januar 2011

bildeoppsummering: januar


En liten bildeoppsummering av januar. En fin, men mørk måned. Heldigvis går vi mot lysere og varmere tider, og jeg håper februar blir enda bedre enn januar! Hvordan var din januar?

My outfit


nikon d60 + 50mm f/1.8

For variasjonens skyld tok jeg bilder av antrekket mitt idag. Dette er noe jeg ikke kommer til å fortsette med fordi jeg ikke vil sette fokus på klær fremfor bilder, og dessuten er ikke dette en moteblogg. Ellers syns jeg at bildene ble ganske bra, men litt dårlig fokus. Hva syns du?

I'm home again


jeg har ledd masse med denne jenta i helga! // samsung wave(min mob)

Nå er jeg endelig hjemme igjen etter en artig helg i Karasjok. Laget vårt ble delt i to lag, og Kauto 1 vant gull, mens Kauto 2 vant bronse! Vi er veldig fornøyd. Guttelaget vant sølv, så kautolagene kom hjem med gull, sølv og bronse pokaler! Nå er jeg ganske trøtt, men det blir bedre blogging framover. Spiller du fotball?

update: syk

Hei. Akkurat nå ligger jeg med omtrent 39 i feber, så alt jeg vil er å sove. snakkes.

fruit[100 themes challenge]


nikon d60 + 50mm f/1.8

Idag har vært en stressende, men effektiv dag. Jeg har trent to ganger, og enda vært på kirka. Nå har jeg dusja og er klar for drømmeland! Hvordan var din dag?

Matte er utrolig gøy!


nikon d60 + 50mm f/1.8

Idag har vi lært på skolen at vi må bli mer positiv, så derfor overskriften. Men jeg kan ikke sitte her å lyve, for matte er utrolig kjedelig til tider, særlig hverdagsmatte! Jeg likte bedre å ta bilder av matteboka enn å jobbe.. Liker du matte? Hva syns du om bildene?

portrait[100 themes challenge]


this is me. // nikon d60 + 50mm f/1.8d

Idag skal jeg til kirka for å øve til en gudstjeneste(synge salmer, lese tekster osv) på onsdag. Det er uheldigvis klokka seks, så det er ikke sikkert om jeg når å trene med damelaget idag. *krysse fingrer* Hva syns du om bildet?

Hvem er du?

før jeg begynner, må jeg linke til dette innlegget. jeg anbefaler alle å lese det! og hey - dere har blitt utrolig late på å kommentere i det siste..

Jeg er litt nyskjerrig på hvem som leser bloggen min, så jeg har et par spørsmål til dere!
Hva heter du?
Hvor gammel er du?
Jente eller gutt?
Hvorfor leser du bloggen min?
Du trenger ikke å svare på alle, og hvis du har en blogg kan du gjerne legge igjen en link så jeg får ta en titt! Takk på forhånd :)

lørdagsgodt


nikon d60 + 50mm f/1.8

Pc, battery og naturchips♥
Hva er vel bedre enn godteri på lørdagskveld? Mer godteri! Jeg er veldig usunn på helgene, men på ukedagene prøver jeg å spise mindre godteri. Prøver. Vel, nå skal jeg spise mer godteri!
Hva spiser du helst på en lørdag?

22.01.2011 kl.19:34 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Bloggvurderingen

Hei ho, da har jeg visst klart å glemme bloggvurderingen! Jeg tar den nå. Her var forresten innlegget der du kunne bli med.denne gangen ble det Marte Kristine's blogg!

Førsteinntrykk:
Designet er rent og fint, men for stort for min pc! Unntatt størrelsen, ser det fint ut. Skriften er også litt for stor, men det er egentlig ikke et problem.

Innhold:
Hun skriver bra! Det blir ikke slitsomt å lese da hun er flink med grammatikken, og bruker ingen smileys. Hun bruker også passe med bilder, som er store og klare! Det er jo slikt jeg liker det.

Konklusjon:
En veldig bra blogg jeg trolig vil følge videre. Størrelsen på designet(og fonten) trekker ned, så jeg må zoome ut for å få med meg hele designet uten å bruke scroll.
Karakter: 5/6.

Vil dere ha flere bloggvurderinger?

textures[arkivsnoking]


disse bildene ble tatt i påska '10.

