trykk her for å komme til bloggen hennes!

Hei, og god morgen! Igår lagde jeg et design til Sara Elle, for hun har begynt å blogge igjen. Jeg skulle egentlig si dette igår, men så sovna jeg av. Dere kan bare gjette hvordan trynet mitt se ut nå, med sminke på og greier! Men uansett, hva syns du om designet og bloggen hennes?

Flowers[100 themes challenge]


nikon d60 + kit (sommer 2010)

Jeg liker dette bildet veldig godt! Whatcha think?

NM i snøskutercross denne helga


nikon d60 + 70-300mm f/4-5.6' tatt i 2010

Denne helga er det NM i snøskutercross her i Kautokeino! Det begynte idag kl 15.00 og varer til søndag. Jeg drar ikke dit før imorgen, orker ikke å dra idag. Men det blir sikkert moro, skal dra med meg kameraet enda! Skal du på NM i helga?

Bloggvurdering, bli med!

Nå er det tid for bloggvurdering igjen! Reglene er de samme. Det blir tilfeldig trekning via random.org, og det er kun mulig å delta en gang. Husk å legge igjen bloggadressen din!

Ny manikyr


nikon d60 + 50mm f/1.8

Til tross for dårlig fokus, rar lys og slurving med påføring, ser det noen lunde ok ut. Neglelakken er fra BeYu, i fargen 216. Påføringen var utrolig enkel(til tross for slurving av meg), og neglelakken var utrolig fin! Det var så vanskelig å bestemme hvilken farge jeg skulle ta, haha.. Manikyren ser forresten mye finere og bedre ut i virkeligheten! Har du erfaring med BeYu's neglelakker?

En fantastisk gave!


Fem metalliske neglelakker fra BeYu


To lipglosser fra Make Up Store(!!)


Den til venstre er twin gloss, og den til høyre er scent lips


En heeerlig håndkrem fra L'occitane(den til høyre har jeg fra før av)


En øyeskygge fra Make Up Store, i fargen olive.

Fikk også en oppbevarings-ting fra MUS, og en pudder/rouge-kost fra MUS. Disse herlige produktene fikk jeg av Erika og Johan Ante igår når de var innom! Har du noen av disse produktene?

Happy[100 themes challenge]


foto_søskenbarnet anja

Jeg blir glad når:
det er mildt vær ute. våren kommer og snøen smelter. jeg får være med vennene mine. jeg får en klem. jeg får en sekser på en prøve. jeg får belønning for noe. jeg får en gave. jeg gir en gave. jeg får viljen min. jeg møter noen jeg ikke har sett på lenge.

Det er mildt sagt mye å være glad for, heldigvis! Nevn tre ting du er glad for.

Splitter ny design!


Som du kanskje har merka, har jeg bytta design. Jeg ville prøve noe nytt, for farge-bakgrunn er en standard hos meg! At hele designet er hvitt er litt uvant for meg, men jeg blir nok vant til det etterhvert. Jeg syns designet ble ganske bra! Hva syns du, det nye eller det gamle?

I gjerdet del II


søteste Anne May


nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3

Det å fotografere reinsdyr er noe av det vanskeligste jeg vet om, særlig hvis de er i konstant bevegelse! Jeg pleier å sette meg ned(ja, på snøen), og vente. Av og til får jeg skikkelige gode bilder, men det skjer ikke alltid. Derfor er det noen halve reinrumper og hoder med på bildene, men det får bare være sånn. Stillestående rein derimot, elsker jeg å fotografere! Noen er veldig fotogene, mens andre liker å vise rumpa til kameraet.. Sånn er det!

Har du prøvd å fotografere dyr i konstant bevegelse, og hva syns du om bildene? :)

Macro: i gjerdet


nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3

Hva syns du?

13.03.2011 kl.21:41 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

I gjerdet del I


nikon d60 + 18-200mm f3.5-6.3

Det var veldig tåkete vær den første dagen, så bildene fikk en litt mystisk stemning i bakgrunnen. Bildene gir ingen konkret svar på hvor reinsdyra kommer ifra, og hvor de skal gå. Gjerdet rundt reinsdyra leder deg inn i bildene, hvor den til slutt forsvinner inn i tåka.. Del to kommer snart. Hva syns du?

