Foto

Flickr!


Jeg har jo opprettet en Flickr-konto for en stund siden og lagt til mange bilder allerede. Det er så mange flinke fotografer på Flickr og så utrolig fine bilder å finne der! Jeg følger ikke så mange andre på Flickr, så hvis noen av dere har en Flickr-konto som dere bruker aktivt må dere legge igjen en link i kommentarfeltet!

Link til min Flickr-konto: trykk her!

Video fra flåtinga i høst


se den i HD!

Hei dere! Siden bloggen har vært nede så har jeg ikke fått vist dere den nyeste filmen jeg har laget. Filmet litt under flåtinga fra Arnøya til fastlandet i høst. Dette er starten på høstflytting fra sommerbeitet på Arnøya til vinterbeitet i Kautokeino. Sangen heter "Cry of the wolves" og er av Ulla Pirttijärvi. Jeg har fått tillatelse til å bruke denne sangen til videoen for de som lurte. Syns det er veldig gøy å lage sånne kortfilmer, så jeg blir sikkert å lage mange flere. Hva syns dere om filmen? ps! Har laget to fra før av hvis dere vil se:

Utstillingsåpningen


tante Ravdna


Det ble servert kaffe og twist!


min fine lillesøster


jeg og Johan-addja etter åpninga


flinke Marie Louise! 


jeg og Mia (foto: mamma)foto: Marie Louise Somby


På lørdag hadde jeg min første utstillingsåpning! Jeg var utrolig nervøs fordi jeg skulle fortelle om utstillingen og meg selv foran alle, men heldigvis gikk det veldig bra. Først begynte Christina å presentere meg og utstillingen, så snakket fotograf Johan Mathis (kalt proffen) litt om min utvikling innen foto. Inger Marie Nilut joika joiken min før jeg selv skulle snakke. Jeg hadde ikke forventet at det skulle komme så mye folk for å se på, så det var utrolig gøy for meg. Jeg er så fornøyd med åpninga og de fine tilbakemeldingene jeg fikk om bildene fra folk! Nå er jeg enda mer sikker på hva jeg vil gjøre i fremtiden. 

Tusen takk til alle som kom til hotellet for å se på, Christina og Thon Hotels Kautokeino for å ha gitt meg muligheten til dette, Proffen for tips og de fine ordene og Inger Marie Nilut som joiket joiken min! 

En ekte lady


nikon d7000 + 28-75mm f/2.8

Når jeg først får Siekkis til å sitte eller å ligge i ro, elsker hun å bli tatt bilde av. Legg merke til hvordan hun har plassert forbeina.. bare en ekte lady har forbeina i kryss. Haha! Fineste hunden♥

Hva syns dere om bildene?

07.09.2013 kl.18:18 i Foto    1 kommentar Permalenke

Bilder fra bryllupet igår


fine brudeparet Margrethe og Jørgen!


beste tanteRavdna♥


søster og pappa


mormor og morfar♥


mamma♥


nikon d7000 + 28-75mm f/2.8

Igår var vi på bryllupet til Margrethe og Jørgen. Det var en veldig koselig og artig dag med mange fine slektninger og kjentfolk. Til servering var det biđus, masse forskjellige kaker, koldtbord og finnebiff.. m-m-m! Elsker brylluper, så koselig og romantisk :) 

31.08.2013 kl.19:28 i Foto    0 kommentarer Permalenke

Autumn is a second spring when every leaf is a flower


nikon d7000 + 50mm f/1.8

Høst♥

21.08.2013 kl.22:29 i Foto    0 kommentarer Permalenke

070813


nikon d7000 + 50mm f/1.8

Nå har jeg endelig fått brukt kameraet mitt igjen! Tror ikke jeg har rørt det siden kalvemerkinga i juni.. Har hatt lite inspirasjon til å ta bilder i sommer, men nå begynner den å komme tilbake igjen. Nå er jeg i Kauto, vet ikke helt sikkert når vi drar tilbake til Maursund. Har ikke vært her siden sommerferien startet, så er jo litt godt å være her :) 

07.08.2013 kl.20:34 i Foto    1 kommentar Permalenke

Bilder fra kalvemerkinga


Mikkel


Jeg og Mia på tur opp fjellet


Anna


Johan Isak lager bål


Issat


Anne May, pen som alltid


Mia merker mens Johan Isak holder kalven


Sara Lea


Gutta-krutt..hehe


Monika


Søster fant disse søte harene, så da måtte jeg bare ta noen bilder av de. De ble ikke redde, og beveget seg ikke selvom vi var ganske nær..


Pappa


Dette bildet beskriver været under kalvemerkinga.. Tåke og regn.


Nydelige refleksjoner når sola titter frem..