Endelig er det helg igjen! Vi har fått "karakter-kortet", og jeg ble sånn ganske fornøyd. Men jeg ble ikke fornøyd med en karakter, og håper inderlig at det var en feil.. Anyway, jeg fikk også en sekser(6- for å være korrekt) i engelsk tentamen, og den er jeg ihvertfall fornøyd med! Nå i ettertid finner jeg noen feil på stilen jeg godt kunne endret på, men men.
Er du fornøyd med karakterene dine?

vennskap er som..


Hva syns du? // nikon d60 + 50mm f/1.8

fire[100 themes challenge]


Hva syns du? //nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3

ny header!

Da har jeg mekket sammen en ny header til bloggen, ble utrolig lei den forrige! Må vel egentlig endre hele designet snart, men jeg liker det sånn som det er nå. Hva syns du?

the white reindeer

nikon d60 + 50mm f/1.8

Denne hvite kalven ble hentet fra en annen flokk(den er våres, altså) for to dager siden. Med en gang ble han veldig tam! Når jeg mater han, står han bare i ro. På samisk er det en "gabba varit", som betyr en hvit ung-okse. Veldig fotogen, også! Hva syns du om bildene?
Edit:
Skrev feil, mente "gabba cearbmat", som betyr hvit kalv. Høhø :p

når man kjeder seg..


.. drar man frem "leke-gitaren!" // nikon d60 + 50mm f/1.8

Idag hadde jeg absolutt ingenting å gjøre, så hva er vel bedre enn å spille Guitar Hero III? Sikkert mye, men.. Idag skulle vi i jentelaget jogge, men siden det var for kaldt ble det ingen jogging. Ganske bra, for da trengte jeg ikke å kjøre til bygda(en mil) bare for å jogge, liksom.
Spiller du Guitar Hero?

selfportraits


nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3

Tok en liten photoshoot med meg selv, og resultatet ble ganske bra. Jeg pleier sjeldent å ta bilder av meg selv, for så å publisere dem. Men pytt sann! Hva syns du?

Konfirmasjons leiren


Jeg og Elle Martine

Ole Nicklas, Elle Mari, jeg og Elle Martine


Silje og Isak Nils

Adele, søta!

Ole DanelElle Mari

Elle Martine i sitt rette element!

Elle Save og Maret Karianne

Her er det volleyball som gjelder!

Kameranørden Stine

Isak Nils tester kamera

Foto/media gruppen! // nikon d60 + 18-200mm

Konfirmasjons-leiren var jo egentlig ganske gøy, veldig mye fritid. Jeg la meg ikke før seks-tiden om morgenen. Orker ikke å skrive så mye akkurat nå.. ta kontakt om du vil ha bilder slettet.

home again


Jeg er hjemme igjen og det blir bedre blogging imorgen!

Konfirmasjons weekend


bilde fra fjellskolen '10. photo_lærer
Imorgen(lørdag), skal niendetrinnet på konfirmasjons-leir. Vi tar turen til Maze/Masi, som ligger i Kautokeino kommune, og skal være der til søndag. Konfirmasjons-leiren er for de som konfirmeres kristelig. Det vil bli lite fritid der, men med denne gjengen skal vi nok lage litt moro! Det slår aldri feil.

Man kan velge aktivitets-ting, og jeg valgte Foto/media. Vi i den gruppen skal lage artikkel for en nettavis, tror jeg. Det blir vel ganske gøy, da jeg kan ta bilder med kameraet mitt! Jeg tar også med en ekstern harddisk som inneholden photoshop, så det blir kanskje litt blogging også? Vi i mediagruppen får jo tilgang til pc og nett, wihu!
Har du noen gang vært på konf-leir, eller skal du på en?

TV maraton


nikon d60 + 50mm f/1.8
Nå har jeg kost meg med herlige tv-serier på FEM. Blant annet Ghost Whisperer og Vampire Diaries(selvom det er en tro kopi av twilight). Har hatt en veldig stille, men koselig kveld med TV og sjokoladeboller. Det er så utrolig deilig å se på TV uten at andre skal mase på deg!
Har du kost deg ikveld?

Abandoned[100 themes challenge]


nikon d60 + 50mm f/1.8

Temaet jeg valgte idag, var "Abandoned", som betyr forlatt. Jeg har aldri prøvd en slik redigeringsstil før, men det var gøy å prøve! En gang må jo bli den første. Hva syns du om redigeringen og bildet? Konstruktiv kritikk, ja takk!

fergetur[arkivsnoking]


dette bildet på ble tatt på ferga i sommer // nikon d60 + 50mm f1/.8

13.01.2011 kl.15:25 i Blogg    1 kommentar Permalenke

let's go outside


fineste čáhppe!  // nikon d60 + 50mm f/1.8

Det var en kald fornøyelse å ta bilder idag, selvom det bare varte i ti-femten minutter! Det ble ganske mye blåskjær på bildene, men jeg redigerte bort litt. Jeg prøvde å ta bilder av Siekkis(valpen), men hun løp rundt omkring så det var umulig å fokusere ordentlig. Manuell fokus, you know.. Hva syns du om bildene?