Joy[100 themes challenge]


nikon d60 + 50mm f/1.8

Søster likte å speide med den kikkerten, ser jeg. Ang 30 DAYS, må jeg avslutte den siden det blir for stress med det. Sorry! Hva syns du om bildet?

Hjemme igjen, endelig


Hei! Nå er jeg hjemme igjen. Skal først dusje, så blogger jeg bedre!

12.03.2011 kl.19:01 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Lite blogg i helga


tatt i februar 2010 i badasjohka

Idag drar jeg med broshan til Badasjohka. Pappa & co kommer imorgen. Vi skal ha rein i gjerdet, derfor blir det lite blogging i helga! Bilder kommer selvfølgelig når jeg drar hjem igjen. Da blogges vi senere! Hva syns du om bildet?

Dag 1 - presenter kjæledyret ditt

Kjæledyret mitt, eller hunden min, heter Čáhppe. Čáhppe betyr svart på samisk. Han er født i 2007, og fyller fire år til høsten. Han er veldig snill, men pleier å stikke av når han er ute samtidig med våres andre hund. Han er også veldig intelligent og smart.

Čáhppe er en blanding av Border Collie og Finsk Lapphund. Han er faren til våres andre hund, Siekkis. For to år siden brakk han det ene forbeinet, da han ble påkjørt av en bil. Jeg mistenker at såret ikke har grodd helt beint, fordi han pleier å løpe litt skjevt.

Har du en hund, eller en annen kjæledyr?

30 DAYS - utfordring


Ja, jeg vet at jeg har 100 themes challenge pågående, men jeg vil prøve 30 DAYS uansett!
Her er listen:

Dag 1 - Presenter kjæledyret ditt.
Dag 2 - Om plassen du er på nå.
Dag 3 - En ting du aldri kommer til å gjøre.
Dag 4 - Hva er kjærlighet?
Dag 5 - Noe(n) du savner.
Dag 6 - Det siste du kjøpte.
Dag 7 - Hva gjorde du i dag?
Dag 8 - Noe du gleder deg til og hvorfor.
Dag 9 - Dine 3 yndlingssanger akkurat nå.
Dag 10 - Hva er venner for deg?
Dag 11 - 15 ting du ikke vet om meg.
Dag 12 - Noe du aldri blir lei av å gjøre.
Dag 13 - Noe du er redd for.
Dag 14 - Ti ting du ønsker deg.
Dag 15 - Bilder av deg opp gjennom årene.
Dag 16 - En sang du virkelig er lei.
Dag 17 - Det tiende bilde i den tiende mappen din.
Dag 18 - De 3 sangene du aldri går lei.
Dag 19 - Et bilde av deg selv som du er seriøs på.
Dag 20 - Et sted du vil til akkurat nå.
Dag 21 - Ett portrettbilde av deg selv i dag.
Dag 22 - Lommeboken din og hva er inn i den?
Dag 23 - Kameraet ditt.
Dag 24 - Bilde av fine hår frisyrer.
Dag 25 - Mitt hjem.
Dag 26 - Noe du ikke forlater huset uten.
Dag 27 - Et bilde du ikke vet hvorfor du har.
Dag 28 - Dette elsket jeg som liten.
Dag 29 - Bilde av ditt smykkeskrin.
Dag 30 - En ferie du vil på igjen.

Jeg starter imorgen!

09.03.2011 kl.23:14 i 30 days    1 kommentar Permalenke

Pakke i posten!


nikon d60 + 50mm f/1.8

Endelig kom pakken min! Etter et par fall på bakken er min gamle ekstern-harddisk klar for å ta kvelden, så måtte jeg bestille en ny. Min nye bestevenn heter WD My Passport Essential, med 500 GB og USB 3.0! Jeg ble anbefalt denne, så da måtte den jo bestilles. Denne må jeg ta utrolig godt vare på, for jeg vil ikke miste alle bildene mine!

Jeg har også sånn "nett-bank", hvor jeg kan lagre bilder på nettet. Utrolig smart! Har du sånn "foto nett-bank"?