Denne søte kalven hadde sovnet av under samlinga av flokken inn til gjerdet.. :)


Tåke kan også skape spennende og dramatiske bilder. nikon d7000 + 28-75mm f/2.8 og 70-300mm f/4-5.6

Nå er det en god stund siden dere har hørt noe fra meg! Etter jeg måtte levere inn skolemacen, har jeg brukt veldig lite tid på pcen. Nå er jeg ihvertfall i Maursund hvor vi bor hver sommer. Sommerværet er ikke noe til å skryte av, det har regnet en god stund nå..  Ser at dere fortsatt titter innom bloggen selvom jeg ikke har blogget siden starten av juni, så nå skal jeg bli flinkere til å oppdatere dere med bilder! 

Hva synes dere om bildene? 
Hva gjør dere i ferien? :)  

Bilder fra helga


jeg og ronja speider etter skiguttan (tatt av lillesøster)


flinke reingjetere


kombinertlandslaget på tur


pappa (to bilder i ett, det ene speilvendt)


onkel Aslak Anders


Mikko og sjefen sjøl, Håvardnikon d7000 + 28-75mm f/2.8


//instagram

I helga hadde vi besøk av kombinertlandslaget. På lørdag dro vi til flokken en tur, og hadde en del konkurranser. Vi hadde blant annet en joikekonkurranse (som laget mitt vant,høhø), skal prøve å få lagt ut en video etterpå. De var i Kauto fordi de skulle delta på Saami Ski Race som var på søndag. Jeg syns det var veldig gøy å bli kjent med dem! Gleder meg til neste gang :)

De siste dagene


konfirmanten Biret Anne Maret med foreldre og faddere


søster på konfirmasjon


konfirmanten Kari Margrethe med foreldre


Haha, herregud jeg er dårlig på å blogge..

Æsj

Kan det ikke bare slutte å snø?! 

Bilder fra Badasjohka


nikon d7000 + 28-75mm f/2.8

Light painting


satt sammen tre bilder


nikon d7000 + 28-75mm f/2.8

Her er resultatet fra da vi var i studioet idag! Vi brukte blitzlyset på mobilen til å lyse med, pluss lang lukkertid(of course) og liten blenderåpning. Det var veldig artig å eksperimentere, så jeg tror vi skal gjøre det på nytt igjen snart :-)

Hva syns dere om bildene?

Monday must-haves


nikon d7000 + 50mm f/1.8

Vi testet ut produktfotografering idag, og hadde temaet "monday must-haves". Se bort ifra at det er en iPhone, men den er jo litt finere enn min HTC.. Resultatet ble helt ok til at det var første gang. 

Hva er dine monday must-haves?

Julestemning


bilder fra idag, nikon d7000 + 50mm f/1.8

Nå er julestemningen i boks hos meg ihvertfall! Har masse fine julelys på rommet + jeg begynner å bli frisk!! Akkurat i tide. Hvis jeg ikke blir å blogge imorgen, så vil jeg ønske dere en riktig god jul♥

Hva syns du om de to nederste bildene (av himmelen)?

Årets første julegave pakket

Idag pakket jeg årets første julegave! Selvom den "bare" skal til klassen. Uansett, skal prøve å skjerpe bloggingen, er blitt alt for lat til det. Hvis dere har noen tips om hva jeg kan blogge om, så er det bare å peise på i kommentarfeltet! 

Besøk Kari Margrethes nye blogg her!! 

Bilder..

Mens jeg gjør masse lekser, kan dere få se på litt bilder enn å høre på skolesnakk:

Mer bilder..Siden jeg er i Kauto, og ikke har med kameraet så får dere se bilder jeg har tatt før. :-) Husk spørsmålsrunden her!

 

Regn..


nikon d7000 + 28-75mm f/2.8

Tips til å hva man kan gjøre når det regner? 

Bare litt bilder


nikon d7000 + 28-75mm f/2.8

Nytt objektiv!!


nikon d7000 + 50mm f/1.8

Da mamma kom fra Oslo igår, hadde hun med seg en liten(stor) bursdagsgave til meg. Har sikla på dette objektivet sykt lenge, så ble utrolig overrasket(ikke minst) og glad!! Hadde tenkt å spare til dette objektivet siden jeg som oftest kjøper utstyr selv, men nå har jeg jo det! Mamma er jo bare best♥ 

Det er en Tamron 28-75mm f/2.8 objektiv. Jeg ville ha et objektiv som er mer "allround" enn 50mm'eren, sånn at jeg ikke trenger å gå to meter bak for å få alt jeg vil inn i bildet. Så denne er jo helt perfekt! Nå blir det nesten luksusproblem å velge mellom objektiv ;-) Har enda Tamron 18-200mm, Nikkor 50mm og Sigma 70-300mm fra før, så nå har jeg egentlig alt jeg trenger! 

Hva slags objektiver har du? Har du denne?

090912


bildene er tatt i vinter

Gleder meg litt til vinteren kommer, elsker å ta vinterbilder! Hva syns du om bildene? Vinter eller sommer?

En tidlig morgen


nikon d7000 + 50mm f/1.8

La meg veldig tidlig igår, så sto opp i ni-halv ti idag. Sola skinte og det var faktisk ikke kaldt ute, så jeg dro og tok litt morgen-bilder! Nå skal jeg bake kake til barnedåp. Skal få en guddatter imorgen, gleder meg♥

Hva syns du om bildene?

