Blogg

Siden sist..

Nå er det jo snart to år siden jeg la ned bloggen, og siden den gang har det naturligvis skjedd en del. Blant annet har jeg flyttet fra Alta til Karasjok! For tiden er jeg praktikant på NRK Sápmi sammen med to andre jenter. Praksisen varer i seks måneder, så jeg jobber ut februar og da flytter jeg hjem til Kautokeino.  Etter det blir det enten førstegangstjeneste på militæret eller studier til høsten. Veldig usikker på hva jeg skal finne på til neste år.. Men jeg vet hvertfall at jeg vil fortsette med fotografering! Det er jeg helt sikker på. Vi får gjøre mye spennende på jobb. Sjekk ut bloggen vår her! 


Siste året på videregående gikk jeg påbygning. Selv om det til tider var gørr på skolen, så har skoleåret vært helt fantastisk! Jeg var rødruss og hadde russebil med fire andre flotte jenter. Vi reiste ned til Stavanger på Landstreff sammen med andre russ fra Alta, og for en helg det var! Stemninga var på topp hele tiden, og artistene var heller ikke til å klage på. Matoma og Kygo for å nevne noen! Ellers var russetiden råbra, jeg savner det allerede og jeg savner alle de fine folka♥ Kunne ikke hatt en bedre avslutning på skoleåret og videregående! 

♥ Tiki Tequila 2015!! Henriette Emilie, meg, Karina, Kathrine og Therese ♥ 


I august giftet min kjære tante og bestevenn seg med hennes fine mann! Og jeg fikk æren av å være forloveren hennes. Vielsen var så nydelig at jeg ikke klarte å holde tårene tilbake.. En så utrolig fin og gøy helg! Brudeparet strålte om kapp med sola! Uforglemmelig helg, rett og slett♥ Se så flotte de er! Bildene er lånt fra Kathrines Flickr-profil. 

Ellers har jeg nylig gått fra langt, mørkt hår til lyst og kort. Har ikke hatt så lyst hår som jeg har nå siden 2012. Men jeg trives veldig! Jeg ble plutselig veldig lei hårfargen og lengden jeg hadde, og måtte bare gjøre noe nytt. Først klippet jeg håret kortere, og noen dager etter det fikk jeg også lysnet det. Godt med forandringer av og til. Nå er jeg hjemme i Kautokeino og slapper av. Imorgen skal jeg på Duodjemarkedet på Báktehárji, og tar med meg kameraet så forhåpentligvis kommer det et lite bildedryss på bloggen etter det. Godt med helg! Hva skal dere i helga, da? 

27.11.2015 kl.20:56 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Tilbake?

Søndag. Den mest avslappende søndagen jeg har hatt på veldig lenge. La meg tidlig i går, våknet før ni i dag. En søndag fylt med tanker og refleksjoner. Her i Kautokeino skjedde det en fryktelig drukningsulykke i helga. Tenker på hans nærmeste, men samtidig også på vår bestefar som gikk bort i sommer. Savnet er fortsatt stort. 

Videre går tankene tilbake i tid. Til når jeg ble tenåring, lykkelig uvitende om hva jeg skulle oppleve de neste årene. Når fotografering ble til min lidenskap. Når jeg reiste ned til hovedstaden uker etter Utøya-tragedien for å delta på Norway Cup. Når jeg hadde min helt egen fotoutstilling i samarbeid med Thon Hotels Kautokeino i 2013. Når jeg opprettet denne bloggen for fem år siden, og skrev om alt og ingenting. Tiden går fort, og mye har endret seg siden den gang.


På bildet til høyre prøvde jeg ut speilreflekskamera for første gang i 2008, mens på bildet til venstre sto jeg med min første fotoutstilling i 2013. Tida flyr! 

I dag har jeg sett gjennom bloggen min, fra mitt første innlegg høsten 2010 til det siste innlegget i januar 2014. Veldig gøy å lese og se gjennom bilder og videoer, selv om noe av det jeg har skrevet godt kunne blitt fjernet.. Men jeg lar alt stå som det er, for selv om jeg nå blir litt flau av tidligere innlegg, så var det sånn jeg var da og det var sånn jeg ville skrive. Jeg har tenkt en del på å starte opp bloggen min igjen, og har nå bestemt meg for å åpne bloggen slik at dere (ser at jeg ennå har noen lesere hver dag, merkelig!) kan ihvertfall se gjennom arkivet og få dere en god latter.. Om jeg kommer til å starte opp igjen er ennå usikkert, men jeg har lyst! 
 

22.11.2015 kl.23:32 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Godt nytt år!Godt nytt år! Håper dere har hatt en fin nyttårsfeiring. Jeg hadde en fin nyttårsaften med familie og venner. I juleferien har jeg dessverre glemt av både bloggen og kameraet mitt. Det er litt trist at jeg ikke fikk tatt noen bilder i jula, men sånn kan det gå. Nå er det endelig begynt å gå mot lysere tider igjen, og snart titter vel solen frem igjen. I år har jeg ikke noen nyttårsforsetter, men det hadde jeg ikke ifjor heller. Jeg tenker å lage et innlegg om fjorårets fotohøydepunkter hvis dere vil? Det tror jeg kan bli gøy!

Må også takke alle som har likt siden min på facebook. I skrivende stund er det 648 likerklikk! Hadde aldri trodd jeg skulle få så mye likes på fotosiden min.. Det er så artig å få kommentarer og likes på bilder og videoer jeg legger ut. Tusen, tusen takk♥ Jeg får skikkelig motivasjonsboost av dere! Gleder meg til å se hvordan dette fotoåret kommer til å bli :-)

Har dere noen nyttårsforsetter?

Juleferie!!

Endelig er det juleferie! Har sett frem til denne dagen siden høstferien slutta.. haha. I jula har jeg tenkt å slappe av med familie og mine beste venner, det skal bli så kos♥ Men først skal jeg til Karasjok i helga for å spille på en juleturnering. Tror det kommer til å bli gøy! Jeg skal spille med Guovdageainnu nieiddat (Kautokeino's jenter rett oversatt), det er de jeg alltid spiller med. Artig gjeng :)

♥ day 9: Noe du er redd for
Hvis jeg skal være helt ærlig nå, så er jeg redd for skrekkfilmer. Det er alltid én som gjemmer seg bak pleddet når noe skummelt skjer - og det er meg. Men likevel ser jeg på skrekkfilmer selv om jeg kanskje ikke får med halve filmen engang.. Har vet et elsk/hat-forhold til skrekkfilmer. Husker når jeg så på The Ring-filmene for noen år siden så fikk jeg ikke sove i to dager etter det..

Disse bildene ble faktisk tatt da vi så på The Ring i 2009.. haha!!


Er du også redd for skrekkfilmer?

19.12.2013 kl.15:43 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Et ønske

♥ day 6: Et bilde av deg selv tatt i dag


♥ day 7: Et bilde av håndskriften din
(hopper over denne.. hehe lat)

♥ day 8: noe du ønsker deg
Det jeg ønsker meg er at 2014 blir like bra som dette året. Året i år har gått så fort, og det er så rart å tenke på at det snart er over.. Men neste år fyller jeg jo hele 18 år, så jeg gleder meg veldig til å endelig bli myndig og kunne ta lappen! En ting du ønsker deg?

18.12.2013 kl.19:22 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Litt etter..

Hei! Nå har det plutselig gått fem dager siden jeg blogget sist.. Måtte nedprioritere bloggen fordi vi har så sykt mye å gjøre på skolen før juleferien. Irriterende at nesten alle lærerne skal gi oss masse oppgaver rett før jul! Men men. I helga tok jeg noen julebilder av Elle Maaret og dattra Anna Isabel. Har allerede lagt ut noen bilder på fotosiden min på facebook, men legger ut bilder her også imorgen.
Siden jeg ligger langt etter 15-days utfordringen, må jeg ta flere på en gang.

♥ day 3: Dine 3 yndlingssanger akkurat nå
Det er så vanskelig å finne tre yndlingssanger, men de jeg hører mye på for tiden er Elastic Heart av Sia, The Weeknd og Diplo, Heart by heart av Demi Lovato og Triggerfinger av Donkeyboy. Jeg har egentlig ikke en spesiell musikksmak, hører på det meste. Og joik selvfølgelig!♥ day 4: En ting du aldri kommer til å gjøre
Denne var vanskelig! Det første jeg tenkte på er at jeg aldri kommer til å skamme meg for å være en same. Min kultur og bakgrunn er veldig viktig for meg.


♥ day 5: Favorittmaten din
Favorittmaten min.. er det lov å si reinkjøtt? Biđus, røykakjøtt, tørkakjøtt, finnebiff, stek.. Det beste jeg vet!

Hva kommer du aldri til å gjøre?

17.12.2013 kl.21:31 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Noen jeg savner

♥ day 2: Noe eller noen du savner
Hvis det er noen jeg savner, så er det bestevenninna mi Elle Martine. Det var så mye enklere før når vi begge bodde i Kautokeino, men nå som hun bor i Tromsø og jeg i Alta sees vi ganske sjeldent.. Heldigvis er det snart juleferie, som betyr at vi bare er en liten skuter-kjøretur unna hverandre. Da er vi alle sammen samlet, Elle, Ronja og jeg! Det skal bli så koselig å være med begge to igjen♥ Gleder meg vilt!

10 ting du kanskje ikke visste om meg


♥ day 1: 10 ting du kanskje ikke visste om meg

 • i 2008 tok jeg bilder med et speilrefleks for første gang
 • jeg har hatt øyeoperasjon
 • jeg kan være veldig snarsint, men det varer ikke lenge
 • jeg elsker å le og tulle, ler omtrent hele dagen (kanskje mange som visste dette allerede, he he)


 • jeg vet ikke hva jeg vil bli når jeg blir stor
 • jeg er veldig følsom selv om det kanskje ikke ser sånn ut
 • jeg har hatt denne bloggen i over tre år (siden august 2010)

 • jeg er veldig glad i å lage mat og bake
 • jeg er også veldig glad i barn
 • elsker å høre på gamle sanger

 

Det var egentlig ganske vanskelig å komme med ti ting om meg selv, så det var kanskje ikke interessant for dere å lese.. Har vi noe til felles?

15 days challenge

For å få mer fart i blogginga, slenger jeg meg på denne 15 days-utfordringen (starter imorgen):

♥ day 1: 10 ting du kanskje ikke visste om meg
♥ day 2: Noe eller noen du savner
♥ day 3: Dine 3 yndlingssanger akkurat nå
♥ day 4: En ting du aldri kommer til å gjøre
♥ day 5: Favorittmaten din
♥ day 6: Et bilde av deg selv tatt i dag
♥ day 7: Et bilde av håndskriften din
♥ day 8: En ting du ønsker deg
♥ day 9: Noe du er redd for
♥ day 10: Rommet ditt
♥ day 11: Ditt siste innkjøp
♥ day 12: Innholdet i vesken din
♥ day 13: Parfymen du bruker
♥ day 14: Din verste uvane
♥ day 15: Favorittproduktet ditt akkurat nå

Hvis dere har noen fotorelaterte utfordringer til bloggen, må dere si ifra! :)

Endelig fredag

Å, det er så koselig å komme hjem til julestemning♥ Igår var det julebord for borteboende elever i Alta, og jeg og Elen Inga bestemte oss for å ta på kofta i år. Selv om det tar lengre tid å ta på kofte, så syns det er mye artigere å pynte meg med kofte enn f.eks. kjole. Kofta er best :-) Julebordet var veldig koselig med fine folk og god mat. Også var det en jente som sang noen sanger, hun var så flink!


Jeg og Elen Inga før vi dro på julebordet igår

God helg!♥ Hva skal dere ikveld?

06.12.2013 kl.20:57 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Åpner bloggen igjen

Etter en pause på litt over en måned har jeg funnet ut at jeg skal begynne å blogge igjen! Vet ikke hvorfor, men hver gang jeg bestemmer meg for å slutte, så kommer jeg tilbake gang på gang..Det er vel fordi jeg elsker å blogge, legge ut bilder å få tilbakemeldinger hos mine fine lesere :)

disse bildene ble publisert for akkurat ett år siden, link til blogginnlegget: trykk her!

Jeg håper mine gamle lesere vil fortsette å følge bloggen min, og jeg ønsker nye lesere velkommen! Hovedsaklig bruker jeg bloggen for å legge ut bilder jeg har tatt, men jeg skriver også litt om skole, hverdag og andre ting. Jeg har også fikset meg nytt design! Det er et gratis design fra flinke Lisa på http://nerdie.me, men jeg har gjort noen endringer selv.

Hva syns dere om designet?

Pause eller legge ned?

Hei dere! Som dere sikkert har merket, har jeg kommet med veldig lite oppdateringer på bloggen de siste månedene. Det er fordi jeg ikke er så veldig glad i å skrive, og derfor har jeg som oftest bare oppdatert når jeg har tatt nye bilder. Jeg skulle gjerne vært mer aktiv og kommet med oppdateringer hver dag, men jeg er rett og slett for lat til det. Nå har jeg blogget på denne bloggen i over tre år, og det i seg selv er jo ganske utrolig i og med at jeg aldri har vært særlig glad i å skrive. Så derfor har jeg vurdert å legge ned bloggen. Tror ikke jeg kommer til å slette selve bloggen siden det er gøy å se tilbake på de tre siste årene.

Jeg har vært medlem på Flickr en god stund og har funnet ut at jeg heller kommer til å være aktiv der en stund fremover. Jeg kommer ikke til å blogge mer på en stund, men heller legge til nye og gamle bilder både på fotosiden min på Facebook og på Flickr. Så får jeg se hvor jeg trives best! Å drive denne bloggen har vært veldig gøy, og jeg må få takke alle dere som har vært innom bloggen, kommentert og likt innleggene på Facebook!

Trykk på bildet for å åpne Flickr-siden min:

Trykk >her< for å komme til siden min på Facebook!

08.10.2013 kl.17:43 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Video: Kalvemerking 2013

 Endelig ble jeg ferdig med den! PS: Husk å se den i HD720p :) Hva syns dere?

Min første fotoutstilling!

Idag fikk vi tilbake helt nye, fine mac'er! Så nå skal bloggen få et helt nytt design, og jeg skal begynne å lage en kortfilm fra kalvemerkinga i sommer. Det blir spennende :)

Ellers kan jeg endelig fortelle at jeg skal holde en fotoutstilling under høstfestivalen i Kauto!! Nå er det bare to uker igjen, jeg er kjempespent men også ganske nervøs. Utstillinga heter "Boazodoallu - min eallin", som betyr "Reindrift - vårt liv". Min utstilling består av bilder fra forskjellige situasjoner i reindrifta gjennom året. Idag kom bildene hjem til kauto, så nå kan både jeg og mamma senke skuldrene.. hehe. Jeg gleder meg ihvertfall og håper alt går bra! For en herlig torsdag :)

>Her kan du lese mer om utstillingen på Høstfestivalens nettside<

Konfirmasjon


fineste gudsøster! tok litt konfirmasjonsbilder av henne


sara lea og inga, søtingene


glad i deg, vennen♥ nikon d7000 + 50mm f/1.8

Gratulerer til alle som ble konfirmert igår, spesielt til gudsøster Ellen Johanne og bloggvenninne Marte Kristine! Igår var vi på konfirmasjonen til Ellen Johanne, veldig gøy og koselig. Det var også gøy å være med min soulmate Maren Therese igjen, gleder meg til neste gang♥ Konfirmasjonen var på Skjervøy, så vi har vært i Maursund i helga. Det var omtrent 30C hele helga, så vi har badet på sjøen og bare slappet av. Vil tilbake!!  

03.06.2013 kl.14:27 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Oslove


to spente jenter + linselusa bak, haha


bildene er tatt av mia

slottet // nikon d7000 + 50mm f/1.8

Tidenes konsert!! Jeg har lenge ønsket om å se Beyoncé opptre live, og nå fikk jeg endelig sett henne. Den dama er så utrolig, sangstemmen er jo til å dø for. Jeg ble så overrasket og glad når hun begynte å synge det første verset og refrenget av Destiny's Child - Survivor! Survivor var favorittsangen min for noen år tilbake. Hun sang for det meste de nye låtene, men hun sang også Crazy in love, Single ladies, Halo osv. Jeg og Mia hadde sitteplasser på venstre side, ganske langt bak. Er veldig glad for at vi hadde sitteplasser selvom det hadde vært gøy å stå foran scenen. Vi skal definitivt på Beyoncé-konsert igjen! Vi bodde forresten på Thon Hotels Slottsparken, det var kjempefint der :-)

Var du på Beyoncé-konserten?


30.05.2013 kl.20:43 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Sommer i finnmark!


// mobil

De siste dagene har det vært ordentlig sommervær her i Alta! Det er 20C, fri for skyer og bare utrolig deilig. Jeg og Elen Inga powerwalket i omtrent to timer idag, pluss noen pauser. Nå har vi nettopp ligget ute å slikket sol, livet er herlig! Håper været holder seg sånn :)

Er sommeren kommet til dere? 

22.05.2013 kl.19:07 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Giddajohttin 2013

Her er en video jeg har laget fra våflyttinga hvis du ennå ikke har sett den(se i HD)! :-)

21.05.2013 kl.14:14 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

16.05.13


Du vet du er fra Nord-Norge når du går ut for å sole deg når det kun er 10Cog vind ute.. Det er så deilig med fri igjen! Måtte ut for å sole meg litt istad, det ble en (litt kald) time ute på verandaen med musikk i ørene. Ellers er det jo 16. mai allerede, tiden har gått så utrolig fort! Vi skal feire 17. mai her i Kauto i år, litt kjedelig, for vi skulle egentlig til Maursund i år igjen. Men det blir vel koselig allikevel, god mat og fine folk :)

Hvordan feirer dere 17. mai i år? 

16.05.2013 kl.16:24 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Reportasje om lillesøster på FD og Nordlys!


foto: Ola Solvang

Solstråla i familien, Sara Lea, ble midtpunktet i reportasjene Ola Solvang har skrevet om oss og vårflyttinga på FD og Nordlys! Hun var så flink :) Dere finner reportasjene både på papirutgaven og nett. >Sjekk ut video av henne her<

11.05.2013 kl.22:22 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Din blogg?fra arkivet

Jeg vil gjerne lese flere blogger, så hvis du har en blogg (enten foto eller mote) kan du legge igjen en link på kommentarfeltet! Du kan også linke til andre bloggere du liker :)

10.05.2013 kl.17:32 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

To videoer

Her er en video fra helga som Mikko Kokslien la ut for de som vil se. :-) Under er fra banketten da vi joiket: 

Hva syns dere om filmene? 

Følg meg på Facebook!

Det er ganske stille på bloggen for tiden, men jeg legger ofte ut nye bilder på fotopagen min på Facebook. Lik gjerne siden :) Holder forresten på å skrive nye innlegg til bloggen, så det er bare å følge med! 

Trykk her for å komme til siden!

09.04.2013 kl.14:25 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Harlem shake sami wedding edition

Camilla og Per Olav's bryllup


i kirka


Jørn Inge, Thomas og Issat


Jeg og Mia//mamma


Tante Inger Marie


Onkel Aslak Anders og Marit Elisabeth // bestemor 


Marie Kristine og Marit Charlotte


Kari, Anna og Sara Lea


Elle-ahkku og pappa


Fine brudeparet Camilla og Per Olav (min tremenning)


Lillesøster med gjengen sin


Jeg og Kristin//Kristin og Anthony


haha fint! (de fleste bildene er tatt av mamma og pappa)

På fredag var vi i bryllupet til Per Olav og Camilla. Det var et veldig fint og artig bryllup, alle mine søskenbarn/tremenninger fra pappa sin side var der så var gøy å samles igjen! Vi lagde også en harlem shake-video der, så er veldig spent på å se den, haha! Nå er jo "sesongen" for bryllup og konfirmasjonen begynt, så kofta står klar for hver anledning :) 

Fin søndag

Igår var vi i Karasjok for å spille en fotballturnering. Turneringa het Siiddaid cup, som er en innendørs turnering for reindriftsutøvere. Selv om det ikke var så mange kamper, så var det gøy å spille og vi tok gull! To fra laget vant kåringene beste spiller og toppscorer, så vi er fornøyd :-)

Idag har jeg bare slappet av, kan ikke beskrive hvor deilig det er med ferie! Har egentlig ingen planer for hva jeg skal gjøre i ferien, men regner med at jeg ikke kommer til å gjøre en shiit uansett. Jaja, godt det og. 

Hva gjør dere idag?

Skuterlappen!!

Jeg er så glad! Tok teoriprøven til skuterlappen idag, og besto med kun tre feil!! Jeg var utrolig nervøs for å stryke, men jeg klarte den. Men det ble ikke billig akkurat. Jeg tok taxi ned til trafikkstasjonen da jeg fant ut at jeg hadde glemt synsattesten hjem. Da ble det ekstra taxitur på meg da jeg måtte hente attesten, for så ned til stasjonen igjen. Jeg var dritsur og irritert på meg selv, og der og da tenkte jeg at denne dagen skulle gå rett vest.. Men heldigvis klarte jeg teorien, så dagen ble redda.. haha :-)

Har du tatt skuterlappen?

