februar 2011

Kvelden i bilder


+ flasken er så fancy at jeg bare må drikke vann av den


+ pc, sjokolade og mobil


+ irritere besøket mitt med å fotografere henne, haha


+ og selvsagt gå med herlige bukser! // nikon d60 + 50mm f/1.8

Hvordan har din kveld vært, og spiser du godteri på hverdagene(som meg)?

Waiting[100 themes challenge]


nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3 modell: Anna-Katri

Et bilde av photoshooten før Anna-Katri skulle danse. Veldig gøy å fotografere henne, og resten av bildene kommer imorgen! Hva syns du om bildet?

Fine jenta!


nikon d60 + 12-200mm f/3.5-6.3

Ukm var jo på fredag, og Anna-Katri spurte om jeg kunne fotografere henne under magedansen. Så da tok jeg sånn ca. 100 bilder, og skal redigere dem snart! Har også tatt en liten photoshoot med henne, bildene kommer snart. Tok også mange andre bilder der, så stay tuned!
Var du på ukm i kauto?

I'm back


Snikon d60 + 50mm f/1.8

Som du kanskje har merket, så har jeg ikke blogget på en stund. Stressfylte dager, sier jeg bare! Uansett, bloggingen blir bedre fra nå. Har fått besøk, og hun skal være her hele uka! Blogges senere, stay tuned!

UPDATE: lite blogging

Hey! Har akkurat kommet hjem fra UKM og disco, bilder kommer senere. Jeg blir forresten borte imorgen, for jeg skal på konfirmasjonstreff. blæh. Vel, vi snakkes senere :)

26.02.2011 kl.00:37 i Blogg    1 kommentar Permalenke

BLOGG VS, ble det deg?

Hei! Da har jeg trukket to av 11 deltakere, og det ble: 
http://fotobekky.blogg.no

VS

http://camerahearted.blogg.no/

Du kan stemme med maks to kommentarer, og kun på den ene. Altså, det er ikke lov å stemme på begge! Vinneren får heder og ære samt en header om ønskelig. Jeg trekker vinneren den 27.02, om tre dager! Stem, stem, stem!

Et bilde jeg liker godt

Jeg har kanskje postet dette bilde før, men siden jeg liker det så godt kan jeg like gjerne poste det på nytt. Som dere ser er forgrunnen, mellomgrunnen og bakgrunnen med! Og trærne bak reinsdyra ser helt magiske ut.. Blinkskudd, med andre ord? Dette bildet ble tatt i fjor.
Hva syns du om bildet? Skal jeg lære dere hva for-, mellom- og bakgrunn er?

Good night, y'all


nikon d60 + 50mm f/1.8

Idag har vært en travel og effektiv dag, så vi blogges imorgen!

Busy

Hei! Nå stikker jeg på trening, så blogges vi senere. Hva syns du om bildet?

Bli med på VS!

Jeg tenkte å arrangere et lite blogg-VS for dere! Det eneste du må gjøre er å legge igjen en kommentar med link til bloggen din, så er du automatisk med i trekningen. Jeg trekker to tilfeldige(via random.org, selvfølgelig!) blogger som går videre. Jeg trekker de to bloggene den 24 februar, om to dager!

Du kan delta to ganger(max) hvis du vil øke sjansen. Vinneren kåres av dere som stemmer, og vinneren får selvfølgelig en link og en gratis header av meg! Nå er det bare å delta, folkens :)

Morning[100 themes challenge]


nikon d60 + 50mm f/1.8

Som dere ser har jeg brukt en litt annerledes redigeringsmetode enn vanlig. Litt vintage-stil, syns jeg. Hva syns du om bildet og redigeringsmetoden?

My beautiful dog


nikon d60 + 50mm f/1.8

22.02.2011 kl.16:11 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Fortell meg om din blogg!