 

Haha..Over halvparten av photoshoot-bilder generelt er tullebilder eller bare mislykka bilder.. Så vanligvis ender jeg opp med ca. 20 brukbare av f.eks. 100 bilder. Bildene ovenfor er de siste jeg har tatt med Elle Mari! Er jo litt gøy med sånne bilder, man får seg en god latter :) 

Har du også tullebilder fra forskjellige shoots? 

 

Chill


nikon d7000 + 50mm f/1.8

Ronja og jeg koser oss med sjokoladefondue♥ De hadde ikke jordbær i rema, men bringebær funker fett! Kos å ha henne på besøk igjen, nå ser vi på Pirates of the Caribbean: On stranger tides. Kos dere ikveld! 

Hva gjør dere ikveld, da?

Vårflyttinga


pappa fisker


mamma og søster


yo!


søster og bailey


bamsen♥


det årlige "sara på taket"-bildet


siekkis og cahppe


mamma


pappa og cahppe


macha og bailey


per isak og anne may


erika, johan ante, joar og harald


haha!
finaa

Kom hjem til Kauto igår, var eegentlig litt kjedelig. Var kos å se vennene mine igjen på Skjervøy♥ Har prøvemuntlig eksamen på torsdag, kom opp i norsk(heldigvis). Temaet var utrolig kjedelig, litteraturgreie om ungdom før og nå. Hovedemnet er novelle. Hvis dere har tips om hva jeg kan fortelle om, så peis på! 

 

Love you

"If you don't understand how a woman could both love her sister dearly and want to wring her neck at the same time, then you were probably an only child." Hehe, true story.. Har du en lillesøster?

Under nordlyset


nikon d7000 + 18-200mm f/3.5-6.3 // selvportrett

Et bilde jeg tok igår. Ble ikke fornøyd, så satser på å se nordlyset snart igjen! Er forresten påmeldt til ukm, blir spennende å se hvordan det skal gå.. Må fremkalle bilder og kjøpe rammer. Slit!
Skal du være med på ukm, hvis ja, hva skal du bidra med? 

ps, takk for komplimentene på forrige innlegg, og for andre kommentarer på bloggen♥ you rock!

"Änglaspel"


nikon d7000 + 50mm f/1.8

Rotary candle holder.
Fikk denne søte telys-holderen i julegave hos gudmor♥ Nå skal jeg fortsette å se på Once Upon A Time på TVNorge, blogges! Ser du på den nå? 

Fint fyrverkeri!
nikon d7000 + 70-300mm f/4-5.6

Brukte innstillingene: "4-7(sek) og f/11-14
I år ble jeg utrolig fornøyd med bildene! Ifjor ble de helt ræva, så jeg postet ikke de.. Jeg er mest fornøyd med de to øverste bildene, enn du? 

Koselig julelys


nikon d7000 + 50mm f/1.8

Syns det er så juks at mamma har tatt de fineste julelysene opp, og det er ingen her nede i kjelleren. Jeg må seriøst pynte kjelleren snart! 

Forresten, trenger hjelp! Dette er til dere datanørds.
Jeg har en ASUS pc. Og plutselig har wifi og bluetoothen slutta å virke! Det går ikke an å slå den på, selvom jeg trykker på bryteren(fn+f2). Jeg har googla litt, og så at man skal rulle tilbake driveren, men det hjalp heller ingenting. Så hvis dere vet hvordan jeg skal fikse pcn, rop ut nå!

Mesterbakern!


nikon d7000 + 50mm f/1.8

Elsker muffins♥ Nå er det Jul i Blåfjell straks, woop! Liker du å bake muffins? 

Diverse bilder
nikon d7000 + div obj

Litt bilder jeg ikke har publisert før! Hva syns du?

Egen pc og nytt bilde i stua!


foto av foto // nikon d7000 + 50mm f/1.8

Mamma har bestilt det bildet i lerret hos Fotoknudsen, og det ble jo egentlig veldig bra! Tror det er 70x100cm. Og ja, det er jeg som har tatt bildet :Hva syns du?

har forresten funnet en lader(brors skolepc-lader) som funker til min! så nå blir det blogging og photoshop igjen♥ har forresten to headere jeg skal lage, til maren og maiken! 

Bilder fra en fergetur


nikon d7000 + 70-300mm f/4-5.6 i sommer

Åh, jeg savner sommeren..♥ Men gleder til vinteren, hvorfor kan den ikke bare komme nå? Allerede november og vi har ikke fått snø engang, kjedelig!

Nett igjen


nikon d7000 + 50mm f/1.8

Da har vi nett på hytta! Blir ikke så mye blogging uansett, litt deilig å ha en pause. Tycks?

29.09.2011 kl.23:07 i Foto    0 kommentarer Permalenke

Anne Katja Gaup

19, Kautokeino

Follow on Bloglovinhits