09.02.13

Nå har også jeg blitt syk med tett nese, vondt i hodet og halsen.. Deilig. Når jeg for én gangs skyld vil ut å ta bilder så er det nærmere -30C ute og jeg syk. Jaja, er vel best å holde seg innendørs idag.

Igår var jeg på UKM her i Kauto. Var veldig mange flinke ungdom, jeg syns UKM i Kauto var mye bedre og morsommere enn i Alta. Flere deltakere og flere folk som så på. Hadde forresten på meg brillene mine igår, og det var overraskende mange som ikke kjente meg igjen, haha! Her er et bilde da jeg nettopp fikk brillene (som var i september):

Har du deltatt på UKM før? Bruker du briller eller linser? :)

12.01.13


anne may og jeg i høst

Hei dere! Nå er jeg hjemme igjen i Kauto. Siden jeg skal til Lakselv imorgen for å spille på en fotballturnering, orket jeg ikke å drasse med meg mac'en og kameraet hit. Gleder meg til å spille med kauto-jentene igjen, lenge siden jeg har spilt med dem! Idag vises forresten episode 2(reprise) og 3 av Hjerterått! På NRK Super kl 1835 :)

Følger du med på Hjerterått? Hva syns du om serien så langt?

Jenna Marbles

 

Grunnen min til å stå opp hver onsdag.. Haha neida, men elsker videoene til Jenna Marbles! Favoritt-video av Jenna?

2012: Januar-juni

JANUAR

I januar var håret mitt på det lyseste.. Ellers gjorde jeg ikke så mye den måneden, det ble født 7 valper og jeg var flittig med kameraet.

Februar

Vi arrangerte samefolkets dag i kauto, og det ble veldig vellykket! Vi holdt kofte- og moteshow, det var veldig artig. Se showet her! Ellers tok jeg masse bilder, og koste meg med valpene. 

Mars

Gikk fra å være blond til brunette, fotballturnering i Alta, fotoshoots og konfirmasjoner.

April

Påske! Sami Grand Prix, god mat, LAN, photoshoots. Starten på vårflyttinga! 

Mai

Mai er en av favorittmånedene mine! Vårflytting, 17. mai feiring på Skjervøy, råne med båt, ny tlf og kos med venner! Hadde også matte eksamen da.. 

Juni

Sukk.. Juni var årets beste og morsomste måned uten tvil!! Vi dro på klassetur til Mallorca hvor vi opplevde utrolig mye. Jeg holdt til og med en ekte slange, har aldri i mitt liv vært så nervøs før.. haha! Vi ble ferdig på ungdomsskolen, og det var både gøy og trist. Savner det litt :) Dro til Trondheim på UKM, og rett etter til Oslo hvor jeg blant annet var på Rihanna-konsert!!! Savner juni så mye..

Del to kommer senere. Beste opplevelse fra det første halvåret ifjor? 

Hjerterått


jeg, elle mari og biret eilin (bak hovedrollene) som "bitchene"

På lørdag er det premiere på serien "Hjerterått". Dette står skrevet her om serien: "Serien beskrives som et actiondrama i åtte episoder, og store deler er spilt inn i det samiske miljøet i og rundt Kautokeino. NRK håper serien kan samle både unge og litt eldre ? og kanskje også fungere som en isbryter som river ned fordommer."

Serien ble spilt inn ifjor på denne tiden, og jeg har en liten rolle som "bitch"! Haha, blir flaut men samtidig veldig gøy å se den :) Første episode vises kl 18.35 på NRK Super. Dere må få med dere episoden! Litt komisk å tenke på at jeg hadde blondt hår på den tiden, syns jeg har forandra meg en del.

Skal du se på Hjerterått? 

Julaften

God jul!♥♥
Nå er jeg sånn passe sliten etter dagen, men det har vært utrolig koselig! Håper dere har hatt en fin feiring idag :) 

Hva syns dere om antrekket, og hva hadde dere på i dag? 

24.12.2012 kl.21:03 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Instamoments

Følg meg på instagram: aannekg! Hva er din? :) 

17.12.2012 kl.15:06 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

December, make my wishes come true

Tenk at det er første desember allerede! Nå er det utrolig mye å se frem til.. julebord, bursdagsfeiringer, førjulsturneringa i karasjok, jul, ferie, nyttårsaften♥♥ Følger dere med på julekalendere i år? Selv skal jeg se The Julekalender, det e berre lekkert :) 

01.12.2012 kl.22:21 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Gratulerer med dagen

Idag har verdens beste og fineste Mia bursdag! Kjempe glad i deg♥

Just do it

Vet ikke hva det er med meg og "galaxy-filtere" for tiden.. Pleier du å trene? 

27.11.2012 kl.21:44 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Ønskeliste til jul!

Her har jeg laget en liten liste over hva jeg ønsker meg til jul! Håper det kan være til hjelp til familie og venner, hihi :) Lista kan jo også brukes som tips til hva man kjøpe til venninner! 

ting jeg elsker

Så at Henriette hadde lagd et "ting jeg elsker" innlegg, så måtte gjøre det jeg også. Hermegåsa, haha!

- nytt sengetøy. hva er vel bedre enn det?

- å mestre noe

- fotball. det er livet mitt♥

- le og smile

- powernap

- stå både foran og bak kamera

- å trene

- godteri

- kjoler og høyhælte sko

- legge meg tidlig om kvelden

- tanken på at jeg opplevd så utrolig mye dette året! mallorca, ukm i trondheim, norway cup(gull!!!) osv

- sminke meg

- røyakjøtt

- we<3it

Tre ting du elsker?

 

Gratulerer med dagen!

Idag har min nydelige og søte guddatter 1 årsdag! Gratulerer så mye med dagen, Lene Kristine♥ Klem fra risteadni :-)

20.11.2012 kl.15:23 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Freedom

Elsker den nye sangen til Nicki Minaj! Musikktips?

12.11.2012 kl.17:13 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Svar på spørsmålsrunden

Hvordan lager du headere? 
- Jeg lager mine headere så enkle som mulig, med få bilder og litt tekst. 

Kan du video-blogge noen ganger eller nåkka sånt bare at du legger ut videoer?
- Det kan jeg helt sikkert! 

Kjøpte du photoshop?
- Nei, det var photoshop på skolemacen fra før av. 

Redigerer du bildene bare i photoshop?
- Ja. 

Lager du designet selv?
- Ja. 


Hvor ofte lagrer du bilder fra minnekortet til data?

- Hver gang jeg har tatt bilder. 

Har du enda D60?en, og bruker du den?
- Nei, den har jeg solgt.

Hvilket redigeringsprogram bruker du?
- Photoshop CS5.  

Kan du lage en video om hvordan du lager header?
- Nei.. Tar for lang tid, så det orker jeg ikke.  

Har du noen fototips?
- Kan lage et innlegg om det senere.  

Hvilke innstillinger bruker du når du tar portettbilder?
- Kommer an på lyset. Men hvis du tenker om jeg bruker auto- eller manuelleinnstillinger, så bruker jeg manuell. 

Hva er hovedtema på skolen/linja din?
- Det er vel egentlig ikke noe hovedtema. 

Kan du vise hvordan du redigerer bilder?
- Kanskje, får se. Katti begynte du med photoshop?
- Det er for mange, mange år siden da vi hadde Photoshop 7.0 på pcen.  

Kordan innstilling bruke du når du tar bilde av nordlys?
Høy ISO, lang lukkertid og liten blenderåpning(høyt tall, f/11 osv) 

Ka e best av vintern og sommern?
- Sommer. 

Trives du i Alta?
- Ja, det gjør jeg :) 

Kan du lage en nybegynner tutorial om hvordan ta gode bilder?
- Kanskje. 

Kordan ser timeplanen din ut?
- mandag: prosjekt til fordypning og mediefag. tirsdag: bare fellesfag(matte osv). onsdag: mediefag og gym. torsdag: mediefag og noen fellesfag. fredag: mediefag. 

Kordan liker du å gå på media og kommunikasjon?
- Jeg liker det ganske godt! Mye prosjektarbeid, vi lærer masse, men det tar jo på. Ganske mye arbeid av og til, men sånn er det jo på m&k.   

Kan du fortelle litt om ka dokker gjør på skolen?
- Vi lærer om journalistikk, film, foto osv. Nå holder vi på med nordområdeuka, og vi skal være med å arrangere UKM osv. Mye prosjekter!  

Angrer du på at du flytta til alta?
- Nei, men jeg savner å bo hjemme!  

Savner du kauto?
- Ja, men jeg er der nesten hver helg.  

Fått mange nye venner i alta?
- Ja!   

Beste med alta?
- Vet ikke egentlig.. Mer folk kanskje?  


rart å se på altaturnering-bildene da jeg ikke kjente noen av alta if-jentene, haha! 

Beste med kauto?

- Det er så mye! Familien, venner, hjemplass osv♥ 

Verste med alta?
- Det er ikke mye, men det er endel bitching mellom jenter og sånt, sånn er det lite av i Kauto faktisk. Man merker det med en gang :) Men jeg trives altså, og har masse venner og mye å gjøre om dagene så null stress!  

Verste med kauto?
- Lite å gjøre rett og slett. :P 

Kordan er det å bo i heimen?
- Helt ok! Er veldig heldig med "samboerne", alle er veldig greie. Vi er fem jenter som bor sammen.   

Hvor mye penger (ca) bruker du i måneden etter at du flyttet?
- Helt ærlig, så bruker jeg ikke så mye. Er ganske flink til å spare. Men jeg kjøper jo mat i kantina hver dag, så pengene går mest til mat (skole og middag osv).   

Synes om klassen?
- Den er helt grei, har blitt veldig godt kjent med noen av jentene allerede. 

Kor mye bruker du på kamera, utstyr osv.?
- Vet ikke, kjøper utstyr ganske sjeldent. Det er jo kanskje en del, selve kamerahuset kostet 7-8000 kr.  

Har  du fjernutløser?
- Ja. 

Hvor mye koster en fjernutløser til kamera?
- Aner ikke, søk på google eller noe. Jeg betalte 349,- for mitt. 

Er det bra å ta bilder med selvutløser?
- Ja, er veldig bra hvis jeg skal ta selvportretter eller når jeg må bruke stativ og lang lukkertid. 

Hvor kan man kjøpe fjernutløsere?
- På fotobutikker og på nett. Hvor kjøper du dine kamera ting osv.?
- På nettet, mest på japanphoto.no 

Hvor kjøpte du ditt kamera stativ?
- Tror jeg kjøpte det på japanphoto.no 

Kostet det mye?
- Jeg husker ikke, mellom 600-1200 kr. 

Hvor  får man kjøpt det?
- På fotobutikker og på nett. 

Hva heter selvutløserfjernkontrollen din?
ML-L3 fjernutløser eller noe. 

Er det bra selvutløser fjernkontroll?
Ja, den er liten og har en utløserknapp.  

Ikke sant man må ha kamera stativ hvis du skal ta bilder med selvutløserfjernkontroll?
Det trenger man ikke, men det er jo bra da. 

Når man kjøper fjernkontroll utløser og stativ hvordan skal man vite om du kan bruke det til ditt kamera?
- Hvis du handler på nett, står det som vanlig om hvordan type kamera den brukes til. På fotobutikk kan du spørre. 

Hvor har du kjøpt din selvutløserfjernkontroll?
- På nett, husker ikke hvor.  

Selger du brukt stativ?
- Nei, har bare et som jeg bruker selv.  

Beklager at jeg var så treg med å svare på spørsmålsrunden! Svarte jeg godt nok? :)

08.11.2012 kl.21:14 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Ang. spørsmålsrunden

Mange av dere lurer på når svarene av spørsmålsrunden kommer, og det er jo forståelig. Jeg har egentlig glemt den litt, men jeg jobber med svarene nå og innlegget med svar kommer vel i løpet av morgendagen!
Ha litt tålmodighet :-)

jeg har forresten "stengt" runden, så jeg vil ikke ha flere spørsmål nå. 

07.11.2012 kl.20:24 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

TGIF

Har ikke strøm på kameraet, så jeg får ikke tatt bilder.. Uansett, snart er Ronja her og da kan helgen endelig starte! God helg♥

Visste du at..


min første header

to av de første bildene på bloggen

.. at bloggen min er over to år gammel? Jeg opprettet bloggen i august 2010! Egentlig helt sykt at jeg har blogget aktivt siden da, føles som det er en evighet siden. Før denne hadde jeg en hjemmeside som jeg hadde laget fra bunnen av, hadde den i ca. et år. 

Hvis du har blogg, hvor lenge har du blogget?

Shining bright like a diamond

 

Omtrent sånn ser jeg ut idag! Denimjakka er fra bik bok. Er helt hekta på Rihannas nye sang, diamonds.. den er så fin! :-)

Hva syns du om antrekket? Musikktips? husk spørsmålsrunden her!

Spørsmålsrunde?Har du noe du lurer på? Tenker å holde en liten spørsmålsrunde, siden det er vel et år siden sist. Dere kan spørre om hva som helst! F.eks: skolen min(medier og kommunikasjon), bloggtips, foto, fototips, trening osv. Skal svare så godt jeg kan :-) Vet ikke hvor lenge jeg har spørsmålsrunden åpen, sikkert omtrent 1-2 uker. 

Hva er det du lurer på? 

Curls


ringene er på, som vanlig! // nikon d7000 + 28-75mm f/2.8

Elsker krøller, selvom jeg ikke krøller håret mitt så ofte! Brukte krøllstaven igår, syns krøllene er alltid finest dagen etter man har krølla håret. Nå er Mia på tur til Alta, så skal vi til city også til Kauto. Så nå kan jeg egentlig bare si god helg! Vi skal nemlig til Kirkenes imorgen og spille seriekamper der(Kauto 3div). Gleder meg! :) 

Krøller - hot or not? 

Sommeren '12

Sydentur med 10.trinnet - skoleavslutning - landsmøntsring UKM - kalvemerking - Verddeturnering - Norway Cup - kos med venner♥

Nevn tre minner fra din sommer! 

Kveldskos


epleterninger i vaniljesaus

Det er deilig med sånne dager hvor man er ferdig på trening klokken syv og ikke har noen lekser.. Idag var en sånn dag, nå skal jeg bare slappe av resten av kvelden! Må prøve å få tatt litt nye bilder snart, men er ikke så heldig med været for tiden.. 

Hva gjør dere ikveld? 

18.09.2012 kl.20:35 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Bingen cup next

smilet er på plass, som vanlig! 

God morgen dere! Nå er jeg hjemme i Kauto, skal på Bingen Cup som er idag. Jeg ville egentlig bare sove videre, men man må holde det man lover :-) Ha en fin lørdag♥

Hva skal dere idag?

Hjem til kauto

T.G.I.F! God helg dere, blogges når jeg er i kauto :-)

 

07.09.2012 kl.15:59 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Koselig bursdagsfeiring


fineste elle save


per martin


johan aslat og janzo ville ikke komme inn buhu


"Anne Katja 16" bursdagskaka <3


Nils-Ante


elle save og maret karianne som jeg har blitt så glad i♥


bursdagsoutfit // sko fra din sko, bukse fra vero moda, topp fra h&m og skjerf fra h&m

Hei dere! Har hatt en utrolig fin og morsom bursdagsfeiring idag! På skolen sang klassen bursdagssang til meg(kleint..hihi).. Neida, var kos. Etter skolen dro jeg, Maret Karianne og Elle Save til city for å shoppe og spise middag, og etterpå kom jeg hjem til en super overraskelse av samboerne, de hadde bakt brownieskake til meg♥ Ble så utrolig glad, hadde ikke forventet det! Så dro vi tre og bakte enda en sjokoladekake til, også fikk vi litt bursdagsgjester. 

Er utrolig fornøyd med dagen, trudde egentlig jeg kom til å være loner på rommet mitt.. Også har jeg fått masse gratulasjoner på både blogg, facebook og sms! Ooog så drar jeg hjem til Kauto imorn, gleder meg :-)

Hva har du gjort idag? Hva syns du om antrekket mitt?

Bursdagsjenta!

Idag har jeg bursdag, 16 år!! Blitt stor pia nå :) Blogges etterpå, skolen atm! 

De nye brillene

Idag fikk jeg melding fra Synsam Drecker at brillene mine var kommet, så da dro jeg etter skolen for å hente de. Jeg syns jeg kledde brillene ganske godt, er veldig deilig å se klart! Øyestyrke(elns) mitt er -0,75. Dvs at jeg ikke ser langt. Blir bra å kunne se hva læreren skriver på tavla! 

Hva syns du? Kler jeg briller?

Vært på synstest - skal få briller!


tre nye overdeler, digger den svarte og grønne!

Hei! Var på synstest idag, og vi fant ut at jeg er nærsynt. Ser nesten ingenting på tavla på skolen, så skal få briller! Gleder meg til å kunne se ordentlig. Ellers har jeg shoppet bittelitt, litt klær og skolesaker. Men nå må jeg stikke, har kamp i finnmarkshallen kl 1900! Kom gjerne å se på om du er i området :-)

Bruker du briller eller linser? 

31.08.2012 kl.17:33 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Innflyttingsgave


nikon d7000 + 50mm f/1.8

Fikk disse nydelige øredobbene fra Sunniva som innflyttingsgave, elsker dem! Passer veldig godt med det smykket jeg har på meg. Ellers har vi hatt vår første kapittelprøve i mediekommunikasjon! Syns det var litt for tidlig med prøve, men den var veldig enkel så det gikk greit. Hvis dere er intr, så kan jeg jo blogge oftere om skolen(mediefagene selvfølgelig), hva vi gjør osv. 

Hva syns du om øredobbene? Er dere intr i å vite hva vi gjør i mediefagene osv.?

30.08.2012 kl.14:37 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Kveldskos med "samboerne"


marte, jeg og hanne

Det går ikke én dag uten latter og artigheter med mine "samboere" Marte, Hanne og Elen Inga! Digger dem♥ Ellers har jeg vært i finnmarkshallen istad og spilt litt fotball med guttan, ganske artig faktisk! Sånn går nu dagan, og plutselig er det leggetid! Natta dere, og tusen takk for de fine kommentarene jeg har fått i det siste, you rock!♥

 

29.08.2012 kl.23:31 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Kauto idag


nikon d7000 + 50mm f/1.8

Skulle egentlig ha samisk til kl 16.05 idag, men fikk dra tidlig siden vi bare skulle gjøre en oppgave til neste uke. Idag har vi hjemmekamp mot Bul 3(3. div) kl 19.00! Har skyss til Kauto, men ikke tilbake. Hvis jeg ikke kommer meg til Alta igjen ikveld, må jeg ta buss imorgen tidlig som går kl 04.00 fra Kauto.. Herlig! Blir uansett kos å se noen venner igjen, og spille fotball! 

Spiller du fotball? Vet du om noen som kjører kauto-alta ikveld etter 21.00?

28.08.2012 kl.15:35 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Lene Kristines dåp


jeg og gudatter Lene Kristine


LK og gumor Åshild


dåpskaka


mamma og farmor♥


Sunniva a.k.a the boss


mamma♥

Lene Kristine med foreldre, Sunniva og Stian


fadderne

LK og fine tante Eirin


jeg og bestemor♥

Det var kjempefint på dåpen til gudatter Lene Kristine, hyggelige folk og masse god mat! Var skikkelig kjedelig å måtte fære så tidlig, LK er så utrolig skjønn! Savner lillepia allerede♥ 

Hva syns du om bildene?

27.08.2012 kl.13:37 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Hjemme i Alta igjen

Da er jeg hjemme i Alta igjen! Var veldig fin dåp, heldige meg som fikk bli gudmor til Lene Kristine♥ Bilder av dåpsdagen kommer senere eller imorgen. 

Hva har du gjort idag?

26.08.2012 kl.21:00 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Good helg!

Da er det endelig helg! Måtte skuffe mine kjære venner i Kauto denne gang, skal nemlig til reisa/maursund/skjervøy idag! Skal prøve å ta litt bilder til dere i helga, har jo nettopp fått mac så har ingen bilder på dataen. Dere får kose dere i helga! ♥

Hva skjer i helga?

Pakking på g!

Idag har jeg pakket mer ting jeg skal ta med til Alta! Er litt kjedelig at vi må dra imorgen, for damelaget har hjemmekamp kl 15.00, og da kan jeg ikke spille.. Jaja, må prioritere hybelen og skolen først! Men nå må jeg stikke, pakkepakkepakke.. 

Hva skal du idag? God helg, forresten♥

17.08.2012 kl.16:08 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Litt bilder fra helga


lillesøster


våre trenere, Mia og Inga
jentan har fart!


Kari
fornøyd kaptein med seier!


dreamteam♥

Har egentlig ikke så mye å si om Altaturneringa, enn at vi(nok en gang) ble juksa av arrangørene. Vi vant semifinalen - men endte opp med bronse!! Etter at arrangørene tabbet seg ut..  Vi får vel satse på å vinne gull og vandrepokalen neste år. 