Jeg har lagd..

.. et nytt design til Maren!

dette er headeren jeg lagde! Hva syns du?
Hun hadde skrevet et innlegg og spurt om noen kunne fikse header, så jeg skrev at jeg kunne. Jeg endret også litt i designet, og det ble ganske bra! Hun er fornøyd, jeg er fornøyd, så da vinner jo alle, hihi.
Gå å sjekk bloggen hennes ved å trykke her!

kakee!


nikon d60 + 50mm f/1.8

Det var kjempemoro på bursdagen! Det var onkelen min som fylte 40 år som feira bursdagen. Det var middag, milkshake, kake og kaffe! Jeg fikk også teste objektivet mitt enda mer, for de hadde fine motiver hjemme hos dem. Her er ihvertfall tre bilder jeg tok. Tilbakemeldinger, takk! :)

Sjekk nerden!
nikon d60 + 50mm f/1.8

Sara Lea sitter heller å ser Barne TV på nett enn på TV'en. Og så ufotogen hun var idag! Bah. Det blir lite blogging idag, fordi jeg skal på bursdag! Hva syns du om bildene?

Bli med på bloggvurdering!

Jeg tenkte å vurdere en blogg imorgen, så her kan du bli med! Det blir en tilfeldig trekning på random.org. Det du må gjøre, er å legge igjen en kommentar på dette innlegget med link til bloggen din. Hvis etterspørselen blir stor, kommer jeg sikkert til å vurdere flere blogger etterhvert! :) Bli med!

make my day!


nikon d60 + 50mm f/1.8

Nå er jeg ikke så syk mer, så jeg er mot bedringens vei! Jeg var ikke på skolen idag, måtte hvile litt mer. Men jeg drar på skolen imorgen, kan jo ikke skulke for mye!
Hva syns du om bildet? Konstruktiv kritikk, ja takk :)

svar på spørsmål

Det kom ikke så mange spørsmål, så jeg trenger ikke å dele opp svarene i flere innlegg.
FOTO, PHOTOSHOP OG BLOGG
Koffor valgte du og begynne og blogge? :) - egentlig, så husker jeg ikke. Ronja overtalte meg til å starte en blogg for to år siden, så da begynte jeg.

Hva skal til for at du skal lese en blogg? - første inntrykket er veldig viktig, så designet må være ryddig og fint. Passe med bilder og ikke for mye tekst. Helst på bokmål/nynorsk.

Hvordan mener du ett blogginnlegg skal "formes"?
- Det er vanskelig å si, for det varierer. Begynner med bilder og tekst, og avsluttes med et spørsmål så det blir lettere for lesere å kommentere innlegget.

Hvilke blogger må du innom hver dag? - jeg må inn på mange blogger, så det blir litt vanskelig å skrive alle her. 

Hva er det neste du vil kjøpe at fotoustyr? - En bedre blitz, kanskje. 

Hvis du fikk lov til å velge deg et speilreflekskamera fra japanphoto.no/fotovideo.no som dem sponset deg, hvilket ville du valgt? - takk for et vanskelig spørsmål! neida. Akkurat nå, Nikon D300s eller Nikon D700.

Hva ønsker du aller mest å fotografere? :D Feks: Amazonas, Eifeltårn, photoshoot, landskap, eller noe? - en perfekt photoshoot.

hvilke farger bruker du når du redigerer dine bilder, eller hvilke instillinger bruker du? - kort og godt. brightness/contrast, solid color(lyse farger), curves og hue/saturation.


PERSONLIG
Hva gjør deg lykkelig?- vanskelig å ramse opp alt, men her kan du se fine ting i livet. 

Hva vil du utdanne deg som? :-) - er ikke helt sikker enda, men noe innen media/foto kanskje.

Kan du komme til Molde snart? :D ♥ - haha, det aner jeg ikke. Kom heller hit!

DIVERSE
ops kansje litt skrive feil man jaja, my spørsmål: Fint vær ?? ;) - akkurat nå er det OK vær.