Vinneren av blogg-VS

Den 24.02(flaut!) startet jeg en blogg-VS, og har nå trukket vinneren. Vinneren bleee...

http://fotobekky.blogg.no!

Du vil bli kontaktet straks!
Forresten, så er det nesten umulig å være like glemsk som meg! Jeg som liksom skulle trekke vinneren den 27.02.. Yeah right. Er du glemsk? Leser du bloggen til Rebekka?

09.03.2011 kl.18:13 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Da var det gjort!


nikon d60 + 50mm f/1.8

Idag tok jeg tak og ryddet rommet mitt! På bildene ovenfor ser du at jeg har skiftet ut julegardinene, og bytta sengetøy. Nå ser det mye finere ut, ihvertfall. Snart skal jeg på fotballtrening, så vi blogges senere! Hvor ofte skifter du gardiner og sengetøy?

Heey!

Hei! Først vil jeg gratulere Trine og Christina med bursdagen! :*
Idag skal jeg på bursdagsfeiringen til Christina, woopwoop! Men først må jeg sikkert spille Sims2 med søster, som hun maser.. Kjenner du noen som har bursdag idag?

What a mess..


nikon d60 + 50mm f/1.8

Påminnelse til meg selv: Rydd skrivebordet!
Hehe, sånt skjer når jeg alltid utsetter ryddinga.. Noe sier meg at jeg burde bli flinkere til å rydde! Er du flink til å rydde ofte?

Gratulerer med dagen!

Idag(07.03) har søteste Adele bursdag! Hugs and kisses, sweetie! :*

Gledings!

Sommer. Sol. Varme. Ferie. Ri. Is. Sole. Bade. Sykle. Jeg gleder meg sykt mye til våren/sommeren!
Nevn tre ting du liker med sommeren!

Run!


nikon d60 + 50mm f/1.8

Dette bildet skulle egentlig ikke postes, men pytt sann! 
Whatcha think?

A sunny day


nikon d60 + 50mm f/1.8

Elsker været for tiden! Disse bildene ble tatt omtrent kl. 10 imorges, da jeg föret reinsdyra. Har også funnet ut at 50mm objektivet ikke passer til dyrefotografering fordi det har manuellfokus(autofokusen fungerer ikke på D60). Det har jeg lært til neste gang, hehe!
Hva syns du om bildene?

My princess[gamle arkivbilder]


tatt i 2009 / modell: søster

Fant noen søte(og gamle) bilder av søster fra 2009. Liten prinsesse, jo! Hva syns du om bildene?

The Sims 2


nikon d60 + 50mm f/1.8

Æh, jeg har mista min Sims 3, derfor må jeg game Sims 2. Sykt trist.. Lite blogging her i gården, forresten! I'm sorreey. Spiller du Sims 1/2/3?

Red[100 themes challenge]


nikon d60 + 50mm f/1.8

Noe sier meg at det er på tide å bytte ut julegardinene.. Hva syns du?

Kakao in my heart


nikon d60 + 50mm f/1.8

Idag har jeg bare kost meg med kakao og taco. Har absolutt ingen planer idag, men jeg og Maren T finner vel på noe lurt! Hva gjør du i ferien?

I'm a sami boy

Fikk en link til denne videoen igår fra en, og siden den var så gøy må jeg poste den! Se og le :)

Vinterferie!!

YES! Nå har vi endelig en etterlengtet vinterferie... i love it.
Har du hatt vinterferie?

bildeoppsummering: februar

På januar begynte jeg på bildeoppsummering hver måned, og januar-oppsummeringen kan du lese her.

Jeg har laget en litt annerledes bildeoppsummering denne gangen, med tanke på oppsett. Februar var fin, og gikk fra -40C til -0,7C, sykt! Nå er det jo mars, og våren kommer snart.. herlig!
Hvordan var fin februar?

Photoshoot med Anna-Katri


nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3 modell: Anna-Katri

Her er da noen bilder av photoshooten med Anna-Katri. Hun var kjempeflink å posere, elsker smilet og øynene! Mine favorittbilder er de to nederste, enn din(e)? Hva syns du om bildene?

Anne Katja Gaup

19, Kautokeino

Follow on Bloglovinhits