Var du på Altaturneringa i år?

 

15.08.2012 kl.14:54 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Sommer.. hva skjer?


milkshake♥Her oppe i Kautokeino slo værgudene på stortromma og ga oss sommer!! Igår og idag var det over 24C ute, helt sykt! Mens de sørpå snakker om at høsten er snart her, får vi her oppe endelig sommer.. Det har vært veldig dårlig vær her i sommer, så var utrolig deilig med litt sol og varme. Nå er det snart natt for meg, satser på at det blir like fint imorgen også! 

Hvordan er været der du bor? Hva har du gjort idag?

14.08.2012 kl.23:35 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

God morgen..!


kjedings på kvelden resulterer ofte i sminke

God morgen! Sto opp for en halvtime siden da noen småville jenter(søster og kusina) fant på at de ville være helt jævlige og vekke bjørnen som sover.. Men det gjorde egentlig ikke, hadde sikkert sovet enda lenger. Skal redigere flere NC-bilder så jeg får lagt de ut her, blogges! 

Hva gjør du når du kjeder deg? Er du morgengretten?

06.08.2012 kl.15:15 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Long time no see

Hei dere! Som dere sikkert har merka, så har jeg tatt sommerferie fra bloggen. Mest fordi vi har så dårlig nettforbindelse her i Maursund.. I det siste har vi hatt kalvemerking på Arnøya, og har også spilt på Verddeturneringa som var i helga. Har masse bilder dere skal få se, så begynner vel å blogge igjen! 

Men nå må jeg stikke! Hva har du gjort i det siste? 

 

23.07.2012 kl.20:45 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Maursund idag!

Gratulerer med dagen kjære tante Ravdna ♥ Idag drar jeg og mamma til Maursund, blir så digg! Tror ikke jeg har vært så lenge i Kauto før.. Har bakt muffins idag, skal enda rydde litt før vi starter. Blogges når jeg er i Maursund :-)

04.07.2012 kl.13:36 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Rihanna-video

Filmet med mobilkameraet, så kvaliteten er ikke på topp.. Nå sitter jeg her med forkjølelse, veeldig digg! Sommerforkjølelse varer jo så utrolig lenge, men håper min går over fort. Været her i Kautokeino er ikke noe å skryte av, regn og vind. Heldigvis drar jeg og mamma til Maursund imorgen, håper været der blir bedre etterhvert! 

Er været like dårlig der hvor du bor som her?

Vinn mascara

:)

mx12cara
02.07.2012 kl.17:54 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Instagram!

Følg meg på Instagram! Søk aannekg, så finner dere meg. Oppdaterer ganske ofte og jevnlig. Hva heter du på Instagram?

02.07.2012 kl.16:56 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Reiser hjem idag

Først må jeg gratulere Elle Mari-bestis med 16 årsdagen! Håper du koser deg idag selvom du er på jobb <3

Idag reiser vi hjemover igjen, flyet går 20.00 fra Gardermoen. Også drar jeg til kysten fortest mulig, gleder meg!

Hva skjer idag?

01.07.2012 kl.12:53 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Rihanna på kollenfestivalen
mobilbilder(htc one x)


av mia

Har egentlig ikke så mye å si annet at Rihanna-konserten var helt rå! Det regnet hele dagen, så jeg og Mia dro en tur til hotellet for å skifte. Vi sto omtrent fem meter fra scenen, og jeg var så nære på å ta på henne! Hun danset mye og det var et sykt bra show. Har også filmet, skal lage en video til dere etterpå. Skal også lage en video om UKM! 

Var du på Kollenfestivalen igår? Hva syns du om Rihanna?

Bilder fra UKM-festivalen

Jalapenos fra Alta
Stilige Sara! 


Caspers Lane♥ sykt flinke!


mine flinke venner fra vadsø, Jonas og damene!


Daddy, syk på popping! 


søteste Marcus fra lakselv


fra finland! 


Martin i The Beat, helt rå på beatboxing! digger dialekta
Bildet mitt på storskjerm, wii!


fine Mika
Bildet mitt på utstillingen


Bildene(nærmest) til Mika


lille Turab, utrolig flink rapper!

Her var litt bilder fra UKM-festivalen i Trondheim! Mitt førsteinntrykk var jo at det her kom til å suge, jeg reiste alene og trodde at jeg bare kom til å sitte å nørde med pcn hele tiden. Men heldigvis ble jeg kjent med utrolig mange, herlige folk! Ble veldig positivt overrasket da vilt fremmede var helt hyggelige og pratsomme. Fikk jo noen kallenavn som "hu derre samen", "joikejenta" og "pandaøyne(da var det kveld, og jeg var veldig sliten!), haha! Veldig rart at folk tror at alle fra Finnmark er samer, og når jeg sier at jeg faktisk er same, så tror de nesten ikke på meg. "Hva, er det sant? Kan du samisk da?" De spørsmålene spurte de mest :)

Var noen fine dager jeg ikke vil glemme! Kommer til å savne folka sykt.. Håper vi møtes igjen! 

Hva syns du om bildene? Hvis du var der, hva syns du om UKM 2012? 

 

Bilder kommer imorgen!

Soving på festivalen from UKM Norge on Vimeo.

Her er en video hvor jeg blir vekket av noen filmfolk.. De viste den enda på storskjerm på Spektrum(hvor vi bodde), er glad for at jeg ikke var der akkurat da og så på..! Uansett, bilder og tekst fra UKM kommer imorgen! Dere får i mellomtiden sjekke ut ukm.no, hvor det står alt om UKM-festivalen :)

Trondheim!


meg i skrivende stund, den eneste(!!) her med tskjorte og joggebukser.. hehe


på flyet


før jeg reiset, pakket og klar!

Nå er jeg på Spektrum i Trondheim! Sitter i gangen på gulvet for å lade pc og mobil til imorgen. Er litt rart for meg å være her, her finnes det all slags ungdom! Og flesteparten er overraskende utadvent og hyggelige. Imorgen begynner selve UKM, så blir jo litt spennende å se hva som skjer der. Ville bare oppdatere dere litt, blogges imorgen! 

Skal du på UKM her i Trondheim?

Bilder fra avslutninga


jeg og elle mari


maren og elle mari


hører på tale


diedat go? gjengen


trinnet ♥


klassen


1-7B


jeg, læreren våres Inga Anne Maret og Maren

her gir vi en liten gave til læreren


jeg og mine lærere fra 1.-10. klasse!


chiller bare
Når egentlig ikke å skrive noe, men her er iallefall litt bilder! Må stikke, blogges senere :)

5.0 i snitt, god sommer dere!!


10 års grunnskole med den beste gjengen er nå offisielt gjennomført!

Er ganske stolt nå, 5.0 i snitt(standpunktkarakter)!!! To seksere, to firere, og elleve femmere! Var en utrolig koselig avslutning, med både latter og litt tårer. Det er nå dere skal gratulere meg! Flere bilder kommer ikveld :)

Hva har/hadde du i snitt?

 

Ny header!

Bildeopplasteren funka ikke..

Fikset litt på designet og la inn en ny header! Hva syns du? 

13.06.2012 kl.21:41 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Sommerferie!!


tok litt selvportretter igår, nikon d7000 + 50mm

SOMMERFERIE ♥
Idag hadde vi muntlig eksamen. Fikk 5'er i engelsk! Hadde fått sekser om jeg hadde pugget litt mer om kalde krigen, men ellers er jeg ganske fornøyd. Imorgen skal vi bare rydde litt også ha avslutning, så er det good bye til ungdomsskolen!! Det er så utrolig deilig følelse, men samtidig litt trist å måtte splittes fra den beste gjengen..

Er litt i lykkerus nå! Bryllup på fredag, neste uke til Trondheim, deretter til Oslo for å se Rihanna! Også er det jo snart Samecup og Verddeturneringa, og ikke lenge etter kommer Norway Cup. Det skal bli en utrolig artig sommer♥

God sommer, dere! 


Kjolene


de to øverste hadde jeg med meg, resten kjøpte jeg. øverst til høyre har jeg lånt fra mia

De to nederste fikk jeg ikke brukt, men ellers har jeg brukt alle kjolene. Fikk plutselig kjoledilla og kjøpte kjolene! Ellers har det gått mest i shorts + topp og jumpsuits. Håper på varme kvelder i sommer så jeg får bruke kjolene mine! 

Hvilken kjole likte du best? - jeg klarer ikke å velge, elsker alle! 

Cala D'or, Mallorca


Hade kalde Norge!


første kvelden på stranda


nattbading med elle mari


hotellbassenget
gjengen♥


venter på båten


elle mari før vi hoppa uti havet, deilig å svømme med masse fisk.. not


venter på fin-mat


danel og isak nils


biljard med danskene var kos!


ikke så blid etter å ha sovet på stranda i nesten to timer på magaluf...


første kveldens outfits


ronja, sara og jeg


jeg holder en slange!!!! // venter på middag

The best days of my life!! Kan nesten ikke beskrive hvor artig det var på klasseturen i Mallorca! Vi har opplevd kjempemye, bl. a blitt venner med sigøynergutter til de stjal en gutts mobil.. Vi har vært i Magaluf, Palma og vi bodde i Cala D'or(rikmannsstrøk). Jeg har jo aldri vært i syden før, så for meg var det ekstra spennende! Vi har alle blitt så gode venner, og jeg sitter igjen her med utrolig mange minner♥ Hvis dere er intr så kan jeg lage et eget innlegg hvor jeg viser kjolene jeg brukte, og litt innkjøp?

Har du vært i Mallorca?

Ellers så jobber jeg med engelsk muntlig eksamen som vi har på onsdag. Hovedtemaet mitt er "Make love, not war". Skal fortelle om kjærlighet og krig osv. Oog på torsdag er det avslutningsdag hvor vi griller, også er det sommerferie!! Blir trist å skilles fra trinnet, men samtidig så blir det spennende å begynne på videregående! Har enda ikke bestemt meg om jeg skal flytte til Alta for media, eller bo i Kauto... hjelp meg!

Kom du opp i muntlig eksamen?

Hyttetur med klassen


richard og nils olav


grilling på kvelden, fv: maren, silje, stina og inga anne maret(lærer)


girltalk i flere timer er alltid kos og artig! fv: sara, stina, inga anne maret og maren

Igår dro vi på hyttetur med klassen + Stina. Vi grillet, spilte kort, snakket, lo og bare koste oss skikkelig en siste gang før vi splittes♥ Virkelig herlig gjeng, veldig glad i dere!

Begge 10. klassene reiser sammen til Mallorca som en klasse, 25 elever og 7 reiseledere.Vi starter imorgen kveld med buss til Tromsø, og på lørdagsmorgen med fly til Mallorca. Vi kommer tilbake neste søndag(10.6). Jeg har så reisefeber at jeg ikke har ord, gleder meg kjempemye!! Blir herlig å få litt farge på kroppen.. Som dere sikkert skjønner, så blir det kanskje ikke noe blogging i det hele tatt mens jeg er der. Snakkes etterpå :-)

 

31.05.2012 kl.13:59 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Mandagskos


temple run og milkshake♥

Må innrømme at jeg er litt hekta på temple run for tiden, spiller det hele tiden! Ellers så venter jeg enda på simkortet, men tror det kommer imorgen. 

Hva er favorittspillet ditt på telefonen din?


28.05.2012 kl.16:39 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Mobilblogg: Instagram

Følg meg på Instagram: aannekg
Hva heter du på Instagram?

Endelig fikk jeg den!


etter å ha brukt denne ganske lenge, var det på tide å skaffe seg en ny..


nikon d7000 + 50mm f/1.8

Idag fikk jeg endelig mobilen jeg har ventet på! Var ganske lei av den gamle, så var ekstra gøy å få en ny. Simkortet mitt passet ikke til den nye, så har bestilt en microsimkort. Kosta bare 49,- :) Jeg tenkte på å kjøpe iPhone, men jeg liker HTC mye bedre! 

Hva syns du er best - Android eller iPhone?

"Dagens antrekk"


foto av søster

Var en veldig chill dag på skolen idag, søppelplukking og bare chill. Veldig greit egentlig, og nå har vi fri til neste tirsdag!! Siden vi skal reise til Mallorca den 1., må jeg jo oppdatere klesskapet litt. Så da drar jeg til Alta idag med mamma og overnatter der. Blir deilig å få nye sommerklær og sminke. 

edit: blir ikke å dra til alta allikevel idag.

Hva er dine planer for idag?

 

D-e-i-l-i-g!!

Utrolig deilig å bli ferdig med skriftlig eksamen! Gikk ganske greit, klarte det meste iallefall. Nå er det bare chill i en uke framover, så reiser vi til Mallorca den 1. juni♥ Det siste halvåret har gått utrolig fort, og nå er vi snart ferdig på ungdomsskolen! Men jeg orker ikke å gå i den tankeboksen og bli helt emo, så vi blogges etterpå :) 

Har du hatt matteeksamen idag?

12 timer igjen..

Nå er det bare 12 timer igjen til matte eksamen begynner.. Gruer meg veldig, men gleder meg sykt til å levere det inn og bli ferdig med det!! Nå skal jeg ta meg en dusj å pugge litt til. Ønsk meg lykke til!

Ikke lenge igjen til..

.. UKM Festivalen i Trondheim! Idag fikk jeg brev hvor det sto masse info om festivalen. Gleder meg utrolig mye til festivalen, programmet så veldig spennende ut! Hvis noen av dere ikke har fått det med dere, så har jeg kommet videre til landsmønstringa med et bilde/foto.

Ellers har jeg sykt mye å glede meg til! Bl. a. klassetur til Mallorca om to uker, Norway Cup(ja, igjen) og Rihanna-konsert i Oslo. Blir veldig mye reising i sommer, det syns jeg bare er moro! Har aldri vært i syden, så blir veldig spennende å dra dit med 10. trinnet♥ Kameraet mitt blir selvfølgelig med meg overalt i sommer, så det blir mye blogging!

Skal du på UKM Festivalen i Trondheim(22-26.06)? 

Bestilt ny mobil.. endelig


min nåværende mobil, den forrige ble ødelagt..


htc one x er snart min!

Igår har jeg endelig bestilt meg en ny mobil! Den forrige jeg hadde fått av Mia, ble ødelagt. Touchen slutta plutselig å funke. Men jeg har ihvertfall bestilt en mobil, og gleder meg til å få den! Kjenner at jeg savner å ha apps på mobilen, twitre og mobilblogge. Men nå må jeg stikke, blogges etterpå :)

Hva slags mobil har du?

 

16. og 17. mai!


super- og catwoman er mindre fornøyd..


kaldt!


hadde på meg sølje, kjole fra nelly, svarte nylonstrømper under og svarte wedges

 
sånn så jeg ut omtrent på skumparty

Vi stakk til Maursund på onsdag for å hente pappa, så da dro jeg på skumparty i Reisa med venninnan! Det var veldig gøy, mye dansing og moro! Så kom enda Cir.Cuz og spilte der, og etterpå var det skumparty. Var selvfølgelig et rusfritt arrangement for ungdom. Tok ingen bilder fra selve skumpartyet og antrekket mitt, men her ovenfor ser dere hva jeg hadde på meg. 


Litt bilder fra 17. mai feiringa:

fine damer i bunad klar for båttur


maren therese og jeg


Astrid gjør klar båten sin
mat er viktig ass


høhø;)

-
hehe søt

Dro til Skjervøy for å feire dagen med Astrid og Marge(maren therese). Må si at det var den morsomste feiringa hittil! Vi dro på en liten båttur, spiste på gatekjøkkenet, flørta med kystvaktguttan, solgte kaker++ Filma også litt, kanskje jeg legger ut noe på bloggen. Forresten, bildene er ikke tatt med min d7000. 

Hvordan feira du 17. mai?

Oppgitt...Kom opp i matte skriftlig. Trenger jeg å si noe mer? 
Det siste halvåret har jeg levd i håp om at vi ikke kommer opp i matte, og dermed blitt mye sløvere med matte.. Vel, må innrømme at jeg angrer på det. Så nå er det full skjerpings til mandag, for da har vi eksamen! Begynte nesten å gråte da rektoren vår sa at vi kom opp i matte. Var så deprimert, sint, overrasket og ja..!!  

Hva kom du opp i(hvis du kom opp i eksamen)?

Hvor er kameraet mitt?!


christina og meg igår

Hatt en veldig fin helg med venninnan! Igår var vi å så på fotballkamp, var ganske kaldt men vi fant oss venner med bil! hØhø. Ellers har vi(les: jeg) bakt sjokoladekjeks. Kos♥


Uansett, isted begynte jeg å tenke på hvor kameraet mitt er. Jeg har ikke sett det siden jeg var i Maursund, er snart en uke siden..! Tror jeg glemte det dit. Veldig irriterende!! Men jaja, selvgjort er velgjort... 
EDIT: Kameraet lå i bilen, heldigvis! 

Hva har dere gjort i helga?
13.05.2012 kl.18:40 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Maursund atm

Nå er jeg i Maursund! Kom ned fra Kildalen på fredagsmorgenen. Vi har prama imorgen eller tirsdag, men jeg må hjem imorgen. Blogges når jeg er i Kauto! 

06.05.2012 kl.13:06 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Litt oppdateringer og trenger hjelp!


50mm f/1.8 dagens antrekk

Siden jeg ikke har blogget så mye i det siste, så kan jeg jo oppdatere dere litt om hva som skjer.
Snart begynner vårflyttinga(se bilder fra fjorårets vårflytting her), gleder meg veldig! Det er da vi flytter med reinflokken fra vinterbeitet til sommerbeitet, som er på Arnøy/Kågen. Blir utrolig deilig å komme til kysten, og treffe mine søte kyst-venner igjen!♥

Utenom det skjer det ikke så mye spesielt her, det er bare eksamens-snakk på skolen hele tiden. Trenger forresten litt hjelp fra dere! Har jo søkt på Medier & Kommunikasjon i Alta til høsten, men hvis jeg kommer inn dit så må jeg jo flytte. Og for å være helt ærlig så har jeg ikke så lyst til å flytte.. Da har jeg to muligheter, enten å bo her og gå studiespesialisering, eller flytte til Alta og gå media. What to do?? Om dere orker å lage litt for/imot punkter på kommentarfeltet om media/allmen, så hadde jeg blitt veldig glad! 

Flytte eller ikke? Hva skal du gå til høsten om du skal gå vgs? 

Escada parfyme

!

escvinn2sg
18.04.2012 kl.17:02 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

LAN 13-15.4


jeg og mia
carro og nicklas


det nye kjæresteparet!♥


LD og PK


ronja og jeg selger billetter


oversiktsbilde


to stk gaup ;)


zlinnern med kaffekoppen


"bitch please"


LD og SAAB


trøtt?


guitar hero contest


jab, mr. lipstick-guy


hahah, Lars som voldtok kameraet mitt og etterlot seg 800 bilder..


Elena!jeg gamer, hva skjeer?? (b&w pga hårmessige årsaker, haha ronja)

I helga var jeg jo på PS3 LAN, det var veldig artig! Jobba som fotograf, kafeansatt, billettør osv, og var selvsagt en flink cheerleader! Etter helga satt jeg igjen med 7-800 bilder, takket være fotoentusiasten Lars.. Flere bilder kan du se på Sami Gamers side her

Hvis du var på lanet her, hva syns du om helga? Hvis ikke, hva har du gjort i helga? :)

På LAN


jeg og zlin

Nå er jeg på LAN atm, ser på når zlin fikser trådløs nett! Artig her på lan :) Farveeel! 

Brownies

Bakte brownies igår med frukt på, ble ganske god faktisk! Brukte ikke mørk sjokolade. Er veldig glad i å bake, særlig muffins og kaker. Liker du å bake?

Forresten, denne helga her i Kauto så er det Samemesterskap i PS3(LAN) arrangert av Sami Gamers. Litt info om Sami Gamers(lånt fra hjemmesiden):
Sámi Gamers er en forening med hovedbase i Kautokeino. Ment for unge med intresse for Playstation 3. Hovedsaklig jobber vi med og arrangere LAN, og målet er å bli Norges største PS3-LAN. Men dette gjøres også fordi vi vil hjelpe ungdommen i Kautokeino. Det er en kjent sak at de ikke har så mange aktivitetstilbud på fritiden, og dette jobber Sámi Gamers for å gjøre bedre. Det er selvsagt rusfritt på alle våre arrangementer, og nulltoleranse for dette. Om slikt forekommer, så vil vi ikke nøle ett sekund på å ringe politiet.  

Det blir kjempegøy! :) Besøk facebook-pagen her.

12.04.2012 kl.19:08 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Siste feriedag..


et bilde fra shooten vi hadde

Nyter siste feriedagen med Ronja, er virkelig ikke klar for skole enda.. For å ikke snakke om døgnrytmen, vi la oss i 6-tiden imorrest og sto opp 1530-tiden ista. Great! Vi hadde også besøk av Elle Martine inatt, alltid koselig å snakke i timesvis med venninnene..♥ Hva gjør dere idag da?