Jeg har lyst å følge flere blogger! Her har du sjansen å fortelle om din blogg, så kanskje du får en ny leser(som pleier å kommentere aktivt). Det du må gjøre er å legge igjen en link til bloggen din, samt å skrive hva du blogger om. Skriv litt om deg selv, så jeg ikke føler meg helt "fremmed" når jeg titter på bloggen din, hehe. Hva er bloggadressen din?

Snow[100 themes challenge]


nikon d60 + 50mm f/1.8

Ble ikke helt fornøyd med redigeringen, men la gå. Hva syns du om bildet?

Bloggvurdering: Ragnhilds blogg


link til bloggen

Denne gangen ble det Ragnhild's blogg jeg skal vurdere. Jeg er veldig glad det ble denne bloggen, for jeg har begynt å følge bloggen etter jeg trakk på random.org, hehe!

Førsteinntrykk
Designet er veldig rent og fint. Fin header, veldig enkelt og stilfult. Jeg liker det!

Innhold
Ragnhild skriver bra, ingen smileys og skrivefeil. Hun tar fine bilder i bra størrelse, og oppdaterer jevnt. Har ikke mer å si om innholdet.

Konklusjon
En fin blogg som jeg skal følge videre på! Har ingenting negativt/konstruktivt å si om bloggen, så den får karakter 6/6.

Leser du bloggen til Ragnhild?

Min mening om kopiering

I det siste har jeg lagt merke til at jeg ser masse blogger som er nesten prikk-lik når det gjelder design. Idag så jeg fire stk som hadde nesten samme design, bare med andre bilder. Fire stk! Jeg prøver å være så unik som mulig når det gjelder design, for det er jo det første du ser når du kommer inn på en blogg. Det er selvfølgelig greit å få inspirasjon av andre, men noen går litt for langt med "inspirasjonen". Når det går for langt, kalles det kopiering

Kopiering er noe jeg misliker sterkt. Direkte kopiering, vel og merke. De fire bloggene hadde samme type font, samme meny, samme antall bilder i headeren, og samme farge i bakgrunnen. Oppsettet var helt likt unntatt overskriftene og bildene! Hvorfor ikke lage noe originalt, som de fleste ikke har? Det er så utrolig mange blogger som er helt like, så da må det jo ikke være så vanskelig å skille seg ut, eller hva? Det kan hende at det er "in" å være akkurat som andre, og at du kanskje er teit hvis du er litt annerledes. Det er jo de som skiller seg ut som kommer lengst! Hvis du er en i mengden, blir du aldri sett.

NEW: Jeg glemte å skrive om at det også finnes forskjellige gratisdesigns som man kan bruke. En(av de fire) blogg brukte gratisdesign, men de tre andre hadde "originale" design. Kan hende at jeg lager en gratisdesign, men jeg skal sørge for at den ikke kommer til å ligne andres verk.

Hva syns du om kopiering, og innlegget mitt?

Too much snow


nikon d60 + 50mm f/1.8

Nå er jeg veldig lei av snøen og kulda! Kan ikke vente til snøen begynner å smelte bort, og det bare er litt snø igjen.. Vår, vår, kom til meg! nå. Er du lei av snø og kulde, som meg?

For et fint lys


nikon d60 + 50mm f/1.8

Det kjennes at været blir mildere igjen, nå er det bare -22C her. Jeg dro ut for å fotografere litt diverse, uten hansker vel og merke! Da det jo være mildt..
Hvilket bilde likte du best, og hvorfor?

My makeup


dette er sminken jeg bruker til vanlig // nikon d60 + 50mm f/1.8

Blusher(17 tawny rose), kompakt pudder(15 deep beige) og vippetang H&M Foundations Colours Nature(01 velvet nude)/Maybelline New York(honey beige 026) Svart eyeliner Isadora Mascara Lancome Hypnose Drama/Max Factor masterpiece


Hadde bare litt lyst å vise sminken jeg bruker og har. Som du kanskje ser har jeg mye fra H&M, og det er fordi de har veldig billige produkter. Jeg har ikke kjøpt alt på bildet selv! Jeg er veldig glad i å sminke meg, særlig å utforske med øyenskygger. Til vanlig bruker jeg veldig lite egentlig. Jeg bruker ikke de to foundationsene samtidig, det varierer fra dag til dag!
Har vi felles sminke, og hva er dine tre must innen sminke?