Hva er en likesidet trekant? - en trekant med like sider.

Hva er en likebeint trekant? - en trekant med to like sider.

Hva er en rettvinklet trekant? - en trekant med 90graders vinkel.

Håper dere ble fornøyd med svarene, jeg prøvde så godt jeg kunne!  :)

princess[100 themes challenge]


søster elsker den hesten hun rir på, hun føler seg som en prinsesse! nikon 60 + kit

Lite blogging fordi jeg ble enda mer syk. Klarer så vidt å holde øynene åpne, halsen gjør vondt og jeg hoster som en helt. Jeg angrer sykt på at jeg trente idag, for det gjorde jo ikke situasjonen bedre.. Jaja, snakkes!

herlig start på dagen


det var "blåtime" når jeg tok dette bildet, og jeg syns det var ganske fint. du ser kulden? nikon d60 + 50mm f/1.8

Idag har jeg vært på stallen, og gud det var gøy! Jeg red på søteste Rocky. Siden han ikke var blitt ridd på lenge, så forventet jeg litt tull fra han, men det gikk jo kjempebra! Vi galopperte, hoppet og travet. Om ikke så lenge så er jeg vel på stallen igjen! Dessverre tok jeg ikke mange bilder, for jeg hadde egentlig ikke tid. Det skulle møkkes, vannes, kostes, föres..ja. Hva er best med hest?

horse[100 themes challenge]


nikon d60 + kit

Riktignok står det horse(entallsform), men jeg tok dette bildet for det om. Jascar t.v og Odin er de to favoritthestene mine i Maursund(sommerplass). ♥

"Spre ordet"-konkurranse

Jeg er med i en konkurranse her, derfor skriver jeg et innlegg om bloggen hennes(dette er ikke smisking, til info!).
Heidi Øksendal er en blogger jeg har fulgt med lenge. Hun skriver utrolig bra, og oppdaterer jevnt(til tider!). Bloggen hennes handler stort sett om sminke, hudpleie og hår. Bildene er av god kvalitet, og teksten er helt passe på innleggene. *liker* 

hun har veldig mye sminke.. det skulle jeg også hatt!


hvem vil vel ikke ha disse herlige øyenskyggene? // bildene er lånt fra bloggen hennes.


http://annekatjas.blogg.no/1294345398_sprsmlsrunde.html > spørsmålsrunde!

08.01.2011 kl.15:31 i Blogg    1 kommentar Permalenke

aargh!


et bilde hvor jeg faktisk var frisk /nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3

Nå sitter jeg her med halsbrann og hoste. Do the math, jeg begynner å bli syk! Eller.. er jo bare halsbrann, men gud hvor irriterende. Hoste meg her, og hoste meg der. Men, det går nok over snart. Håper jeg. Og hey, mitt første klage-innlegg! Er du også syk?

silence[100 themes challenge]


nikon d60 + 50mmf/1.8

Når jeg ser på dette bildet, tenker jeg på fred og ro. Stillhet. Aner ikke hvorfor, jeg syns bare at badstuer er veldig koselige, spesielt de små. Det er som verden stopper en stund, for du kan bare lukke øynene å tenke på alt, i fred og ro. Du kjenner at varmen treffer kroppen, og spesielt ansiktet. Ah, kanskje jeg burde begynne å bruke badstua våres igjen! Har du badstue hjemme?

mr. bamse
nikon d60 + 50mm f/1.8

Idag hadde vi mattetentamen, som gikk nokså greit. Jeg hadde ikke pugget eller noe, fordi jeg glemte bøkene på skolen, men det gikk fint uten pugginga. Brukte ikke regelboken i det hele tatt, så jeg føler meg flink! Jeg har også funnet en eventuell studioplass her hjemme, nemlig badstua! Veldig fint å ta bilder der for å få et "gammelt preg" på bilder. Er du flink i matte?

spørsmålsrunde!


Spør om hva som helst i kommentarfeltet!

Om meg

Jeg heter da Anne Katja, er 17 år og bor i Alta. Jeg kommer fra en reindriftsfamilie i Kautokeino og går nå det andre året på medier&kommunikasjon i Alta. Mine to hovedinteresser er fotball og fotografering. Jeg spiller for Alta IF. 

Opprettet bloggen i august 2010, og har drevet den aktivt siden. Bloggen handler hovedsaklig om fotografering og bilder, men også litt om hverdagen og skolen. 