Sami Grand Prix 2012


Marit Kristine Hætta som vant joikedelen! 


Flinke Inger Karoline som sang "Oainnat go", og vant! 
Haha, chin-chin!


nikon d7000 + 70-300mm og 50mm

 


Inger Karoline Gaup - Oainnat go(ser du)


Marit Kristine Hætta - Mahtte Ante

Igår var jeg på den årlige Sami Grand Prix her i Kautokeino. Var veldig artig med mange flinke deltakere! Kjedelig at påska snart er over for iår.. Men herregud, snart kommer vårflyttinga > eksamen > klassetur > ferie > SOMMER!! Er så mye spennende som skal skje denne sommeren, gleder meg vilt! 

Var du på SGP iår? Har du noen planer for sommeren?

!!

Kuult med nytt design på blogg.no! Har ikke mer å si, blogges ordentlig etterpå, ville bare informere at jeg ikke har en bloggpause eller noe sånt.. BTW, dere må kommentere mer :)

 

Koselig på besøk


Kamilla og jeg på matstasjonen våres(bilde lånt av mia)

jeg og elle mari

Vel, har ikke noe bilder å vise dere nå.. så et hverdagsinnlegg må til!
 
Igår var det Sami Ski Race, og damelaget måtte jobbe dugnad der. Vi skulle servere varm drikke og kjeks til skiløperne. Jeg jobba med Kamilla, Mia, Caroline og Anne Marie Therese. Beundrer skiløperne, tenk så spreke som går 3-6-9 mil på ski! 

Etterpå dro jeg på besøk til Elle Mari, koselig å være med henne igjen. Spontan overnatting, haha. Jaujau, ellers har jeg bare slappet av. Er virkelig ikke flink til å skrive tekster på bloggen min.. så jeg er unnskyldt for dette rotete innlegget! 

Hva har dere gjort igår da?

02.04.2012 kl.18:35 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Bilder fra konfirmasjonen


mamma og bror


jeg og konfirmanten Anne May♥


fine konfirmanten!

 


♥ elen anna, kari, anne may og jeg


fina

Idag var vi på konfirmasjonen til kusina/bestisen Anne May. Var veldig koselig, selvom prinsessa sjøl var så sliten! Men vi blogges, kos dere ikveld!

Konfirmasjon idag


fine Anne May♥ (bildet er tatt av kari)

Idag ble Anne May konfirmert, gratulerer! Vi skal på selskapet senere, blir koselig. Gratulerer til alle dere andre konfirmanter også :-)

Nå koser jeg med påskeegg og Greys Anatomy på TV. Blir forresten så sjalu på de som går i singletter og shorts uten å fryse, her er det enda dritkaldt og masse snø! Juks.. 

Skal du på konfirmasjon idag? Er det enda snø der du bor?

31.03.2012 kl.16:04 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Deilig med ferieFin start på ferien, bare slappe av hjemme! Har mista min Sims 3 i høst, og har enda ikke funnet den.. Vurderer å kjøpe sånn tilleggspakke til Sims 3 så jeg ikke trenger å spille utvidelsespakken Reisefeber, den er så kjedelig. 

Har du påskeferie? Spiller du Sims 3?
ps, husk å like facebook siden min! Nå har den over 100 likes :-) 

Fylkesmønstring


Flinke Inger Karoline som sang


Jeg poserer med bildet mitt


Mailinn og jeg ♥


Jeg og Silje, fornøyde piker som fikk favorittretten på Esso ;) 

Igår dro vi til Karasjok på fylkesmønstringa. Det var en veldig artig forestilling! Etter forestillinga så måtte jeg stå ved bildet mitt og svare på spørsmål osv. Ble også intervjuet av en avis, troor det var finnmark dagblad! 

Og idag fikk jeg vite at jeg kom videre!! Hadde ikke trodd at jeg skulle komme videre, for det var så utrolig fine bilder og malerier der! Kan ikke slutte å smile, haha :)

 

Bloggvurdering?

Er dere intr i å bli med på bloggvurdering? Er ikke helt sikker om jeg orker, men hvis dere vil så kan jeg sikkert skrive et par vurderinger. Så må dere huske å like facebooksiden og følge meg på twitter og bloglovin

Din twitter?

Ny sveis

Brunette, woop!

Nytt design!

Nå har jeg ordnet meg et splitter nytt design, og det var jammen meg på tide! Er ganske fornøyd med den :)

HVA SYNS DU? 

"Du må blogge"

Siden noen masekopper maste på at jeg skulle blogge, så får jeg vel bare gjøre det. Har egentlig ingen grunn for fraværet mitt på bloggen.. Men jeg skal snart ta noen fine bilder å pryde bloggen med, og lage en ny header. Kanskje jeg lager et helt nytt design i tillegg! 


to bilder av våres shoot vi hadde tidligere..

Ellers var jeg på NRK Sameradio idag, og pratet litt om blogging og foto. Var koos! 

Hva syns du om bildene? Har dere tips til hvordan jeg kan lage designet til bloggen? Trenger litt inspirasjon.

06.03.2012 kl.19:03 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Fint vær, what to do?

Deilig med litt vårfølelse.. Problemet er at jeg kjeder meg og ikke vet hva jeg kan gjøre. Tips takk!!

Jan Thomas i Kautokeino!


På Thon Hotell Kautokeino


jeg, Stig Frode Henriksen(spilt i bl.a Kill Buljo) og elle mari

Igår kom Jan Thomas og Per Heimly til Kautokeino for å spille en rolle på den nye serien som heter Sameland(vises om et år eller noe). Stig Frode var også her. Utrolig artig å se de, og faktisk snakke litt med dem! Jan Thomas så jo litt "diva" ut, men han var faktisk veldig grei og tok seg tid til å ta bilde. Jeg har også en liten rolle i den serien, så blir spennende å se den på tv neste år! :-) Har du møtt Jan Thomas?

ps! Var med på UKM og kom videre til fylkesmønstringa, og skal forresten skjerpe på blogginga.

Video: Samefolkets dag

En liten video jeg redigerte istad. Hva syns du?

Bilder av gårsdagen


Jeg og mine to kjekke venner, Ole Nicklas og Ole Danel


"backstage"


kofteshow, fra 1850-tallet til 2012 koftene! 


moteshowet(jeg i gull), samisk inspirerte klær. vet ikke hvem som har designet klærne


vel, hva kan man si? fans.. haha

Var en utrolig artig dag igår, vi arrangerte feiringa av samefolkets dag, og det var overraskende mange der! Nå holder jeg på å redigere en liten video jeg skal vise dere, av forskjellige filmklipp fra gårsdagen. Så stay tuned!
Hva gjorde dere igår? 

Samefolketsdag imorgen


sminkeløøs ftw!

Imorgen er det Samefolkets dag, og vi i tiende skal arrangere det. Da blir det kofte- og moteshow, blir spennende. Har lagt fransk manikyr og krøllet håret, så det ikke blir så stress imorgen. Bilder og muligens video kommer! 

05.02.2012 kl.22:27 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Blondie!

Mia stripet håret mitt lysere på fredag, ble veldig bra! Uvant å være  lys, men det går fint. Hva syns du?

Skolen

Utrolig kaldt det er på klasserommet! Godt man har skaller på, iallefall. Er det kaldt på skolen/jobben deres?

25.01.2012 kl.10:36 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Lengter etter photoshoots!


kjører flette idag!

Er så lenge siden jeg har tatt fine portrettbilder, så hvis noen av vennene mine vil stille opp som modell en dag ville jeg blitt veldig glad♥ Og hvis noen andre i Kauto vil stille opp som modell(helst ute), kan vi sikkert fikse det og! Ta kontakt om du er intr :)

Ellers skal jeg straks på trafikalt grunnkurs på vgs. Hva skal du idag?

Liten update


koos med valpene♥

På torsdag var jeg på bursdagsfeiring hos Kari, og igår var jeg på bursdagsfeiring hos Maren! Veldig kos. Var enda en tur på "klubben", men var så lite folk der. Og såå har jeg fått besøk av lillesøskenbarnan som skal sove her til imorgen. Fullt kjør med andre ord! Skal enda ta igjen 100 things I love snart. 
Hva har dere gjort igår da? ps! mågjørevideo her, skriv forslag!

21.01.2012 kl.14:43 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Forslag til må-gjøre-video


kari og jeg for et par år siden, hahha!


se på denne vakre skapningen!!  som forresten har bursdag idag, fjortisen sjøl!

Så.. Kari overtalte meg til å ha en sånn må-gjøre-video på bloggen. Det er vi to som skal gjøre ting dere vil! Skriv i kommentarfeltet om forslag på hva vi skal gjøre på videoen. He-he dette kan bli.. spesielt. 

EDIT: Vi kommer ikke til å spise eller drikke ting! Kom med forslag på hva vi skal gjøre, ikke spise/drikke :)

Valper


7 valper, fem hannvalper og to hunnvalper


denne tøtta fikk valper idag!

Idag fødte tispa våres, Siekkis, 7 friske valper! Nå er hun helt utslitt, stakkar. Nyfødte valper ser ut som mus. Eller rotter. Blir bedre når de blir litt større, haha! 

Ellers har jeg lagd design og header til Mia, sjekk ut her! Også har jeg lagd meg twitter, fordi jeg var så nyskjerrig på hva det egentlig er. Sjekk ut her! Så kan du gjerne lære meg litt om twitter, og følge meg så jeg kan følge deg tilbake :)
Hva syns du om designet jeg lagde, og har du twitter? Ps! følg meg på bloglovin! trykk på knappen undeer.

Med på konkurranse

Er med på en konkurranse hvor du kan vinne produktene ovenfor! Link:
Her kan du bli med!

16.01.2012 kl.21:47 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Gratulerer med dagen, pappa


kronprinsen og pappa i badasjohka '09

Idag har min kjære pappa bursdag, gratulerer! ♥ Hvis dere vil kan jeg vise mer bilder fra da kronprins-parret var på besøk i 2009? :)

16.01.2012 kl.15:36 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Syk..

Vært den lengste søndagen på lenge! Spydd natta lang, og sovet hele dagen. Deeeilig. Blogges når jeg blir frisk! 

:(

Etter 94 fine år klarte du ikke mer. Hvil i fred ♥
En i slekta gikk bort idag, så orker ikke å blogge... 

Innkjøp 130112


økonomi sko - 299,-(på salg, mamma kjøpte) // vet at den nederste greia ikke er ordentlig satt på, hehe


din sko - 99,- (på salg) jada, skolissene ble litt fucked


remington krøllestav fra clas ohlson  - 399,- (mamma kjøpte)


deodorant, to neglelakk og en svart øyenskygge

rosa hettegenser fra cubus - 199,- // hehe søt!

Igår var jeg i Alta med mamma og Ronja, og da ble det jo litt shopping. Jeg og Ronja var ikke så shoppeglad igår, så vi ble lei etter en time. Hahah.. Her er iallefall det jeg kjøpte, er veldig fornøyd! Hva syns du om innkjøpene?

Svar på spørsmålsrunden - del 2

Har du tættis ? Nei, men vil ha!

Hvor ofte farger du håret ditt ? Har farget det en gang, og stripet det to ganger.

Har håret ditt noen gang falt av ? Det henger enda. 

Har du gode karakterer ? Ja.

Hva ser du i en gutt ? Bra humor, kjekk, snill, sporty. 

Hva ser du i en bestevenn ? En jeg kan stole på, lik humor som meg, masse felles interesser osv.

Har du noen gang blitt sviktet av en av dine nærmeste ? Joda. 

Drikker du ? Nei.

Snuser du ? Nei.

Røyker du ? Nei.

Hva syntes du om at folk røyker hasj ? Fysj. Sånne folk holder jeg meg unna, vil ikke ha noe med narkotika å gjøre!

Har du mange venner ? Ja.

Har du noen gang hatt en heftig fjortisperiode ? Har vel det.

Blogger du leser ?  Kommer i et eget innlegg.

Hvilken blogg har du lest lengst ? Kommer i et eget innlegg.

Er du avhengig av facebook ? Ja, dessverre.

Noe du savner ? Sommer/høst. Det var tider!

Hvordan var ditt 2011 ? Kjempe bra!Hvordan tror du 2012 kommer til å bli ? Håper 2012 blir utrolig bra :)

Ser du mye på tv ? Nja, ikke egentlig.

Er du flink i matte ? Sånn passe. 

Noen fag du faktisk liker ? Matlaging/duodji, samfunnsfag, samisk.

Liker du å fikse hår ? Ja, elsker det!

Tror du at du noengang kommer til å jobbe etter skoletid ? Ja.

Bruker du mye penger ? Nei. 

Hva bruker du penger på ? Fotoutstyr, klær, sminke, mat.

Hvor kjøper du klær ? Vanlige kjedebutikker som H&M, Bik Bok osv.

Noe du angrer på ? Er ikke mye jeg angrer på, egentlig.

Snakker du i søvne ? Av og til.

Er du ofte trøtt ? Mest etter skolen.

Ler du mye ? Ja.

Hvor du laster ned photoshop ? Adobe.noKan du lage video når du svarer på spørsmålene? Neste gang!

Peneste og kjekkeste 98? Kari/Christina og lilleJohan! 

Peneste og kjekkeste 97? Anne May og Allan.

Peneste og kjekkeste 96? Elle Martine og Ole Danel.

på ktk ungdomskolen ;)

Hvor, og hvilken linje skal du gå på videregående skole? Mest sannsynligvis Alta, Media og Kommunikasjon.

Kan du gråte under vann? Har ikke prøvd.

Hva tror du; Hva kom først av høna og egget ? hvorfor? Vet ikke.

Kan du slikke nesen din med tunga? Nei.

Kan du løpe og lage griselyder samtidig? og korr mange ganger? wtf, Ronja?

Kan du si ''møøø'' når du løper opp trappa så fort du klarer? Ronja, du er så spesiell. 

Da har jeg svart på de fleste spørsmålene! Litt kjedelige spørsmål, men jaja. Hvis du har noen flere(saklige!) spørsmål, kan du spørre i kommentarfeltet og jeg svarer der. 

12.01.2012 kl.15:40 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Svar på spørsmålsrunden - del 1

Syns om meg? (ode) Syns du er beest! :*

Kunne du tenkt å lage ''må-gjøre-video'' ? Ja kanskje, er du med Kari?

Syns om mæææi ?(kmt) Min film-venninne ;* Slår aldri feil, eller hva?

Kunne du tenkt deg og fly til bade ditt? Joda.

Kor du redigere bildan dine? Photoshop eller Picasa når jeg ikke har tilgang til Photoshop.

Være med å gå på ski denne uka/helga? Var gøy, en runde til?

Hva skal til for at du skal bli en leser av en blogg? Lager et innlegg om det.

Hva burde en god blogg inneholde?  Lager et innlegg om det. 

Hva liker du best med Kauto? At det er hjemplassen min, og at jeg kjenner nesten alle her. 

Hvor får du inspirasjonen din til og blogg, og ta bilder? Andre blogger, og bilder andre har tatt + det som er rundt meg.

Hva definerer du som fjortis? Vet ikke.

Tror du at 2012 er verdensende? Håper ikke det!

Din(e) bestevenn(er) ? Elle Martine er min aller bestevenn. Har mange gode venner♥Hva er det du liker best ved deg selv? Blir lett kjent med nye folk, utseendet, tør å si ifra. 

Hvorfor er du så pen!? Har du en oppskrift? ^^ Tusen takk! Nei, det har jeg dessverre ikke, haha!

Hva liker du best å gjøre? Liker best å trene/spille fotball, være med venner, slappe av, ta bilder osv.

Liker du å ta bilder av naturen? Ja.

Har du bodd andre plasser enn Kautokeino? Om sommeren bor jeg i Maursund, Skjervøy kommune.

BLOGGTIPS? Blogg ofte, bruk mye bilder, ryddig design. 

Hvor mange lesere har du ca daglig ? Det varierer veldig. 

Hva spiser du mest av alt ? Brød? Hahah.

Liker du te ? Nei.

Fikk du mye fint til jul ? Ja, her kan du se litt av gavene.

Hva slags sminke bruker du ? Foundation, solpudder, mascara, øyebrynsskygge. 

Soler du deg mye ? Nope, har bare solt meg to ganger.

Hvem er den kuleste personen du kjenner ? (hint, hint) Må jo være meg selv! Neida, vet ikke.

Hvor gammel er du ? Er 15, blir 16 i høst.

Har du hest ? Nei, men pleier å passe på en hest om sommeren.

Har du noen gang hatt gullfisk ? Nei.

Når flytter du ut tror du ? Dno.


Hva ser du mest på tv ? Krim og Once Upon a Time.

Hater du noen ? Nei.

Er du ofte hissig ? Er ganske hissig, men er ikke langsint.

Hva er kallenavnet ditt ? Anne, AK osv. Har egentlig ikke noe kallenavn.

Hva heter moren din ? Inger Ellen.

Hva heter faren din ? Nils Peder.

Hva er yndlingssangen din ? Har ingen yndlingssang.

Er du fjortis ? Nei, håper ikke det iallefall!

Savner du gamle klassen ? Njaa. Ikke egentlig.

Liker du læreren din ? Ja!

Hvor ofte er du med vennene dine ? Hver dag på skolen, på trening, på besøk osv. 

Er du mye i drama ? Nope.

Har du mange guttevenner ? Ja!

Lakker du neglene ofte ? Jepp.Hvem hang du mye med før ? Vet ikke.

Hvor er du fra ? Kautokeino.

Hvor bor du nå ? Kautokeino.

Hva heter ungdsomsskolen din ? Kautokeino ungdomsskole.

Har du mange parfymer ? To som jeg bruker.

Går du noen ganger uten sminke ? Ja.

Trener du ? Ja, flere ganger i uka.

Tar du selvbruning ? Nope.

Er du med noen nå ? Nei.

Har du mange anmerkninger og fravær på skolen ? Aner ikke. 

Noen du vil slå ned ? Hehe.. Kanskje.

Hvor mange piercinger har du ? Et i hvert øre.Dette var første del av spørsmålsrunden. Andre del kommer imorgen!

Spørsmålsrunden avsluttes imorgen!

Spør her!!

Avslutter spørsmålsrunden imorgen, så nå er det siste sjanse å spørre. Dere kan spørre om f.eks trening, blogg, foto, venner, skole, framtid, tips osv. Så spør ivei :) Obs, ikke på dette innlegget. Er forresten usikker på om det kommer på video. Er ikke så flink på å prate norsk, høhø..

Spør her!!

Koselig besøk

Elle Martine♥ love u, gaaangsta


fresh jeg var idag!

Idag hadde jeg besøk av Elle, som var veldig koselig! Pratet om alt og ingenting.. vi fant også ut at vi har kraftige communication problems av og til. Høhø! Ellers får dere se litt bilder av oss to: 


Hva har dere gjort idag, da?

08.01.2012 kl.20:47 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Eksperimentering med lys og skygge

nikon d7000 + 50mm f/1.8

skjedde en liten feil med størrelsen på nederste bildet, redigert i picasa..
Lekte meg litt med lys og skygger. Brukte en vanlig lampe. Hva syns du? 

Spørsmålsrunde!Kjører igang en spørsmålsrunde! Er bare å spørre om hva du vil. Hva lurer du på? Svarer på det meste.

en liste om 2011

Fem bra hendelser i totusenogelleve?
1. Norway Cup.
2. Ble gudmor for første gang.
3. Ble konfirmert.
2. Kjøpte et nytt kamera, Nikon D7000.
5. Debuterte i flere fotballturneringer(Verddeturneringa, Nilut Cup, Førjuls osv).

Hva har du lært i totusenogelleve?
hmm.. vanskelig! har lært utrolig masse.

Hvilken klær har du brukt mest?
Joggeklær, høytlivsjeans og forskjellige gensere.


Beste film i totusenogelleve?
Hmm. Breaking Dawn pt 1 og Black Swan. Definitivt!

Hva musikk har du hørt mest på?
Hørt det meste som går på NRJ, MP3 osv. 

Hva har du sett på?
Vampire Diaries, One Tree Hill,  Jersey Shore. kommer ikke på mer, men det som går på TV.

Hvilken mennesker har du blitt bedre kjent med i totusenogelleve?
Jeg har blitt bedre kjent med mange mennesker :) Hvor har du reist?
Oslo, Tromsø. Reiser ikke så mye.

Ditt beste kjøp?
Nikon D7000.

Hva er den beste boken du har lest?
Twilight saga: Breaking Dawn.

Din tur. Fortell gjerne litt om ditt totusenogelleve!
liste lånt fra ida 

Dagen har gått til å..

.. sove! Jeg sovna da jeg kom hjem fra skolen, så slapp som jeg var. Kl 21 er det trening, og jeg gleder meg! Håper det kommer mange. Er du slapp etter skolen? må bare legge til at jeg ikke sover hver dag etter skolen, så slapp er jeg ikke, altså!