For trøtt til å dra ut


nikon d60 + 50mm f/1.8

Sola skinner ute og det er bare -22C, men her sitter jeg i min teletubbiedress.. Våkna for en time siden, ettersom kjære, snille Ronja ringte og vekket meg! Bastard.. neida! Hva skal du gjøre idag?

Her har man det koselig


nikon d60 + 50mm f/1.8

Jeg har nesten flyttet til stua fordi rommet mitt et iskaldt! Rundt meg finner du en battery, potetgull, pc, mobil og kamera. Det er jo alt man trenger! Mamma har også tent masse fine stearinlys, så her er det veldig koselig.. Hva syns du om bildene?

Walking gets too boring when you learn how to fly


påske 10' nikon d60 + 70-300mm f/4-5.6

Gleder meg til å ta slike actionbilder av hundene igjen når det blir mildere vær! Har over 300 slike actionbilder, men siden min eksterne harddisk ikke vil samarbeide kan jeg bare vise et bilde.. Anyway, hva syns du?

Message[100 themes challenge]


nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3 modell: Silje

Hva syns du?

Bli med på bloggvurdering!

Igjen skal jeg vurdere blogg, og reglene er de samme! Bare å skrive en kommentar i dette innlegget, samt å linke til bloggen din. Jeg trekker en tilfeldig via random.org, så her er det ikke noe juksing!

I look forward to..

- konfirmasjonen
- påska
- mildere vær
- sommer- vår
- ferie
- spise påskeegg
- arrangere ukm med jentene

- den dagen når Siekkis(valpen) slutter å tisse på gulvet
- ta frem sykkelen igjen
- ri

Det er ganske mye jeg gleder meg til når jeg tenker meg om!
Hva gleder du deg til?

Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog, it's too dark to read


nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3

Kall meg gjerne for en ekstrem-fotograf, for jeg dro ut i -28/30 grader bare for å knipse noen bilder! I denne omgangen ble hundene Siekkis(valpen) og Čáhppe modellene. Jeg er sånn passe fornøyd med bildene, og liker best nr. 3. Hva syns du om bildene?

Hjemme igjen!


nikon d60 + 50mm f/1.8

Bildene ble tatt på vei hjem. Vi kom hjem kl 20:30(ca) etter fem og en halvtimes kjøring! Tromsøturen var iallefall veldig gøy, og jeg shoppet en del. Som sagt hadde Ravdna skole(på universitetet), så derfor dro hun dit. Men vi blogges senere med bilder av hundene, så stay tuned!

Miss kontordame


God morgen! Ravdna har dratt på et møte, så jeg må sitte i kontoret hennes og nerde. Etter møtet drar hun på skolen, så da må jeg sitte her og vente. Planen for de neste timene er å tygge toy og surfe på nettet. Tidsfordriv sa du?

Black Swan

Idag så jeg og tante Ravdna på filmen Black Swan. Det er en nesten ubeskrivelig film, klarer ikke å sette ord på hvordan den var! Det er ihvertfall en thriller om en ballerina som er mentalt ustabil. Filmen er veldig uforutsigbar på visse steder, så det gjør den ekstra spennende. Nå vil jeg ikke røpe for mye, så løp og se! Har du sett Black Swan?

Klar for å dra


nikon d60 + 50mm f/1.8

God morgen! Nå sitter jeg i leiligheta til tanta mi og venter på at hun skal bli klar. Sola skinner, det er skyfri himmel og kun -8 C! herlig.. Er det kaldt hos deg ute?

Goodbye!

Nå drar jeg og tanta mi til Tromsø! Vi skal være der et par dager(les: til tirsdag) for å shoppe litt. Hun skal også på skolen på tirsdag, så da må jeg skrive om universitetet i Tromsø imens. Bah! Jaja, det blir kos! Har du vært i Tromsø?