Purple[100 themes challenge]


nikon d60 + 50mm f/1.8

Elsker denne fargen! Den heter Mellow Mauve 220, og er fra Maybelline New York. Uansett, jeg har gjort noen endringer i fotoutsyrs-innlegget. :)
Hva syns du om bildet? Elsker du neglelakk så mye som jeg?

Forget love, I'd rather fall in chocolate.
nikon d60 + 50mm f/1.8

Idag har jeg trent med jentene igjen, og gud det var herlig! Etter treningen har jeg kost meg med kinderegg-sjokolade, mmm. Er du glad i kinderegg?

Min topplisteDette er da min toppliste. Jeg er veldig glad for at jeg lagde topplisten, fordi jeg fant noen blogger som jeg aldri hadde lest før, og som jeg vil følge med videre! Håper dere er fornøyd med plasseringen, jeg gjorde mitt beste ihvertfall.
Var du på topplista? Hva syns du?

selfportrait

nikon d60 + 50mm f/1.8

Endelig klarte jeg å fokusere rett når jeg tok selvportrett! Det var veldig vanskelig i begynnelsen, men jeg begynner å få teken på det. Forresten, er det noen der ute som kan forklare meg hva tallene betyr på objektivet der man skal fokusere? Fra "uendelig" til 0.45. Har ikke helt skjønt det ennå. 
Kan du om dette?

colorful picture[tutorial]

Nå skal jeg vise deg hvordan du får et bilde til å se veldig fargerik ut! Det er veldig enkelt og gjøres på Adobe Photoshop. Her bruker jeg CS3 til Windows 7, men det skal nok funke med andre versjoner også. Hvis du ikke skjønner noe, er det bare å spørre i kommentarfeltet! 

resultatet!

1. Åpne et bilde(ctrl+O) du vil redigere. Lag en ny "layer" ved å trykke på shift+ctrl+N, eller Layer > New > Layer. 


2. Her skal du bare pøse på med farger ved å bruke brushes(B). 

3.  Så går du til Filter > Blur > Gaussian blur. Da drar du pila til høyre slik at fargene blir smelta sammen. Trykk OK.


4. I boksen hvor det står "Normal", skal du trykke på den og velge "Color". Hvis fargene blir for harde, kan du minske "Opacity", eller gjennomsiktigheten.

her har jeg satt gjennomsiktigheten til 81%.

5. Hvis du vil ha lyse farger, velger du "Screen" istedet for "Color". Her blir fargene veldig lyse, så jeg anbefaler å minske gjennomsiktigheten.

gjennomsiktigheten er nå 82%. Det varierer fra bilde til bilde.

Voila! Nå er du ferdig. Du kan også bruke en farge, to farger eller flere farger sammen. Smak og behag! Håper dette var nyttig og bra tutorial, kanskje det kommer flere etterhvert?
Hva syns du?

pakke vekk jula, nå?


jula varer jo helt til påska, eller? // nikon d60 + 50mm f/1.8

Idag skal vi pakke vekk all julepynt. Egentlig så er jeg litt glad, for jul er jo i mørketiden. Og når jula er over, kommer lyset tilbake. Og hva liker vi? LYS. Hihi!
Har du pakket vekk jula ennå?

bli med på toppliste


Jeg tenkte å lage min egen mini-toppliste! Jeg skal prøve å lage en topp-ti liste, alt ettersom hvor mange deltar. For å delta, må du legge igjen en kommentar med link til bloggen din! Denne topplisten er lagd for moro skyld, ingen premier eller noe. Jeg syns det er veldig gøy med topplister, så du må gjerne lage en, du og! :)
Meld deg på!

100tc: mirror


nikon d60 + 50mm f/1.8
Hva syns du om bildet?

Come closer..


nikon d60 + 50mm f/1.8

Utstyr er ikke alt!

Det er så mange som alltid kjøper nye utstyr til kameraet for å ta bedre bilder. Men det er jo ikke kameraet eller utstyret som tar bildene, det er fotografen! Man kan komme langt med en Iphone. Tror du meg ikke? Vel, her er beviset:

Denne (profesjonelle) fotografen tok bilder av en hel photoshoot med en Iphone! Hvis du vil se bildene av resultatet, kan du trykke her. Det beviser at du trenger ikke massevis av utstyr til å nå langt!

Godt nytt år!


Godt nyttår alle søte lesere! // nikon d60 + 50mm f/1.8

Anne Katja Gaup

19, Kautokeino

Follow on Bloglovinhits