PC på reperasjon


nikon d7000 + 50mm f/1.8

Idag sendte jeg pc'en min på reperasjon. Og nå bruker jeg pcn overfor, som er en gaammel skolepc med windows xp. Det største problemet er jo at jeg ikke har Photoshop, og det går heller ikke ann å innstallere på denne fordi jeg ikke er administrator.. :(  Håper min kjære pc kommer tilbake fortest mulig!

Vet dere hvor lang tid det kommer til å ta? Å ha den på reperasjon.

DA er vi i 2012!!


nikon d7000 + 70-300mm f/4-5.6

Flere bilder kommer etterpå..
Godt nytt år, kjære lesere!  Tenk at det er 2012.. 2011 har gått sykt fort. Gleder meg til å lage mange minner iår :)

Julegavene


nikon d7000 + 50mm f/1.8

Jeg fikk sminke, neglelakk, skjerf, klær, boblebukse, votter, ullsokker, kopper og fat, øredobber, sminkebags, veske, armbånd, album, penger osv.. Tusen takk for gavene, jeg er utrolig fornøyd! ♥

Hva fikk du til jul? 

Lik siden min på facebook

Image and video hosting by TinyPic

 

Trykk her for å komme til siden min på facebook!
Da har jeg opprettet en side på facebook hvor jeg publiserer innleggene mine, og legger ut bilder. Har allerede en foto-mappe på min egen facebook, men så er det jo ikke alle som kan se dem. :-) lik, lik, lik!

God natt!


trøttpia_96!

Nå har jeg nettopp kommet hjem fra en artig kveld hos Mia&co! Film og brettspill♥ Imorgen skal jeg spille fotballturnering, Fleskecupen! Hva har du gjort ikveld, da? god natt!

26.12.2011 kl.03:03 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Koselig julaften


fineste tante Ravdna


vi e normal


åpning av pakker


"wooooow!"


søster fikk sånn forsterker-ting med mikrofon av mamma og pappa, heldiggrisen!


kveldens outfit, kjole lånt av mia!

Hatt en koselig julaften med familien, fikk utrolig fine gaver! Tuusen takk ♥ Nå sitter jeg her nede i kjelleren og ser på julefilmer! Har du hatt en koselig feiring idag?

God jul!


nikon d7000 + 50mm f/1.8

God jul! 
Nå sitter jeg i kjelleren og ser på nrk1. Vi var på grøt-konkurranse hos tante &co, hvor søster vant.. Gleder meg til kvelden, da er det julemiddag og åpning av pakker! Håper dere får en riktig god jul♥ 

Med på konkurranse


trykk her for å komme til konkurransen

Er med på en konkurranse hvor man kan vinne GHD-rettetang. :)

23.12.2011 kl.00:38 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Juleball 2011


årets juleavslutning

Igår arrangerte vi i tiende årets juleball/avslutning. Jeg og Elle Martine var konferansier, det var utrolig artig! Ellen Oline og Nils Arne ble dronning og konge, mens Silje og Lemet Daniel ble søteste par. Artig kveld med fine folk♥

Var på bursdag igår


søster


Bursdagsbarnet og søteste Ole Nils Luois♥


søtingen♥ Ole Nils Luois er barnet til Line og Adam.


jeg og min bestevenn Ča(l)mmo! Ser forresten sånn superblond på bildet..

Igår var vi på bursdagsselskapet til gudmor Inga Karen Anna. Det var koselig med masse gjester, koldtbord og kaker. Nam! Hunden på bildet er gudmor sin, og rart nok så er jeg den eneste som kan kose med han uten at han begynner å knurre(?), hehe. Hva gjorde du igår?

Gratulerer med dagen, Mia!


Erika, jeg og Mia♥

Idag har kusina mi Mia bursdag! Og siden jeg er verdens snilleste, så skal jeg bake muffins som bursdagsgave! Tenkte eeegentlig å legge ut masse stygge bilder av henne, men så er jeg jo verdens snilleste :)
GRATTIS! 

Med i blogg vs blogg!

Breaking dawn på kino idag

Snart skal jeg til alta for å se på Breaking Dawn på kino! ♥ Har du sett Breaking Dawn eller skal du se den?

21.11.2011 kl.13:04 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Chiller

Chillern bare hjemme, jeg! Digger forresten å bruke ullgenser♥
Snøen har endelig kommet, og forhåpentligvis er den her for å bli! Hadde vært utrolig rart med Nilut Cup uten snø. Gleder meg forresten til helga, da jeg og Elle Martine skal debutere på Nilut Cup(fotballturnering)! Blir spennende ;)
Er det snø der du bor? Skal du på Nilut Cup i helga? 

16.11.2011 kl.14:51 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Moroccanoil-konk

Er med :)

cutrinsample

Ny design til Maren


trykk på bildet for å komme til bloggen

Laget et nytt design til Marensnuppa♥ Ho ville ha det enkelt men fint. Hva syns du?

Halloweendisco


Elle Mari var pirat og jeg var catwoman


move move, shake shake


min trofaste dansepartner♥

Igår arrangerte vi i 10ende halloween disco! Det var utrolig artig. Okei hade! Hva syns du om kostymet mitt? 

På blogit.no!


Jeg er på blogit.no, trykk her!

Gammel skolepc, yeah!

Igår kom brodern hjem, så jeg kan ikke bruke hans pc. Deerfor bruker jeg Mia sin gamle skolepc, den funker iallefall! Så blir ikke så mye blogging fremover tenker jeg. 

21.10.2011 kl.15:07 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Svar på spørsmålsrunden del to

- Hva er din favoritt mat? Er veldig glad i taco!

- Hva er det beste du vet? Det beste jeg vet.. vet ikke.

- Hva er det verste du vet? Barne/dyremishandling. blæh.

- Favoritt drikke? Iste med fersken smak.

- Har du noen dyr, isåfall hvilke? Jeg har reinsdyr og to hunder.

- Er du forelska? Nei.

- Har du kjæreste? Nei.

- Hva ser du mest på på tv1? Akkurat nå går det i Pretty little liars og Jersey shore.

- Beste fag på skolen? Matlaging!

- Værste fag på skolen? Engelsk.. så kjedelig! Før var engelsk favoritten, faktisk..

- Hvilken sang hører du på akkurat nå? Pitbull - rain over me.

- Går du på no idrett?
Fotball.

- Heier du på noe fotballag?
Nei.- Hvilke butikker handler du mest i?
Rema, coop og esso. Haha!

- Ynglings butikk?
Vet ikke.. H&M

- Syns om justin bieber?
Søt gutt som synger bra!

- Syns om skrilex?
har aldri hørt på Skrillex.

- Syns om david guetta?
Flink kar, hahah.

- Favoritt film? Vet ikke.

- Favoritt sang?
Akkurat nå, Beyonce - countdown.

- Favoritt tv-serie?
Jersey shore.

- Favoritt klesplagg?
Joggebuksa!

- Favoritt artist?:) Rihanna og Beyonce.

- Har du et forbilde, hvem?:) Nei ikke egentlig. 

- Drømmereisen går til? Syden!

- Syntes om været der du er nå? Kaldt og vått. Venter på vinteren!

- Tcmn.blogg.no eller Sophieelise.blogg.no ? Tcmn

- Popcorn eller chips?
Chips

- Favoritt dyr ?
Hund.

- Liker du Justin Bieber <3
Jada.

- Vet du hvor skal gå og hvordan linje du ska gå til nesteår? Kanskje media.

- Forhold eller lek? hehe.

- Holder du på med noen atm? kem? Nyskjerrig du var, da!

- Hvordan sminke bruker du? Foundationpudder, mascara, øyenbrynsfarge, og div.

- Sminker du hverdaG? Nesten.

- Liker du skolen? Ikke alltid..

- Hvor skal dokker på klassetur? Aner ikke.

- Var det artig i oslo på nc? Ja!! savn.- Hvem er dine aller bestevenner? Elle Martine, Anne May og Elle Mari.

- Hvem av vennene dine stoler du mest på? Hmm..

- Hva synes du om Kautokeino? Grei plass!

- Skal du flytte til neste år?
Ja, tror det.

- Hva er ditt beste minne i 2011?
Norway Cup!!

- Hva er det sykeste du har gjort i ungdomsskole tia?
Hmm... 

- Hva synes du om Maren Benedicte?
Utrolig glad i deg, pia! ♥

- Bruker du skjorter? Hvis ja, bruker du de oppi buksa med belte til og har de stramt oppi, eller bare noen millimeter på innsiden? Nei..

- Hva synes du om Monika? :D Søting, men kjenner deg ikke.

- Trives du å bo i Kautokeino? Jepp.

- Hva liker du best ved utseende ditt? Høyda og ansiktet kanskje? 

- Beskriv dine nærmeste venner. Too haard! :*

- Nevn 3 ting utseendemessing som du liker best ved deg selv.
- Ansiktet, kroppen og høyda, kanskje.

- Nevn 3 ting som du liker best ved din personlighet.
Jeg tør å være meg selv, er ærlig og snill hvis jeg vil ;)

- Er du bitchen min? ;***
indeed, elle! 

- Ka vi skal finne på de nærmeste dagan? :))))
Nei, gudan vet!

- Hvilken farge har du på tannbørsten din? Blå, haha. 

Svarte jeg godt nok?

Med på fotokonkurranse


bildene jeg bruker til fotokonkurransen

Jeg er med på fotokonkurransen her! Temaet er høst. Hva syns du om bildene jeg valgte?

17.10.2011 kl.22:17 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Gudmor for første gang


Erika, jeg og Mia. Ligner jeg og Mia? ;-)


Lars Andreas med foreldre, Marie Kristine og Ole Einar

nikon d7000 + 18-200mm f/3.5-6.3 av mamma

Idag ble jeg gudmor for første gang! Ble gudmor til søteste Lars Andreas♥
Har du gudbarn? Hvis ja, hvor gammel var du da du fikk ditt første? 

Svar på spørsmålsrunde - blogg og sånt


- Hvilket kamra bruker du? nikon d7000.

- Hvilket redigeringsprogram bruker du (hvist du bruker å redigere da:) Adobe photoshop cs5.

- Hvorfor laget du blogg? Jeg hadde lyst å prøve.

- Hvem fikk deg til å begynne å blogge? Ronja Christine, faktisk!

-Hvorfor blogger du? Vise fram bildene jeg tar og få tilbakemeldinger, også er det egentlig en vanesak.

- Hvilke blogger leser du? Blogg.no venners, kristina andersen, ida wulff, tcmn, andrea badendyck osv.

- Hvorfor liker du å ta bilder? Det er så gøy! Vanskelig spørsmål, haha!

- Hva er det beste tipse når det gjelder å ta gode bilder? Ta bilder av noe du liker, det er de som regel blir de fineste bildene.-Hvor lenger har du egentlig blogget? Jeg har blogget siden høst 2009.

- Hva liker du best å ta bilder av? Akkurat nå, personer. elsker portrettfotografering!

- Har du mange kamera linser? Jeg har fire objektiver.

- Hvilken liker du best? 50mm'eren, helt klart!

- Hva har du gjort med ditt gamle kamera? Bruker du det noen gang? Den ligger på hylla og samler støv. skal selge den snart.

- Hvor bestiller du kamera linser fra? Netonnet og japanphoto.

- Kan vi ta en ny photo shoot nu snart? Yes, elle martine!

- Nikon D5100 vs. Canon EOS 550D? Har bare prøvd 550D, så jeg går for den. 

- Hvilket kamera anbefaler du? Hmm.. Nikon D7000 for de som ikke er nybegynnere lenger, hehe!

- Og hvilket objektiv? 50mm, du kommer ikke til å angre :-)

- Manuell eller auto? Kommer ann på. Noen ting er best å fotografere med manuellfokus.

16.10.2011 kl.17:51 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Spørsmålsrunde!


haha, gammelt spmrunde-bilde jeg fant

Siden jeg ikke har min egen pc nå, kan jeg holde en spørsmålsrunde for dere! Spør om hva dere vil, anonymt eller ikke. :)

Har ikke pc

Heihei! Min pclader slutta å funke, så nå har jeg ikke pc(bruker brors nå). Noen tips om hvor jeg kan kjøpe lader billig? Inntil videre blir det ikke noe fotoblogging iallefall.

08.10.2011 kl.13:27 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Litt bilder fra Maursund


nikon d7000 + 50mm f/1.8

Bare noen bilder jeg tok i Maursund for noen dager siden. Nå er jeg på Arnøya, går jo på skolen her.
Hva syns du om bildene?

Imorgen suser vi avgårde

Imorgen drar jeg til Maursund, og blir der sikkert noen uker. Aner ikke om vi har nett der, så blogging blir det lite av. Men nå skal jeg pakke videre, snakkes!

Hjemmeskole


sånn her så jeg ut igår under shooten, haha!

Idag har vi ikke skole, men vi skal ta en kartleggingsprøve(som jeg er ferdig med) og trene i 1 1/2 timer, så vi skal vel dra på banen snart. Har du noen gang hatt hjemmeskole?

14.09.2011 kl.09:38 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

To til av Elle


nikon d7000 + 50mm f/1.8 modell: elle martine

To bilder til av fine Elle! Hva syns du?

Bursdagsfeiring i bilder


Elle Martine og Maren

Aile, Adele og Sara


baben Kari

vakreste Anne May

Ante, bror og Ole Danel

Sara og Ronja

Stina, jeg og Maren♥

jeg og Eli søta

Sara og Christina

Danel og Adele

venner stiller opp for hverandre uansett♥♥ adele, kari, elle martine, christina, sara, eli og jeg

Silje og Perbegynner å bli trøtt.. Elle og jeg

Elle Mari og jeg

Ronja

leker kul foran speilet, liksom! 

Sånn. Tycks?

Artig feiring igår


jeg og maren

Igår feiret jeg bursdagen min med gjengen! Det var veldig gøy og koselig, as always♥ Jeg tok flere fine portrettbilder av noen, de kommer etterhvert. Bildene fra selve bursdagsfeiringen kommer også snart! Pleier du å feire bursdagen din?

10.09.2011 kl.14:05 i Blogg    1 kommentar Permalenke

15 år, yeah

Da er man hele femten år! Idag skal jeg på trening, og etter treninga skal laget til Pitstop for å ha et møte. Så yeah, gratulerer til meg! 

Joiker i rådhuset(video)

En video av oss når vi joiket på rådhuset i Oslo under Norway Cup. Hva syns du?

31.08.2011 kl.20:22 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Lekseeer


// webcamera

Må gjøre litt mattelekser før fotballtrening, yeah! Er du flink med lekser?

Hvorfor jeg blogger

 • 16- Hvorfor skriver du blogg?

Da jeg lagde min første blogg i 2009, var bare for nyskjerrighetens skyld. Nå er det for å legge ut bilder og for å få tilbakemeldinger. Også er det selvfølgelig gøy å blogge, det har blitt en vanesak! Jeg blogger jo om det meste foto(generelt) og fotball. Syns personlig det blir uinterresant å lese hva noen gjør hver eneste dag. Ihvertfall noen man ikke kjenner i det hele tatt. Derfor prøver jeg å holde meg til temaet for bloggen min, nemlig foto! Hvorfor blogger du, og hva blogger du om? Hvis du ikke har blogg, kunne du tenkt deg å blogge?

29.08.2011 kl.22:13 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Bingen cup


Team Mihkkal Ante - Mourads Bataljon


Lange flate ballær FC - ?


Tangerudbakken Racing Team - Mourads Bataljon


Monika, Stina, Adele og Christina


Marie Kristine og Lars Andreas


Tangerudbakken Racing Team ville ha et lagbilde


Caroline // nikon d7000 + 50mm f/1.8

Idag var jeg og Anne May på Bingen Cup og så på. Laget "Random" vant cupen! Det var ganske mange folk der, både spillere og publikum. Anyway, hva syns du om bildene?

12, 13, 14 utfordring


 • 12- Hva gjør du på fritiden din?

På fritiden blogger jeg, trener fotball, tar bilder og det vanlige. 

 • 13- Skriv ned 5 ting som irriterer deg.

1. Voksne som er utrolig barsnlige. 2. Gutter som sier masse stygt til jenter, men tåler ikke å få noe av det tilbake. 3. Folk uten folkeskikk. 4. At hobbyen min er ganske dyr... heh. 5. Reklame på TV. 

Har vi noe felles?

 • 14-  Hva er din favorittårstid? Hvorfor?

Jeg liker alle årstidene, jeg! 

Ny reflektor

For et par dager siden fikk jeg pakken hjem fra Japanphoto. Inni den lå en reflektor fra Lastolite! Den er 50cm, og kostet 450kr, men med frakt og oppkravsgreia kostet det 608kr. Men den er kjempebra, bruker den veldig mye! Reflektorer er ikke akkurat billige.. Har du en reflektor? Hvis ja, hvor mye kostet den?

5-7, utfordringen

 • 5- Hvor ser du for deg å være om ti år?

Det er så vanskelig så jeg hopper over det.

 • 6- Skriv om noe du er flink til.

Hmm. Jeg er flink til å være forsiktig med å si for mye til folk jeg ikke stoler helt på. Om jeg skal kunne stole på deg, må du bevise at du er til å stole på.

 • 7- Skriv om noe du har lyst å lære deg 

Det er mange ting jeg har lyst å lære meg! Har faktisk lyst til å lære meg studiofotografering, har aldri prøvd det før. 

 • 8- Bilder av jentene som betyr mye for deg og hvorfor. 


laget fordi de er bare best, og disse tre jentene som er mine aller nærmeste venner. love you!♥♥

Å nevne alle som betyr mye for meg hadde blitt utrolig slit, så jeg nevner kun de aller, aller nærmeste. Er fortsatt utrolig glad i dere andre som ikke er nevnt! 

Hva har du lyst til å lære deg?

24.08.2011 kl.23:18 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Tilbake igjen

Vi kom tilbake igår, men jeg sovnet så fikk ikke blogget. Anyways, blogger mer senere! 

24.08.2011 kl.13:06 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Vanndrag pt 2


nikon d7000 + 70-300mm f/4-5.6

og et lite filmklipp fra vanndraget:

Hva syns du om bildene og filmklippet?

Overnattingstur med trinnet


dette bildet ble tatt ifjor på fjellskolen.... for en gjeng.

Imorgen skal vi på overnattingstur, wihu! Det er en "kosetur", altså ingen arbeid eller noe. Vi har noen lærere med oss enda. Men det blir sikkert kos, det! 

Vanndrag pt 1
Kari og Anne May


Stina
nikon d7000 + 70-300mm f/4-5.6


jeg og Anne May♥ (50mm f/1.8 av kari)

Et par bilder av Vanndraget igår. Jeg overnattet hos Anne May, så derfor ingen blogging da! Flere bilder fra igår og idag kommer senere. Var du på vanndraget igår?

21.08.2011 kl.16:41 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Good morning


nikon d7000 + 50mm f/1.8

God morgen! Nå skal jeg snart til bygda for å se på vanndrag. Tar selvfølgelig kameraet med, så det kommer bilder etterpå! Har du vært på vanndrag før?

En person som inspirerer

3- Fortell om en person som inspirerer deg.
Dette er for vanskelig, for det er mange som inspirerer meg! 


4- 15 random fakta om deg.

1. Jeg spiser sjeldent frokost. 2. Jeg begynte med foto i 2008. 3. Jeg likte ikke sangen Different av LidoLido før jeg så han på ekte. 4. Jeg har et stort soverom. 5. Jeg har nettopp bestilt noe nytt i fotofronten! 6. Jeg skriver med venstrehånda. 7. Akkurat nå har jeg nesten ikke stemme mer. 8. Jeg begynte å sminke meg sommerferien før åttendeklasse. 9. Jeg kan kode en hjemmeside fra bunnen av, ved hjelp av css og html. 10. Jeg har bare hatt et hull i tennene noensinne, og det var ifjor. 11. Jeg liker ikke å lese, men har lest hele Twilight sagaen på engelsk. 12. Jeg syns dette var ganske kjedelig. 13. Jeg gleder meg å bli ferdig. 14. Leser du ennå? 15. Da er du kul. ;)

Nevn tre random fakta om deg selv. Har vi noe felles?

Er med på fotokonkurranse


nikon d7000 + 50mm f/1.8 tema: sommer

Jeg er med på fotokonkurranse her. Det er også lov å delta selvom man ikke har blogg! Hva syns du om bildet?

19.08.2011 kl.19:07 i Blogg    1 kommentar Permalenke

EMDX pt 2

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
nikon d7000 + 50mm f/1.8 modell: elle mari

Se del 1 her! Her er litt mer bilder av fine Elle Mari. Hva syns du? 

Fem viktige fakta om meg

2- Fortell fem ting om deg selv som du mener er viktig for å forstå hvem du er. Okey, dette er utrolig vanskelig! Vet ikke om alle fem fakta er så viktig, da.