Puppy[100 themes challenge]


valpen begynner å bli ganske stor nå! / nikon d60 + 50mm f/1.8

I'm chillin'


nikon d60 + 50mm f/1.8

Knipsa noen bilder av Čáhppe(uttales tjahppe) i farta istad når jeg kjedet meg. Ellers har jeg kost meg med masse brus og tuplasjokolade samt pizza. Hva syns du om bildet?

Jeg savner..

Jeg savner sommeren, varmen, sola og ferien! Jeg gleder meg ubeskrivelig mye til sommeren. Jeg har sett på bilder fra sommeren, og kjenner sommerfuglene i magen bare ved å tenke på sommeren.. Sommeren 2011 skal jeg nyte fullt ut, det er sikkert! Gleder du deg til sommeren?

Artig kveld med bestejentene!

Idag har jeg vært på jentekveld sammen med de bestestejentene, nemlig Kautokeino I.L Jenter! Jeg aner ikke hvordan vi klarer å være så utrolig ærlige med hverandre, uten å måtte være redde for at noen skal si det videre.

Vi så på en utrolig artig komedie, og spiste masse godis! Nå husker jeg ikke hva filmen het, men den var iallefall veldig bra. Dette må vi gjenta, jenter! Er forresten veldig glad i dere ♥
Hva syns du om jente/kosekvelder?

Precious treasure[100 themes challenge]


nikon d60 + 50mm f/1.8

Dagen hadde ikke vært den samme uten kameraet og telefonen min.♥
Hva er precious treasure for deg, og hva syns du om bildet?

Portretter fra slaktedagen


Stina


Ronja


Elle Martine poserer


Her lærer de å lage blodpølser tror jeg


Sara Elle


Elle Mari // nikon d60 + 50mm f/1.8 på alle bildene

Dette var noen bilder jeg tok på slaktedagen i mandag. Etter mye etterspørsel om disse bildene måtte jeg ta meg tid til å publisere dem. Akkurat nå er kameraet på lading, derfor er bloggen litt stille idag. Hva syns du om bildene?

PS! Jeg kan sende bildene til dere via MSN som var modeller, da det ikke går ann å lagre fra bloggen!

Playing with fire


nikon d60 + 50mm f/1.8 håndmodell: Silje

Bare et bilde jeg tok på bakteharji i samefolketsdag.
Nå skal jeg bare slappe av resten av kvelden, og spise boller. Har jeg nevnt at jeg elsker å spise boller? Særlig skoleboller. nomnomnom! Hva syns du om bildet?

Div macro fra slaktedagen

NB! Kan være litt "ekle" bilder.


nikon d60 + 50mm f/1.8

Som sagt var det slaktedag idag. Disse bildene overfor er tatt når de skulle lage maten. Jeg vet at disse bildene ser veldig rare og ekle ut for noen som ikke er vant, men pytt pytt. Senere kommer portrettene jeg tok av folk under dagen, så stay tuned! Hva syns du om bildene?

Følg meg!

Jeg har utrolig få følgere på bloglovin, og med få mener jeg seks. Selvfølgelig er jeg glad for de følgere jeg har, men jeg sier jo ikke nei takk til flere! Hadde vært utrolig lettere for meg hvis dere følger meg på bloglovin enn at dere sender venneforespørsel, da det blir vanskelig å følge med på bloggene jeg leser via blogg.no. Trykk på knappen under for å følge bloggen min via bloglovin! Bruker du bloglovin?

Slaktedag imorgen

Imorgen har niendetrinnet en slaktedag på skolen. Vi skal slakte to rein, røyke kjøtt, bake osv. Funfun dag, selvom pappa skal lære oss å slakte.. Håper det blir fint vær ihvertfall!
Hva syns du om "slaktedag" på skolen?

Portrait: Elle Mari


nikon d60 + 50mm f/1.8

Idag er jo samefolkets nasjonaldag, 6. Februar. Jeg dro på "feiringen" i Bakteharji, hvor jeg tok noen bilder av vennene mine. På dette bildet brukte jeg ikke blitz. Forresten, så kan jeg sende bildet til deg emdx hvis du leser dette! Hva syns du om bildet?