1. Jeg er ikke alltid så seriøs som noen tror. Jeg er en person som liker å kødde mye, så ikke ta meg så seriøst. Heller med en klype salt! Men altså, det betyr ikke at jeg aldri er seriøs. Man merker det fort når jeg er ordentlig seriøs, haha! spør hvem som helst :p

2. Jeg er utrolig sta. Trenger jeg å si noe mer?3. Jeg har tre bestevenner, men de er veldig ulike. Det er heller ikke så lett å bli så nær venn med meg, jeg er veldig forsiktig med å si for mye til enkelte. Det er iallefall de tre jeg stoler mest på! 

4. Jeg er veldig målbevisst. Ifølge Ronja, haha! Jeg gir ikke opp så lett, ihvertfall.

5. Jeg bryr meg ikke så veldig om hva andre mener om meg. Altså hvis de mener noe negativt om meg.

Nevn to viktige fakta om deg selv, har vi noe felles?

EMDX pt 1


nikon d7000 + 50mm f/1.8 modell: elle mari

Idag fotograferte jeg min "ordentlige" portrettshoot av Elle Mari. Jeg er ganske ny på akkurat portrettfoto, så jeg har mye å lære enda! Elle Mari var kjempeflink, da hun ikke skulle tulle.. Neida. Jeg har bestilt en reflektor, så nå blir ordentlig fotografering! Flere bilder kommer etterhvert. Hva syns du? Noen tilbakemeldinger? 

Endelig kan man se gulvet igjen


nikon d7000 + 18-200mm av søster, haha!


50mm f/1.8

Det er fint å se hele gulvet igjen! Må jo rydde rommet før skolestart.. dessverre. Anyways, her er noen fine fotoblogger jeg anbefaler:

Mettalie, Marlene, Ida Fiskaa, Bildevilde, Synne, Bianca Nustad og Maiken Bull.
Leser du noen av disse bloggene? Har du flere å anbefale?

17.08.2011 kl.21:46 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Rydding på g!


nikon d7000 + 50mm f/1.8

I og med at skolen begynner imorgen, er det på tide å rydde rommet! Så nå er det full rydding, folkens.. Etterpå stikker jeg vel til bygda når mamma kommer hjem. Hvor ofte rydder du rommet ditt?

(1) et bilde av meg akkurat nå!

God morgen! Jeg har nettopp våkna, men har ikke enda stått opp. Men vi blogges etterpå, nå skal jeg opp å spise!
Kunne du lagt ut et bilde av deg rett etter du har våkna?

17.08.2011 kl.12:43 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

A challenge

 

 • 1- Legg ut et bilde av deg selv slik som du ser ut akkurat NÅ!   (Det er juks å gå å skifte antrekk, sminke seg, ordne håret eller lignende.) 
 • 2- Fortell fem ting om deg selv som du mener er viktig for å forstå hvem du er.
 • 3- Fortell om en person som inspirerer deg.
 • 4- 15 random fakta om deg.
 • 5- Hvor ser du for deg å være om ti år?
 • 6- Skriv om noe du er flink til.
 • 7- Skriv om noe du har lyst å lære deg 
 • 8- Bilder av jentene som betyr mye for deg og hvorfor. 
 • 9- Legg ut dine tre favorittsanger for øyeblikket.
 • 10- Velg en ting som du ikke forlater huset uten.
 • 11- Hva er din favoritt tv-serie for øyeblikket?
 • 12- Hva gjør du på fritiden din?
 • 13- Skriv ned 5 ting som irriterer deg.
 • 14-  Hva er din favorittårstid? Hvorfor?
 • 15- 15 random fakta om deg. gjør ikke det samme to ganger, hopper over denne.
 • 16- Hvorfor skriver du blogg?
 • 17- Hva er din verste uvane?
 • 18- Hvis du hadde vunnet 20 millioner i lotto, hva ville du gjort med pengene?
 • 19- Hvis jeg kunne ønske meg 5 ting ville jeg ønsket meg
 • 20- Hva er din største drøm?

 

Jeg måtte herme etter Ronja, denne så gøy ut. Begynner imorgen! eller idag..
Tar du også utfordringen?

17.08.2011 kl.01:14 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Endringer i designet


nikon d7000 + 50mm f/1.8 tatt av mamma

Nå gikk det opp for meg hvor rotete designet mitt egentlig var. Derfor tok jeg tak i saken og endret ganske mye på kodingen i designet. Sidemenyen er forandret, og litt på innleggene. Nå er jeg så og si ferdig, og er ganske fornøyd! Hva syns du om designet? Kom gjerne med flere tips.

ps! jeg vet det har blitt litt mye fotball i bloggen, men sommeren min besto så og si kun av fotball. jeg har ikke tatt bilder på lenge, men det skal skjerpes! så stay tuned :)
ps2! kommenter. kommenter. kommenter.

Ny header!

Jeg var så utrolig lei den forrige headeren, så jeg miksa sammen en ny. Hva syns du?

Snart drar vi til Oslo


Nikon d7000 + 50mm f/1.8 - på tur til kautokeino fra bognelvdalen

På fredag reiser vi med fotballaget ned til Oslo for å spille på Norway Cup! Det var litt diskusjoner etter det som har skjedd, men vi kom fram til at vi drar dit allikevel. Det blir litt annerledes enn jeg hadde trodd, men jeg håper det kommer til å bli en positiv opplevelse! Skal du til Norway Cup neste uke?

Btw, dere er blitt utrolig late på å kommentere. Skjerpings ;-)

Verddeturneringa

Velger å blogge normalt, det betyr ikke at jeg ikke tenker på de omkomne, skadde og pårørende! Ser på nyhetene hele tiden og leser VG nett. :-)


Johan Ante #10 i aksjon, heia Artni Siida!


Thomas


Jørn Inge


Ann Solbritt hadde visst ikke fiksa seg, så..


Macha


Elena med kameraet hennes


?


Mia og Marja Sofe // nikon d7000 + 18-200mm f/3.5-6.3

Bilder fra Verddeturneringa i burfjord. Artni Siida herrelag vant for tredje gang, så nå har de fått vandrepokalen til odel og eie! Det laget jeg spilte i, Kågen/Uløy.. Vi tapte i bronsjefinalen. Jaja, det var gøy uansett! Var du på Verddeturneringa? 

25.07.2011 kl.14:25 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Det finnes ikke ord..

Jeg vet ikke hva jeg skal skrive engang. Det er bare helt sinnsykt. 
♥  sender varme tanker til omkomne, skadde og pårørende ♥

23.07.2011 kl.22:58 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

I det siste..


nikon d7000 + div objektiver

Nå sitter jeg i Bognelvdalen, klar for Verddeturneringa! Forrige helg var jeg på samecup, og laget jeg spilte i vant sølv. Og nå er det bare en uke igjen til vi reiser til Oslo for å spille på Norway Cup! Gleder meg sykt..

Anyway, vi blogges en annen gang :) Skal du på verddeturneringa eller Norway cup?

Arnøydagan


Anne May og jeg etter en liten svømmetur i elva


Lars Andreas, Ann Solbritt og Anders Einar


Jeg og min gudsøster Ann Solbritt, haha!


Laget


Blinkskudd!


Fotografering på gang

Fotballkamp

Igår var vi på Arnøya for å sjekke Arnøydagan og fotballturneringa. Det var en utrolig varm dag, så jeg og Anne May hoppet i elva. Kaldt! Laget "våres" het Haugen, og de kom på tredje plass. Selvom jeg hadde(har fortsatt) tett nese og vondt i halsen, var det en gøy dag! 

Nå sitter jeg i hytta på Maursund med Ann Solbritt og brosjan. Anyway, var det varmt hos dere igår?

Kalvemerking
Macha
Brosjan


To kameranørds, Elle Helene og Maret Charlotte
Filmteamet!

Litt bilder fra kalvemerkinga. Tycks? 08.07.2011 kl.00:34 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Litt bilder med d7000


noen bilder jeg har tatt i det siste med nikon d7000, forskjellige objektiver.

Tycks?

Ny kamera!


nikon d7000 + 70-300mm

Nå er jeg i maursund og har fått det nye kameraet mitt, Nikon D7000. Virkelig herlig, joho!
Er også med i en blogg VS her, stem stem stem!

må løpe, snakkes!

Enjoying the rain

Dette innlegget hadde jeg skrevet omtrent kl. 01 inatt, men da var blogg.no klikk, så jeg publiserer den nå.


nikon d60 + 50mm f/1.8

Jeg elsker regnet! Det er så fredelig og fint.. not. Men jaja! Ser på filmen "Another cinderella story", den er litt fin. Klisje, men fin. Anyway. Jeg stikker til Maursund for sommeren, og hvis vi har nett der blir det selvfølgelig blogging. Gleder meg! Hvor pleier du å reise om sommeren

21.06.2011 kl.12:01 i Blogg    1 kommentar Permalenke

A boring sunday..


delicious.. // nikon d60 + 50mm f/1.8

Søndag. Ingenting å gjøre. Ihvertfall ikke nå. 
På forrige innlegg kunne du gjette hva jeg venter i posten, og de fleste hadde rett. Et nytt kamera! Det er ikke et kompaktkamera, men et speilrefleks! Det kamera jeg har nå, Nikon D60, har jeg hatt i 2 1/2 år nå. Jeg følte at jeg var "klar" for et nytt kamera, så jeg fikk lov til å bestille et nytt.. etter mye masing, selvfølgelig! Jeg betaler for kameraet selv. Hvilket kamera jeg har bestilt, får være en overraskelse. Tror du jeg har bestilt et Nikon eller et Canon kamera?

Kom igjen, da!

Jeg hater å vente på pakker i posten. Det er så gørrkjedelig! Men i og med datoen på "Siste status" er 15.06, er pakken nok i Tromsø nå. Men jeg gleder meg sykt til jeg får pakken!! Nå kan dere gjette hva jeg har bestilt. Hint: Oppgradering. Hva tror du jeg har bestilt?

Bilder fra avslutningen
elle og jeg


ole nicklas og silje


aile og silje


elen anna
f.v: isak nils, ole danel, stina lillian, maren og ole nicklas


elle mari


stina og maren

Tycks?

SOMMERFERIE!!!!!!


jeg og peneste maren♥

Nå har vi sommerferie, endelig!! Idag "arrangerte" vi i niendetrinnet en liten avslutning til 10. klassingene. Vi ordna mat og alt! Mine kjempesnille venner(les: dumme) tok kameraet mitt og knipsa unødvendige bilder, så når har jeg 700 bilder liggende bare fra idag. Så da blir det en del sletting av bilder, høhø.. Men bilder fra idag kommer senere. Forresten, bildet ovenfor er tatt idag på avslutninga! Har du også sommerferie nå?

Fotballturnering


Elle Mari lager plakat

snart ferdig..(betyr fotballturnering)


foto_ellemari // nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3

Idag arrangerte jentelaget en liten samisk-fotballturnering. Det var veldig gøy faktisk, var mange som kom! Sola skinte og det var varmt, men utover ettermiddagen kom myggen. Håper været holder seg! Sommerferien begynner på torsdag, yeees!♥ Når begynner sommerferien hos deg?

Loppemarkedet 11.06


Elen Anna


Kari


nikon d60 + 50mm f/1.8

På lørdag holdt jentelaget loppemarked. Vi solgte også litt lodd utenfor Rema 1000, og var utrolig heldig med været! Skyfri himmel, sol og litt vind. Kjempefin dag, med andre ord! 

ps1! jeg har bestilt noe nytt innen kamerafronten, gjett hva!
ps2! følg meg på bloglovin, c'man!

Sånn går det med fotballen..


nikon d60 + 50mm f/1.8

Litt skader her og der må man jo forvente av å spille fotball! Vi dro til Alta igår for å spille to kamper, og kom hjem idag. Først var det 2-2 mot bul(overtid, lol!) og 5-0 mot alta if. Idag spilte vi enda to kamper, 2-2 mot bul(overtid igjen!) og 2-1 mot øksfjord. Ellers er det sommervær her i Kauto, jippi! Men det blir vel dårlig vær til uka.. Får du ofte skader av fotball(eller annen sport)?

ps! det kommer et innlegg etterpå om lørdagen(loppemarked) med bilder.

13.06.2011 kl.18:42 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Den store bamsemumsen


nikon d60 + 50mm f/1.8

Thunder er ikke akkurat liten, nei! Tok disse bildene før jeg skulle inn. Thunder(hunden på bildet) er en leonberger, og er omtrent 1 år. Han liker oppmerksomhet, det skal han ha! Han var ikke så flink modell, fordi han likte å studere kameraet på nært hold, haha! 

Nå er jeg i Skjervøy, har arbeidsuka her! Jobber hos Marita på Nordlys kafeen til fredag. Jeg kom hit på lørdag, og dro på konfirmasjoner på søndag. 

Er du redd store hunder? ikkje eeeg.

Funny day!


gammelt bilde av laget♥

Idag spilte vi sesongens første seriekamper. Det var litt kaos siden 95'erne var på klassetur og keeperen er skada, men det gikk helt fint! Første kampen tapte vi 2-1 mot bul, og andre kampen vant vi 4-1 mot øksfjord. Var uansett kjempegøy! 

02.06.2011 kl.17:40 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Drittvær

Været suger for tiden. Regn, vind og overskyet. Herlig! Jeg har mange ideer til photoshoots, men Silje kommer jo aldri hit! Men vi håper på bedre vær framover, ihvertfall :) Hvordan er været der?

Nytt design!

Nå har jeg endelig fikset et nytt design! Ble ganske så fornøyd. Hva syns du? Tar gjerne imot tips og tilbakemeldinger!27.05.2011 kl.18:23 i Blogg    1 kommentar Permalenke

The black&white photoshoot


nikon d60 + 50mm f/1.8 // modell: søster

Idag dro vi ut for å ta litt bilder.. jeg lar bildene tale for seg selv! Hva syns du?

God mo.. eh, dag?


nikon d60 + 50mm f/1.8

Wow, en dag uten regn! Får håpe det varer.. Siden 17. mai har det bare regnet, hver eneste dag. Til nå. Og nå skulle jeg for alvor gå ut å ta noen bilder, men jeg klarte akkurat å ta ni bilder før batteriet døde. Herlig. Men det ene bildet(ovenfor) er jo brukbar, så hvorfor ikke? Regner det mye hos deg?

Gratulerer med dagen, Norge!

Adele i regnværet


Modelldrømmen...


..... // nikon d60 + 50mm f/1.8 og 18-200mm f/3.5-6.3

Gratulerer, Norge! Idag arrangerte jentelaget 17. mai feiringa på Bakteharji(hallen). Det kom mange mennesker, til tross været! Det var veldig gøy, men også slitsomt. Etter at vi ble ferdig stakk jeg og Elle Mari til bilen og tok en aldri så liten photoshoot av oss selv. Vellykket? Nope. Anyway, feiret du 17. mai? PS! Jeg tok ikke bilde av outfiten min, dessverre.

Chill..


nikon d60 + 50mm f/1.8

Druer funker bra som godteri, ihvertfall på en mandagskveld! Må jo ha et bra utgangspunkt til uka.. Anyhow, var på hallen istad for å ordne ting til 17. mai arrangementet som jentelaget skal arrangere. Gleder meg til imorgen, håper på bra vær! Enten har jeg på kofta eller samisk-inspirert antrekk. Forresten, har jeg nevnt at jeg har kjøpt meg en ny pc? Asus♥ Den fikk jeg for noen uker siden. Herlig! Hva skal du ha på deg imorgen? F.eks. bunad, kofte.

I det siste har jeg..


.. fotografert en stk ufotogen hund


.. sett stygge lemen


.. solgt lodd med jentelaget utenfor rema


.. lanet sims3 med ronja(bildet ble tatt kl 6 om morgenen)

.. og litt til!
De siste dagene har jeg hatt blogg- og fotosperre. Men nå er jeg tilbake igjen, så blogginga begynner for fullt(suure) igjen! April-oppsummeringa kommer også snart. PS! Dere suger til å kommentere. Skjerpings! neida. Hva har du gjort i det siste?

If I can put one touch of rosy sunset into the life of any man or woman, I shall feel that I have worked with God


nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3

09.05.2011 kl.16:01 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Titanic med ams


bildet av oss under vårflyttinga i år, tatt med mobilkamera

Nå ser vi på Titanic, for hundrede gang.. Aldri lei! Liker du Titanic?

07.05.2011 kl.20:46 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Finn en feil..

Dette er tatt på verandaen våres i Maursund. Finn feilen!

Bilder fra vårflyttingen(Kautokeino-Kågen)


Jeg og mamma på kvelden

Det obligatoriske "Sara-på-taket" bildet måtte jo tas!


Pappa flytter med flokken

Jeg flyttet fra Kautokeino til Dammen(ved kildalen i reisa) med flokken. Etter det dro vi til reisa, og overnattet der en natt. Da dro vi videre til Maursund. Natt til torsdag(28.04) kom prammen/pramaen. Bilder kommer senere! Hva syns du om bildene?

Photoshoot med søster


nikon d60 + 50mm f/1.8

På middagshaugen(ved Dammen i kildalen) tok jeg et par bilder av søsteren min, Sara Lea. Som alltid stiller hun villig til å bli fotografert, og denne gangen var det faktisk hun som kom med ideen! Jeg ble ikke så veldig fornøyd siden fokusen var feil på nesten alle bildene. Hva syns du?

Sjekk hvem som er tilbake!

Tjohei, her er jeg! Nå er jeg hjemme i kauto igjen. Har egentlig hatt nett siden tirsdag(høhø), men jeg orka ikke å blogge med det supertrege nettet. Nå derimot - har jeg en ny pc som er superrask! Til en forandring er skjermen(ikke skjermen, men oppløsningen?) liksom mindre enn på min forrige pc, så det er uvant. Bloggen min ser så bitteliten ut, om du skjønner. Kan noen forklare meg hvorfor det er sånn? 

Anyways, innlegg fra vårflyttinga kommer snart. 

Update: babaay!

Snart begynner vi med flyttinga,dvs at jeg ikke blir å blogge før om ca en uke. Etter det blir det trolig masse blogging igjen! God påske♥

Musikk

Jeg elsker musikk! Utrolig rart hvordan en sang kan forandre humøret og dagen din.. Mine tre favoritt-sanger akkurat nå:
+ p!nk - fuckin perfect. + kanye west - all of the lights. keri hilson - knock you down. ♥

Her er min spilleliste på spotify om du vil høre! Dine tre favoritt-sanger?

Ikke lenge igjen..

Nå er det ikke lenge før vi begynner med vårflyttinga til kysten! Jeg gleder meg!! For det første, så trenger jeg ikke å sløve her i kauto. Dessuten er kysten mye bedre enn kautokeino! Har du vært med på vårflytting med rein?

Bare noen bilder..


nikon d60 + 50mm f/1.8

.. jeg tok akkurat nå. Hva syns du?

Before you put on a frown, make absolutely sure there are no smiles available


nikon d60 + 50mm f/1.8

Det er bare to dager til påskeferien begynner! Jeg gleder meg som en unge til fredagen, for da kommer Erika hit, og vi skal gjøre noe gøy med håret mitt(surpise, surprise!)! Men det er ikke sikkert enda, fordi vi skal kanskje ha rein i gjerdet da. Fun anyway! Hva syns du om bildet? 

Bilder fra konfirmasjonen min


Jeg og Silje i kirkaFamile-bilde♥


Jeg har min egen paparazzi..


Her var jeg meget trøtt, ja // nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3

Kirka varte i ca. to timer, etterpå var det litt fotografering. Selskapet mitt var utrolig gøy, selvom jeg ble utrolig sliten på kvelden.. Jeg spiste masse god mat, kake og drakk saft! Gavene jeg fikk var utrolig fine, for det meste fikk jeg pynte-saker og penger! Er utrolig takknemmelig♥ Nå har jeg endelig blitt "stor" jente, hahah! Syns om bildene?

Skoletur til vuorasjavri


Anne May


Anne May og jeg♥


Trine // nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3

Idag var hele ungdomsskolen på den årlige vuorasjavri-turen! Det var kjempegøy, men det var veldig mye vind. Der var det fotball, fisking, lassokasting, skallekasting og bålkos! Hva syns du om sånne årlige turer med skolen?

Snart kommer våren..


nikon d60 + 50mm f/1.8

Litt bilder fra øverhøringa
gjengen♥


jeg og elle martine. ♥♥ // nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3 av: mamma eller pappa

Overhøringa/samtalegudstjenesten varte i ca. 1 1/2 time. Etterpå var det fotografering med Johan Mathis. Jeg leste/ba fader vår, og det gikk veldig bra! Bilder fra selve konfirmasjonen kommer etterpå, for nå må jeg stikke. Tycks?

Dagen før dagen

Yesda, idag er det dagen før konfirmasjonen min! Overhøringa idag gikk veldig greit egentlig, jeg var bare nervøs rett før jeg skulle be fader vår. Anyway, idag må jeg "finpusse" rommet mitt. Det vil si å plukke ut de få klærne omkring, og sette de på plass. Ih, jeg gleder meg til konfirmasjonen! Er du konfirmert eller skal du konfirmeres?