VIDEO: Barnepasseren

video:min film


Dette er en film som jeg og Kari lagde i 2008, altså for tre år siden. Vi ler oss halvt ihjel hver gang vi ser på filmen! Håper du koser deg med filmen.. eller ikke.

Hjemme igjen


samsung wave

Nå er jeg hjemme igjen etter en artig tur i Alta! Først shoppa vi på Amfi-senteret, så dro vi på sonesamlinga. Jeg er fornøyd med min egen innsats, men har ingen store forventninger. Innkjøpene kan jeg vise imorgen eller senere om jeg orker. Har du noen gang vært på sonesamling(fotball)?

05.02.2011 kl.22:36 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Goodbye!

Da drar jeg på sonesamling med Elen Anna og Kari! Jeg tar ikke med kamera denne gangen, dessverre. Vi skal shoppe før vi drar dit, og det er forresten i Alta. Ønsk oss lykke til!
PS! Jeg blogger etterpå!

05.02.2011 kl.10:15 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Fanta og tupla


nikon d60 + 50mm f/1.8

Pappa kjøpte six-pack Fanta og Tupla-sjokolade til meg istad! Ahh.. Kjempe, kjempe herlig! Nå kan jeg kose meg i helga, hvis jeg ikke drikker opp brusen med en gang.. Frister det?

Det hadde ikke jeg trodd..

Elen Anna skrev til meg på fb at jeg var på førsteplass i Kautokeino-topplisten! Egentlig ikke noe "big deal", men det er litt gøy uansett. Her er linken til topplisten. Der er det forresten veldig bra å se når kautoværinger oppdaterer bloggene deres! Nå er jeg litt sliten, vi danset i gymtimen idag. Pleier dere å danse på skolen?

Flinke meg!


herr bamse hilser!


nikon d60 + 50mm f/1.8

Med høy musikk har jeg ryddet hele rommet mitt! Skiftet sengesett, støvsugd gulvet og vasket skrivebordet. Nå ser det kjempebra ut, og det lukter også herlig! Gleder meg til å legge meg med nytt sengesett.. Rydder du rommet ditt ofte?

duse farger på bilder[tutorial]

Som du kanskje har merket, så duser jeg nesten alltid ned fargen på bildene mine. Jeg bruker mest brun/beige farge, men det varierer fra bilde til bilde. Nå skal jeg vise deg hvordan du gjør det!

1. Åpne et bilde(ctrl+o), og dupliser layeren(ctrl+j).

2. Gjør eventuelle endringer(f.eks brightness/contrast), før du trykker på layer > new fill layer > solid color > OK.

du kan også trykke på knappen som er merket med blå runding, og velge solid color.

3. Velg fargen(jeg brukte #f0cfb8) du vil bruke, og trykk på OK. Trykk på firkanten der det står "Normal", og velg Screen. 

4. Skru ned gjennomsiktigheten(opacity) til du blir fornøyd. Jeg ble fornøyd med 19%. 

5. Voila!

Hva syns du om tutorialen? Lærte du noe nytt? :)

Holiday[100 themes challenge]


nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3

Nå er jeg veldig sliten! To treninger på en dag er ikke så aller verst, syns jeg. Imorgen skal jeg ta en rolig dag, kanskje stå på ski. Det frister veldig!
Anyhow, hva syns du om bildet? Trener du ofte?

Mini-photoshoot


nikon d60 + 50mm f/1.8

Idag har jeg gått en liten "tur" med kalven min for å temme den mer. Tok en liten photoshoot med den, siden lyset var så bra! Etter runden våres, föret jeg og flyttet han litt. Søtingen!
Hva syns du om bildene?

smile[100 themes challenge]


Hva syns du? // nikon d60 + 50mm f/1.8

Anne Katja Gaup

19, Kautokeino

Follow on Bloglovinhits