I am alive, ffs

Hva har skjedd siden sist?
+ jeg har ikke tatt bilder siden mars, tror jeg
+ jeg skal konfirmeres på søndag, kirkelig
+ jeg innser at jeg suger max på matte
+ jeg har hatt en koselig helg med sara
+ vi har bytta treningstider, woho
+ jeg har to sofaer på rommet
+ er ekstremt mett akkurat nå
+ har vært medaljepike på saami ski race, med pesk på
+ jeg må fortsatt bruke pappas drittmini-pc 
+ har lagd et nytt design til malene 


Litt unødvendig info, men jeg har jo faktisk gjort noe siden sist! Her er det full vasking pga konfirmasjonen, så nrk mp3 er på full guffe i tv-radioen! Jeg skal skjerpe meg nå. Har fått spørsmål om jeg i det hele tatt husker at jeg har en blogg(Høhø, Carro).. Det sier jo sitt! Jeg skal også tørke vekk støvet fra kameraet og slå den på igjen. 
Hva skjer der? 

Stor, svart hettegenser og en hårball på hodet


nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3

Ah, det er utrolig herlig å gå rundt med herlige bukser og stor hettegenser! Stor fan av det, hahah. Idag prøvde jeg en ny frisyre som jeg fant på nettet. Veldig enkelt, men litt kult! Jeg er forresten veldig dårlig på å ta selvportretter. Liker du å gå med "store" klær?

Wohoo, lykke!!

Yeeess! Dataen min lever igjen, takket være ny lader(som jeg har lånt, tnx!)! Jeg måtte også ta ut batteriet. Pc'en er enda litt ustabil, men pytt-sann! Jeg er ihvertfall lykkelig fordi jeg ikke trenger å bruke den pittelille-minipcen lenger. 

Ny design!


Da er det nye designet(så og si) på plass! Jeg ble ganske fornøyd, men likte ikke fargen helt. Hva syns du? Forresten! Hvis dere ser noen småfeil må dere si ifra! Viktig :) .. og om det er noe jeg kan forbedre.

Advarsel: under oppussing!

Designet er under oppussing, derfor mye rot!

27.03.2011 kl.20:37 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Photoshoot Cáhppe(uttales tjahppe) I


nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3

Som sagt hadde jeg jo en liten photoshoot med hunden min igår. Han er fortsatt like vill og spretten! Del to kommer senere.. Hva syns du om bildene?

For en lang pause!

Jeg fant ut hvorfor jeg ikke ville blogge lenger(pause, altså). Pga mangel på Photoshop! Men så fikset jeg problemet når jeg fant CS3 liggende på min eksterne harddisk. ♥ Nå er det back in business! Idag tok jeg forresten en photoshoot med hunden min, så snart kommer det nye bilder.. Stay tuned!

Paaaause

Hei hei! Dette blir bloggens første pause. Det fordi jeg har ingen inspirasjon og motivasjon til å blogge og ta bilder. Skrivesperre? Jepp. Pausen vet jeg ikke hvor lenge den kommer til å vare, i'll see. 
Byebye, bloggen!

Sånn går dagene
.. og jeg ser like smashing ut som vanlig! not. // nikon d60 + 50mm f/1.8

Jeg har fortsatt ikke min egen pc, så jeg må bruke pappas bittelille pc. Jeg bruker Photofiltre til å redigere bildene mine med, for den er mye bedre enn Picasa! Ellers har jeg sett på H&M's vår-katalog, og vil så gjerne bestille klær.. Hva gjør du?

Update: ingen data

Yey.. Laderen til min pc har streika, så da kan jeg ikke bruke min pc. R.I.P! Nå bruker jeg pappas mini(les:bitteliten) pc, og må bruke picasa til å redigere bilder. Wooho.. not. Jeg skal kanskje bestille en ny, men må få litt veileding av min data-proffe søskenbarn!

Picasa er jo ikke så verst, så jeg kommer(kanskje) til å blogge normalt fremover. Har dette skjedd deg? Har du noen data-anbefalinger?
PS! Hvis pc'en min hadde vært ung(den er fire år), hadde jeg bestilt ny lader. But no.

Div foto tatt fra bilen


nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3

Disse bildene tok jeg på søndag uten en spesiell mening. Hva syns du? Liker du best å ta bilder spontant, eller planlagt?

A new week


nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3

Så var det mandag igjen.. Denne uka skal jeg ikke(!) spise sjokolade før fredag, og prøve å være litt sunnere. Uten grunn, though. for et innlegg. Er du også en sjokolade-addict som jeg?

NM i snøskutercross II


Elle Martine, Anne May og Mikael


Astrid og jeg ♥ savner deg allerede!


Christina


Stina


Astrid og Stina, Stina og jeg!

Dette var vel de mest vellykka bildene av folka, haha.. Tycks?

Ting man kan gjøre om våren

Leste dette innlegget av Tine Katrine, og ble inspirert til å lage min egen liste! 


+ være med på flyttinga fra vinterbeite til sommerbeite.. ah
+ ta frem din etterlengtede sykkel
+ gå ute uten drøssevis av klær på
+ kjenne at det blir varmere for hver dag som går

+ håpe på at snøen er smelta før 17. mai
+ prøve å sole seg på skolegården selvom du vet at det ikke er varmt nok
+ ha vannkrig på skolen
+ tenke på hva man skal gjøre i sommer
+ kjøre med båt igjen

+ være ute hele dagen
+ har flere data-fri dager i uka
+ gå lange turer med hundene
+ ha mange photoshoots ute med venner
+ spise årets første softis

+ ta frem sommersko
+ begynne å planlegge sommer-klesskapet
+ ta årets første tur til sommerhytta, slår aldri feil. herlig!
+ se på nyfødte, små reinkalver
+ svømme ute, hvis du tør
+ gå barbeint på det fuktige gresset
.. og sånn fortsetter lista.. Dette får meg til å glede meg masse til våren! Nevn fem ting du gleder deg til å gjøre om våren, og lag din egen liste!

NM i snøskutercross I
nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3

NM'en var supergøy, jeg var der igår og idag! Jeg fant ut at det var litt spennende å se på cross, selvom det egentlig ikke interesserer meg. Jeg var med mange gode venner, og noen bilder av de kommer i neste del! Hva syns du om bildene?

God morgen!


trykk her for å komme til bloggen hennes!

Hei, og god morgen! Igår lagde jeg et design til Sara Elle, for hun har begynt å blogge igjen. Jeg skulle egentlig si dette igår, men så sovna jeg av. Dere kan bare gjette hvordan trynet mitt se ut nå, med sminke på og greier! Men uansett, hva syns du om designet og bloggen hennes?

NM i snøskutercross denne helga


nikon d60 + 70-300mm f/4-5.6' tatt i 2010

Denne helga er det NM i snøskutercross her i Kautokeino! Det begynte idag kl 15.00 og varer til søndag. Jeg drar ikke dit før imorgen, orker ikke å dra idag. Men det blir sikkert moro, skal dra med meg kameraet enda! Skal du på NM i helga?

Ny manikyr


nikon d60 + 50mm f/1.8

Til tross for dårlig fokus, rar lys og slurving med påføring, ser det noen lunde ok ut. Neglelakken er fra BeYu, i fargen 216. Påføringen var utrolig enkel(til tross for slurving av meg), og neglelakken var utrolig fin! Det var så vanskelig å bestemme hvilken farge jeg skulle ta, haha.. Manikyren ser forresten mye finere og bedre ut i virkeligheten! Har du erfaring med BeYu's neglelakker?

En fantastisk gave!


Fem metalliske neglelakker fra BeYu


To lipglosser fra Make Up Store(!!)


Den til venstre er twin gloss, og den til høyre er scent lips


En heeerlig håndkrem fra L'occitane(den til høyre har jeg fra før av)


En øyeskygge fra Make Up Store, i fargen olive.

Fikk også en oppbevarings-ting fra MUS, og en pudder/rouge-kost fra MUS. Disse herlige produktene fikk jeg av Erika og Johan Ante igår når de var innom! Har du noen av disse produktene?

Splitter ny design!


Som du kanskje har merka, har jeg bytta design. Jeg ville prøve noe nytt, for farge-bakgrunn er en standard hos meg! At hele designet er hvitt er litt uvant for meg, men jeg blir nok vant til det etterhvert. Jeg syns designet ble ganske bra! Hva syns du, det nye eller det gamle?

I gjerdet del II


søteste Anne May


nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3

Det å fotografere reinsdyr er noe av det vanskeligste jeg vet om, særlig hvis de er i konstant bevegelse! Jeg pleier å sette meg ned(ja, på snøen), og vente. Av og til får jeg skikkelige gode bilder, men det skjer ikke alltid. Derfor er det noen halve reinrumper og hoder med på bildene, men det får bare være sånn. Stillestående rein derimot, elsker jeg å fotografere! Noen er veldig fotogene, mens andre liker å vise rumpa til kameraet.. Sånn er det!

Har du prøvd å fotografere dyr i konstant bevegelse, og hva syns du om bildene? :)

Macro: i gjerdet


nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3

Hva syns du?

13.03.2011 kl.21:41 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

I gjerdet del I


nikon d60 + 18-200mm f3.5-6.3

Det var veldig tåkete vær den første dagen, så bildene fikk en litt mystisk stemning i bakgrunnen. Bildene gir ingen konkret svar på hvor reinsdyra kommer ifra, og hvor de skal gå. Gjerdet rundt reinsdyra leder deg inn i bildene, hvor den til slutt forsvinner inn i tåka.. Del to kommer snart. Hva syns du?

Hjemme igjen, endelig


Hei! Nå er jeg hjemme igjen. Skal først dusje, så blogger jeg bedre!

12.03.2011 kl.19:01 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Lite blogg i helga


tatt i februar 2010 i badasjohka

Idag drar jeg med broshan til Badasjohka. Pappa & co kommer imorgen. Vi skal ha rein i gjerdet, derfor blir det lite blogging i helga! Bilder kommer selvfølgelig når jeg drar hjem igjen. Da blogges vi senere! Hva syns du om bildet?

Pakke i posten!


nikon d60 + 50mm f/1.8

Endelig kom pakken min! Etter et par fall på bakken er min gamle ekstern-harddisk klar for å ta kvelden, så måtte jeg bestille en ny. Min nye bestevenn heter WD My Passport Essential, med 500 GB og USB 3.0! Jeg ble anbefalt denne, så da måtte den jo bestilles. Denne må jeg ta utrolig godt vare på, for jeg vil ikke miste alle bildene mine!

Jeg har også sånn "nett-bank", hvor jeg kan lagre bilder på nettet. Utrolig smart! Har du sånn "foto nett-bank"?

Vinneren av blogg-VS

Den 24.02(flaut!) startet jeg en blogg-VS, og har nå trukket vinneren. Vinneren bleee...

http://fotobekky.blogg.no!

Du vil bli kontaktet straks!
Forresten, så er det nesten umulig å være like glemsk som meg! Jeg som liksom skulle trekke vinneren den 27.02.. Yeah right. Er du glemsk? Leser du bloggen til Rebekka?

09.03.2011 kl.18:13 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Da var det gjort!


nikon d60 + 50mm f/1.8

Idag tok jeg tak og ryddet rommet mitt! På bildene ovenfor ser du at jeg har skiftet ut julegardinene, og bytta sengetøy. Nå ser det mye finere ut, ihvertfall. Snart skal jeg på fotballtrening, så vi blogges senere! Hvor ofte skifter du gardiner og sengetøy?

Heey!

Hei! Først vil jeg gratulere Trine og Christina med bursdagen! :*
Idag skal jeg på bursdagsfeiringen til Christina, woopwoop! Men først må jeg sikkert spille Sims2 med søster, som hun maser.. Kjenner du noen som har bursdag idag?

What a mess..


nikon d60 + 50mm f/1.8

Påminnelse til meg selv: Rydd skrivebordet!
Hehe, sånt skjer når jeg alltid utsetter ryddinga.. Noe sier meg at jeg burde bli flinkere til å rydde! Er du flink til å rydde ofte?

Gratulerer med dagen!

Idag(07.03) har søteste Adele bursdag! Hugs and kisses, sweetie! :*

Run!


nikon d60 + 50mm f/1.8

Dette bildet skulle egentlig ikke postes, men pytt sann! 
Whatcha think?

A sunny day


nikon d60 + 50mm f/1.8

Elsker været for tiden! Disse bildene ble tatt omtrent kl. 10 imorges, da jeg föret reinsdyra. Har også funnet ut at 50mm objektivet ikke passer til dyrefotografering fordi det har manuellfokus(autofokusen fungerer ikke på D60). Det har jeg lært til neste gang, hehe!
Hva syns du om bildene?

The Sims 2


nikon d60 + 50mm f/1.8

Æh, jeg har mista min Sims 3, derfor må jeg game Sims 2. Sykt trist.. Lite blogging her i gården, forresten! I'm sorreey. Spiller du Sims 1/2/3?

Kakao in my heart


nikon d60 + 50mm f/1.8

Idag har jeg bare kost meg med kakao og taco. Har absolutt ingen planer idag, men jeg og Maren T finner vel på noe lurt! Hva gjør du i ferien?

I'm a sami boy

Fikk en link til denne videoen igår fra en, og siden den var så gøy må jeg poste den! Se og le :)

Vinterferie!!

YES! Nå har vi endelig en etterlengtet vinterferie... i love it.
Har du hatt vinterferie?

Photoshoot med Anna-Katri


nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3 modell: Anna-Katri

Her er da noen bilder av photoshooten med Anna-Katri. Hun var kjempeflink å posere, elsker smilet og øynene! Mine favorittbilder er de to nederste, enn din(e)? Hva syns du om bildene?

Kvelden i bilder


+ flasken er så fancy at jeg bare må drikke vann av den


+ pc, sjokolade og mobil


+ irritere besøket mitt med å fotografere henne, haha


+ og selvsagt gå med herlige bukser! // nikon d60 + 50mm f/1.8

Hvordan har din kveld vært, og spiser du godteri på hverdagene(som meg)?

Fine jenta!


nikon d60 + 12-200mm f/3.5-6.3

Ukm var jo på fredag, og Anna-Katri spurte om jeg kunne fotografere henne under magedansen. Så da tok jeg sånn ca. 100 bilder, og skal redigere dem snart! Har også tatt en liten photoshoot med henne, bildene kommer snart. Tok også mange andre bilder der, så stay tuned!
Var du på ukm i kauto?

I'm back


Snikon d60 + 50mm f/1.8

Som du kanskje har merket, så har jeg ikke blogget på en stund. Stressfylte dager, sier jeg bare! Uansett, bloggingen blir bedre fra nå. Har fått besøk, og hun skal være her hele uka! Blogges senere, stay tuned!

UPDATE: lite blogging

Hey! Har akkurat kommet hjem fra UKM og disco, bilder kommer senere. Jeg blir forresten borte imorgen, for jeg skal på konfirmasjonstreff. blæh. Vel, vi snakkes senere :)

26.02.2011 kl.00:37 i Blogg    1 kommentar Permalenke

BLOGG VS, ble det deg?

Hei! Da har jeg trukket to av 11 deltakere, og det ble: 
http://fotobekky.blogg.no

VS

http://camerahearted.blogg.no/

Du kan stemme med maks to kommentarer, og kun på den ene. Altså, det er ikke lov å stemme på begge! Vinneren får heder og ære samt en header om ønskelig. Jeg trekker vinneren den 27.02, om tre dager! Stem, stem, stem!

Et bilde jeg liker godt

Jeg har kanskje postet dette bilde før, men siden jeg liker det så godt kan jeg like gjerne poste det på nytt. Som dere ser er forgrunnen, mellomgrunnen og bakgrunnen med! Og trærne bak reinsdyra ser helt magiske ut.. Blinkskudd, med andre ord? Dette bildet ble tatt i fjor.
Hva syns du om bildet? Skal jeg lære dere hva for-, mellom- og bakgrunn er?

Good night, y'all


nikon d60 + 50mm f/1.8

Idag har vært en travel og effektiv dag, så vi blogges imorgen!

Busy

Hei! Nå stikker jeg på trening, så blogges vi senere. Hva syns du om bildet?

Bli med på VS!

Jeg tenkte å arrangere et lite blogg-VS for dere! Det eneste du må gjøre er å legge igjen en kommentar med link til bloggen din, så er du automatisk med i trekningen. Jeg trekker to tilfeldige(via random.org, selvfølgelig!) blogger som går videre. Jeg trekker de to bloggene den 24 februar, om to dager!

Du kan delta to ganger(max) hvis du vil øke sjansen. Vinneren kåres av dere som stemmer, og vinneren får selvfølgelig en link og en gratis header av meg! Nå er det bare å delta, folkens :)

My beautiful dog


nikon d60 + 50mm f/1.8

22.02.2011 kl.16:11 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Min mening om kopiering

I det siste har jeg lagt merke til at jeg ser masse blogger som er nesten prikk-lik når det gjelder design. Idag så jeg fire stk som hadde nesten samme design, bare med andre bilder. Fire stk! Jeg prøver å være så unik som mulig når det gjelder design, for det er jo det første du ser når du kommer inn på en blogg. Det er selvfølgelig greit å få inspirasjon av andre, men noen går litt for langt med "inspirasjonen". Når det går for langt, kalles det kopiering

Kopiering er noe jeg misliker sterkt. Direkte kopiering, vel og merke. De fire bloggene hadde samme type font, samme meny, samme antall bilder i headeren, og samme farge i bakgrunnen. Oppsettet var helt likt unntatt overskriftene og bildene! Hvorfor ikke lage noe originalt, som de fleste ikke har? Det er så utrolig mange blogger som er helt like, så da må det jo ikke være så vanskelig å skille seg ut, eller hva? Det kan hende at det er "in" å være akkurat som andre, og at du kanskje er teit hvis du er litt annerledes. Det er jo de som skiller seg ut som kommer lengst! Hvis du er en i mengden, blir du aldri sett.

NEW: Jeg glemte å skrive om at det også finnes forskjellige gratisdesigns som man kan bruke. En(av de fire) blogg brukte gratisdesign, men de tre andre hadde "originale" design. Kan hende at jeg lager en gratisdesign, men jeg skal sørge for at den ikke kommer til å ligne andres verk.

Hva syns du om kopiering, og innlegget mitt?

Too much snow


nikon d60 + 50mm f/1.8

Nå er jeg veldig lei av snøen og kulda! Kan ikke vente til snøen begynner å smelte bort, og det bare er litt snø igjen.. Vår, vår, kom til meg! nå. Er du lei av snø og kulde, som meg?

For et fint lys


nikon d60 + 50mm f/1.8

Det kjennes at været blir mildere igjen, nå er det bare -22C her. Jeg dro ut for å fotografere litt diverse, uten hansker vel og merke! Da det jo være mildt..
Hvilket bilde likte du best, og hvorfor?

My makeup


dette er sminken jeg bruker til vanlig // nikon d60 + 50mm f/1.8

Blusher(17 tawny rose), kompakt pudder(15 deep beige) og vippetang H&M Foundations Colours Nature(01 velvet nude)/Maybelline New York(honey beige 026) Svart eyeliner Isadora Mascara Lancome Hypnose Drama/Max Factor masterpiece


Hadde bare litt lyst å vise sminken jeg bruker og har. Som du kanskje ser har jeg mye fra H&M, og det er fordi de har veldig billige produkter. Jeg har ikke kjøpt alt på bildet selv! Jeg er veldig glad i å sminke meg, særlig å utforske med øyenskygger. Til vanlig bruker jeg veldig lite egentlig. Jeg bruker ikke de to foundationsene samtidig, det varierer fra dag til dag!
Har vi felles sminke, og hva er dine tre must innen sminke?

For trøtt til å dra ut


nikon d60 + 50mm f/1.8

Sola skinner ute og det er bare -22C, men her sitter jeg i min teletubbiedress.. Våkna for en time siden, ettersom kjære, snille Ronja ringte og vekket meg! Bastard.. neida! Hva skal du gjøre idag?

Her har man det koselig


nikon d60 + 50mm f/1.8

Jeg har nesten flyttet til stua fordi rommet mitt et iskaldt! Rundt meg finner du en battery, potetgull, pc, mobil og kamera. Det er jo alt man trenger! Mamma har også tent masse fine stearinlys, så her er det veldig koselig.. Hva syns du om bildene?

Walking gets too boring when you learn how to fly


påske 10' nikon d60 + 70-300mm f/4-5.6

Gleder meg til å ta slike actionbilder av hundene igjen når det blir mildere vær! Har over 300 slike actionbilder, men siden min eksterne harddisk ikke vil samarbeide kan jeg bare vise et bilde.. Anyway, hva syns du?

I look forward to..

- konfirmasjonen
- påska
- mildere vær
- sommer- vår
- ferie
- spise påskeegg
- arrangere ukm med jentene

- den dagen når Siekkis(valpen) slutter å tisse på gulvet
- ta frem sykkelen igjen
- ri

Det er ganske mye jeg gleder meg til når jeg tenker meg om!
Hva gleder du deg til?

Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog, it's too dark to read


nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3

Kall meg gjerne for en ekstrem-fotograf, for jeg dro ut i -28/30 grader bare for å knipse noen bilder! I denne omgangen ble hundene Siekkis(valpen) og Čáhppe modellene. Jeg er sånn passe fornøyd med bildene, og liker best nr. 3. Hva syns du om bildene?

Hjemme igjen!


nikon d60 + 50mm f/1.8

Bildene ble tatt på vei hjem. Vi kom hjem kl 20:30(ca) etter fem og en halvtimes kjøring! Tromsøturen var iallefall veldig gøy, og jeg shoppet en del. Som sagt hadde Ravdna skole(på universitetet), så derfor dro hun dit. Men vi blogges senere med bilder av hundene, så stay tuned!

Miss kontordame


God morgen! Ravdna har dratt på et møte, så jeg må sitte i kontoret hennes og nerde. Etter møtet drar hun på skolen, så da må jeg sitte her og vente. Planen for de neste timene er å tygge toy og surfe på nettet. Tidsfordriv sa du?

Black Swan

Idag så jeg og tante Ravdna på filmen Black Swan. Det er en nesten ubeskrivelig film, klarer ikke å sette ord på hvordan den var! Det er ihvertfall en thriller om en ballerina som er mentalt ustabil. Filmen er veldig uforutsigbar på visse steder, så det gjør den ekstra spennende. Nå vil jeg ikke røpe for mye, så løp og se! Har du sett Black Swan?

Klar for å dra


nikon d60 + 50mm f/1.8

God morgen! Nå sitter jeg i leiligheta til tanta mi og venter på at hun skal bli klar. Sola skinner, det er skyfri himmel og kun -8 C! herlig.. Er det kaldt hos deg ute?

Goodbye!

Nå drar jeg og tanta mi til Tromsø! Vi skal være der et par dager(les: til tirsdag) for å shoppe litt. Hun skal også på skolen på tirsdag, så da må jeg skrive om universitetet i Tromsø imens. Bah! Jaja, det blir kos! Har du vært i Tromsø?

I'm chillin'


nikon d60 + 50mm f/1.8

Knipsa noen bilder av Čáhppe(uttales tjahppe) i farta istad når jeg kjedet meg. Ellers har jeg kost meg med masse brus og tuplasjokolade samt pizza. Hva syns du om bildet?

Jeg savner..

Jeg savner sommeren, varmen, sola og ferien! Jeg gleder meg ubeskrivelig mye til sommeren. Jeg har sett på bilder fra sommeren, og kjenner sommerfuglene i magen bare ved å tenke på sommeren.. Sommeren 2011 skal jeg nyte fullt ut, det er sikkert! Gleder du deg til sommeren?

Artig kveld med bestejentene!

Idag har jeg vært på jentekveld sammen med de bestestejentene, nemlig Kautokeino I.L Jenter! Jeg aner ikke hvordan vi klarer å være så utrolig ærlige med hverandre, uten å måtte være redde for at noen skal si det videre.

Vi så på en utrolig artig komedie, og spiste masse godis! Nå husker jeg ikke hva filmen het, men den var iallefall veldig bra. Dette må vi gjenta, jenter! Er forresten veldig glad i dere ♥
Hva syns du om jente/kosekvelder?

Portretter fra slaktedagen


Stina


Ronja


Elle Martine poserer


Her lærer de å lage blodpølser tror jeg


Sara Elle


Elle Mari // nikon d60 + 50mm f/1.8 på alle bildene

Dette var noen bilder jeg tok på slaktedagen i mandag. Etter mye etterspørsel om disse bildene måtte jeg ta meg tid til å publisere dem. Akkurat nå er kameraet på lading, derfor er bloggen litt stille idag. Hva syns du om bildene?

PS! Jeg kan sende bildene til dere via MSN som var modeller, da det ikke går ann å lagre fra bloggen!

Playing with fire


nikon d60 + 50mm f/1.8 håndmodell: Silje

Bare et bilde jeg tok på bakteharji i samefolketsdag.
Nå skal jeg bare slappe av resten av kvelden, og spise boller. Har jeg nevnt at jeg elsker å spise boller? Særlig skoleboller. nomnomnom! Hva syns du om bildet?

Div macro fra slaktedagen

NB! Kan være litt "ekle" bilder.


nikon d60 + 50mm f/1.8

Som sagt var det slaktedag idag. Disse bildene overfor er tatt når de skulle lage maten. Jeg vet at disse bildene ser veldig rare og ekle ut for noen som ikke er vant, men pytt pytt. Senere kommer portrettene jeg tok av folk under dagen, så stay tuned! Hva syns du om bildene?

Slaktedag imorgen

Imorgen har niendetrinnet en slaktedag på skolen. Vi skal slakte to rein, røyke kjøtt, bake osv. Funfun dag, selvom pappa skal lære oss å slakte.. Håper det blir fint vær ihvertfall!
Hva syns du om "slaktedag" på skolen?

Portrait: Elle Mari


nikon d60 + 50mm f/1.8

Idag er jo samefolkets nasjonaldag, 6. Februar. Jeg dro på "feiringen" i Bakteharji, hvor jeg tok noen bilder av vennene mine. På dette bildet brukte jeg ikke blitz. Forresten, så kan jeg sende bildet til deg emdx hvis du leser dette! Hva syns du om bildet?

VIDEO: Barnepasseren

video:min film


Dette er en film som jeg og Kari lagde i 2008, altså for tre år siden. Vi ler oss halvt ihjel hver gang vi ser på filmen! Håper du koser deg med filmen.. eller ikke.

Hjemme igjen


samsung wave

Nå er jeg hjemme igjen etter en artig tur i Alta! Først shoppa vi på Amfi-senteret, så dro vi på sonesamlinga. Jeg er fornøyd med min egen innsats, men har ingen store forventninger. Innkjøpene kan jeg vise imorgen eller senere om jeg orker. Har du noen gang vært på sonesamling(fotball)?

05.02.2011 kl.22:36 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Goodbye!

Da drar jeg på sonesamling med Elen Anna og Kari! Jeg tar ikke med kamera denne gangen, dessverre. Vi skal shoppe før vi drar dit, og det er forresten i Alta. Ønsk oss lykke til!
PS! Jeg blogger etterpå!

05.02.2011 kl.10:15 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Fanta og tupla


nikon d60 + 50mm f/1.8

Pappa kjøpte six-pack Fanta og Tupla-sjokolade til meg istad! Ahh.. Kjempe, kjempe herlig! Nå kan jeg kose meg i helga, hvis jeg ikke drikker opp brusen med en gang.. Frister det?

Det hadde ikke jeg trodd..

Elen Anna skrev til meg på fb at jeg var på førsteplass i Kautokeino-topplisten! Egentlig ikke noe "big deal", men det er litt gøy uansett. Her er linken til topplisten. Der er det forresten veldig bra å se når kautoværinger oppdaterer bloggene deres! Nå er jeg litt sliten, vi danset i gymtimen idag. Pleier dere å danse på skolen?

Flinke meg!


herr bamse hilser!


nikon d60 + 50mm f/1.8

Med høy musikk har jeg ryddet hele rommet mitt! Skiftet sengesett, støvsugd gulvet og vasket skrivebordet. Nå ser det kjempebra ut, og det lukter også herlig! Gleder meg til å legge meg med nytt sengesett.. Rydder du rommet ditt ofte?

Mini-photoshoot


nikon d60 + 50mm f/1.8

Idag har jeg gått en liten "tur" med kalven min for å temme den mer. Tok en liten photoshoot med den, siden lyset var så bra! Etter runden våres, föret jeg og flyttet han litt. Søtingen!
Hva syns du om bildene?

bildeoppsummering: januar


En liten bildeoppsummering av januar. En fin, men mørk måned. Heldigvis går vi mot lysere og varmere tider, og jeg håper februar blir enda bedre enn januar! Hvordan var din januar?

My outfit


nikon d60 + 50mm f/1.8

For variasjonens skyld tok jeg bilder av antrekket mitt idag. Dette er noe jeg ikke kommer til å fortsette med fordi jeg ikke vil sette fokus på klær fremfor bilder, og dessuten er ikke dette en moteblogg. Ellers syns jeg at bildene ble ganske bra, men litt dårlig fokus. Hva syns du?

I'm home again


jeg har ledd masse med denne jenta i helga! // samsung wave(min mob)

Nå er jeg endelig hjemme igjen etter en artig helg i Karasjok. Laget vårt ble delt i to lag, og Kauto 1 vant gull, mens Kauto 2 vant bronse! Vi er veldig fornøyd. Guttelaget vant sølv, så kautolagene kom hjem med gull, sølv og bronse pokaler! Nå er jeg ganske trøtt, men det blir bedre blogging framover. Spiller du fotball?

update: syk

Hei. Akkurat nå ligger jeg med omtrent 39 i feber, så alt jeg vil er å sove. snakkes.

Matte er utrolig gøy!


nikon d60 + 50mm f/1.8

Idag har vi lært på skolen at vi må bli mer positiv, så derfor overskriften. Men jeg kan ikke sitte her å lyve, for matte er utrolig kjedelig til tider, særlig hverdagsmatte! Jeg likte bedre å ta bilder av matteboka enn å jobbe.. Liker du matte? Hva syns du om bildene?

Hvem er du?

før jeg begynner, må jeg linke til dette innlegget. jeg anbefaler alle å lese det! og hey - dere har blitt utrolig late på å kommentere i det siste..

Jeg er litt nyskjerrig på hvem som leser bloggen min, så jeg har et par spørsmål til dere!
Hva heter du?
Hvor gammel er du?
Jente eller gutt?
Hvorfor leser du bloggen min?
Du trenger ikke å svare på alle, og hvis du har en blogg kan du gjerne legge igjen en link så jeg får ta en titt! Takk på forhånd :)

lørdagsgodt


nikon d60 + 50mm f/1.8

Pc, battery og naturchips♥
Hva er vel bedre enn godteri på lørdagskveld? Mer godteri! Jeg er veldig usunn på helgene, men på ukedagene prøver jeg å spise mindre godteri. Prøver. Vel, nå skal jeg spise mer godteri!
Hva spiser du helst på en lørdag?

22.01.2011 kl.19:34 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

textures[arkivsnoking]


disse bildene ble tatt i påska '10.

Endelig er det helg igjen! Vi har fått "karakter-kortet", og jeg ble sånn ganske fornøyd. Men jeg ble ikke fornøyd med en karakter, og håper inderlig at det var en feil.. Anyway, jeg fikk også en sekser(6- for å være korrekt) i engelsk tentamen, og den er jeg ihvertfall fornøyd med! Nå i ettertid finner jeg noen feil på stilen jeg godt kunne endret på, men men.
Er du fornøyd med karakterene dine?

vennskap er som..


Hva syns du? // nikon d60 + 50mm f/1.8

ny header!

Da har jeg mekket sammen en ny header til bloggen, ble utrolig lei den forrige! Må vel egentlig endre hele designet snart, men jeg liker det sånn som det er nå. Hva syns du?

the white reindeer

nikon d60 + 50mm f/1.8

Denne hvite kalven ble hentet fra en annen flokk(den er våres, altså) for to dager siden. Med en gang ble han veldig tam! Når jeg mater han, står han bare i ro. På samisk er det en "gabba varit", som betyr en hvit ung-okse. Veldig fotogen, også! Hva syns du om bildene?
Edit:
Skrev feil, mente "gabba cearbmat", som betyr hvit kalv. Høhø :p

når man kjeder seg..


.. drar man frem "leke-gitaren!" // nikon d60 + 50mm f/1.8

Idag hadde jeg absolutt ingenting å gjøre, så hva er vel bedre enn å spille Guitar Hero III? Sikkert mye, men.. Idag skulle vi i jentelaget jogge, men siden det var for kaldt ble det ingen jogging. Ganske bra, for da trengte jeg ikke å kjøre til bygda(en mil) bare for å jogge, liksom.
Spiller du Guitar Hero?

selfportraits


nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3

Tok en liten photoshoot med meg selv, og resultatet ble ganske bra. Jeg pleier sjeldent å ta bilder av meg selv, for så å publisere dem. Men pytt sann! Hva syns du?

Konfirmasjons leiren


Jeg og Elle Martine

Ole Nicklas, Elle Mari, jeg og Elle Martine


Silje og Isak Nils

Adele, søta!

Ole DanelElle Mari

Elle Martine i sitt rette element!

Elle Save og Maret Karianne

Her er det volleyball som gjelder!

Kameranørden Stine

Isak Nils tester kamera

Foto/media gruppen! // nikon d60 + 18-200mm

Konfirmasjons-leiren var jo egentlig ganske gøy, veldig mye fritid. Jeg la meg ikke før seks-tiden om morgenen. Orker ikke å skrive så mye akkurat nå.. ta kontakt om du vil ha bilder slettet.

home again


Jeg er hjemme igjen og det blir bedre blogging imorgen!

Konfirmasjons weekend


bilde fra fjellskolen '10. photo_lærer
Imorgen(lørdag), skal niendetrinnet på konfirmasjons-leir. Vi tar turen til Maze/Masi, som ligger i Kautokeino kommune, og skal være der til søndag. Konfirmasjons-leiren er for de som konfirmeres kristelig. Det vil bli lite fritid der, men med denne gjengen skal vi nok lage litt moro! Det slår aldri feil.

Man kan velge aktivitets-ting, og jeg valgte Foto/media. Vi i den gruppen skal lage artikkel for en nettavis, tror jeg. Det blir vel ganske gøy, da jeg kan ta bilder med kameraet mitt! Jeg tar også med en ekstern harddisk som inneholden photoshop, så det blir kanskje litt blogging også? Vi i mediagruppen får jo tilgang til pc og nett, wihu!
Har du noen gang vært på konf-leir, eller skal du på en?

TV maraton


nikon d60 + 50mm f/1.8
Nå har jeg kost meg med herlige tv-serier på FEM. Blant annet Ghost Whisperer og Vampire Diaries(selvom det er en tro kopi av twilight). Har hatt en veldig stille, men koselig kveld med TV og sjokoladeboller. Det er så utrolig deilig å se på TV uten at andre skal mase på deg!
Har du kost deg ikveld?

fergetur[arkivsnoking]


dette bildet på ble tatt på ferga i sommer // nikon d60 + 50mm f1/.8

13.01.2011 kl.15:25 i Blogg    1 kommentar Permalenke

let's go outside


fineste čáhppe!  // nikon d60 + 50mm f/1.8

Det var en kald fornøyelse å ta bilder idag, selvom det bare varte i ti-femten minutter! Det ble ganske mye blåskjær på bildene, men jeg redigerte bort litt. Jeg prøvde å ta bilder av Siekkis(valpen), men hun løp rundt omkring så det var umulig å fokusere ordentlig. Manuell fokus, you know.. Hva syns du om bildene?

Jeg har lagd..

.. et nytt design til Maren!

dette er headeren jeg lagde! Hva syns du?
Hun hadde skrevet et innlegg og spurt om noen kunne fikse header, så jeg skrev at jeg kunne. Jeg endret også litt i designet, og det ble ganske bra! Hun er fornøyd, jeg er fornøyd, så da vinner jo alle, hihi.
Gå å sjekk bloggen hennes ved å trykke her!

kakee!


nikon d60 + 50mm f/1.8

Det var kjempemoro på bursdagen! Det var onkelen min som fylte 40 år som feira bursdagen. Det var middag, milkshake, kake og kaffe! Jeg fikk også teste objektivet mitt enda mer, for de hadde fine motiver hjemme hos dem. Her er ihvertfall tre bilder jeg tok. Tilbakemeldinger, takk! :)

Sjekk nerden!
nikon d60 + 50mm f/1.8

Sara Lea sitter heller å ser Barne TV på nett enn på TV'en. Og så ufotogen hun var idag! Bah. Det blir lite blogging idag, fordi jeg skal på bursdag! Hva syns du om bildene?

Bli med på bloggvurdering!

Jeg tenkte å vurdere en blogg imorgen, så her kan du bli med! Det blir en tilfeldig trekning på random.org. Det du må gjøre, er å legge igjen en kommentar på dette innlegget med link til bloggen din. Hvis etterspørselen blir stor, kommer jeg sikkert til å vurdere flere blogger etterhvert! :) Bli med!

make my day!


nikon d60 + 50mm f/1.8

Nå er jeg ikke så syk mer, så jeg er mot bedringens vei! Jeg var ikke på skolen idag, måtte hvile litt mer. Men jeg drar på skolen imorgen, kan jo ikke skulke for mye!
Hva syns du om bildet? Konstruktiv kritikk, ja takk :)

svar på spørsmål

Det kom ikke så mange spørsmål, så jeg trenger ikke å dele opp svarene i flere innlegg.
FOTO, PHOTOSHOP OG BLOGG
Koffor valgte du og begynne og blogge? :) - egentlig, så husker jeg ikke. Ronja overtalte meg til å starte en blogg for to år siden, så da begynte jeg.

Hva skal til for at du skal lese en blogg? - første inntrykket er veldig viktig, så designet må være ryddig og fint. Passe med bilder og ikke for mye tekst. Helst på bokmål/nynorsk.

Hvordan mener du ett blogginnlegg skal "formes"?
- Det er vanskelig å si, for det varierer. Begynner med bilder og tekst, og avsluttes med et spørsmål så det blir lettere for lesere å kommentere innlegget.

Hvilke blogger må du innom hver dag? - jeg må inn på mange blogger, så det blir litt vanskelig å skrive alle her. 

Hva er det neste du vil kjøpe at fotoustyr? - En bedre blitz, kanskje. 

Hvis du fikk lov til å velge deg et speilreflekskamera fra japanphoto.no/fotovideo.no som dem sponset deg, hvilket ville du valgt? - takk for et vanskelig spørsmål! neida. Akkurat nå, Nikon D300s eller Nikon D700.

Hva ønsker du aller mest å fotografere? :D Feks: Amazonas, Eifeltårn, photoshoot, landskap, eller noe? - en perfekt photoshoot.

hvilke farger bruker du når du redigerer dine bilder, eller hvilke instillinger bruker du? - kort og godt. brightness/contrast, solid color(lyse farger), curves og hue/saturation.


PERSONLIG
Hva gjør deg lykkelig?- vanskelig å ramse opp alt, men her kan du se fine ting i livet. 

Hva vil du utdanne deg som? :-) - er ikke helt sikker enda, men noe innen media/foto kanskje.

Kan du komme til Molde snart? :D ♥ - haha, det aner jeg ikke. Kom heller hit!

DIVERSE
ops kansje litt skrive feil man jaja, my spørsmål: Fint vær ?? ;) - akkurat nå er det OK vær.

Hva er en likesidet trekant? - en trekant med like sider.

Hva er en likebeint trekant? - en trekant med to like sider.

Hva er en rettvinklet trekant? - en trekant med 90graders vinkel.

Håper dere ble fornøyd med svarene, jeg prøvde så godt jeg kunne!  :)

herlig start på dagen


det var "blåtime" når jeg tok dette bildet, og jeg syns det var ganske fint. du ser kulden? nikon d60 + 50mm f/1.8

Idag har jeg vært på stallen, og gud det var gøy! Jeg red på søteste Rocky. Siden han ikke var blitt ridd på lenge, så forventet jeg litt tull fra han, men det gikk jo kjempebra! Vi galopperte, hoppet og travet. Om ikke så lenge så er jeg vel på stallen igjen! Dessverre tok jeg ikke mange bilder, for jeg hadde egentlig ikke tid. Det skulle møkkes, vannes, kostes, föres..ja. Hva er best med hest?

"Spre ordet"-konkurranse

Jeg er med i en konkurranse her, derfor skriver jeg et innlegg om bloggen hennes(dette er ikke smisking, til info!).
Heidi Øksendal er en blogger jeg har fulgt med lenge. Hun skriver utrolig bra, og oppdaterer jevnt(til tider!). Bloggen hennes handler stort sett om sminke, hudpleie og hår. Bildene er av god kvalitet, og teksten er helt passe på innleggene. *liker* 

hun har veldig mye sminke.. det skulle jeg også hatt!


hvem vil vel ikke ha disse herlige øyenskyggene? // bildene er lånt fra bloggen hennes.


http://annekatjas.blogg.no/1294345398_sprsmlsrunde.html > spørsmålsrunde!

08.01.2011 kl.15:31 i Blogg    1 kommentar Permalenke

aargh!


et bilde hvor jeg faktisk var frisk /nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3

Nå sitter jeg her med halsbrann og hoste. Do the math, jeg begynner å bli syk! Eller.. er jo bare halsbrann, men gud hvor irriterende. Hoste meg her, og hoste meg der. Men, det går nok over snart. Håper jeg. Og hey, mitt første klage-innlegg! Er du også syk?

mr. bamse
nikon d60 + 50mm f/1.8

Idag hadde vi mattetentamen, som gikk nokså greit. Jeg hadde ikke pugget eller noe, fordi jeg glemte bøkene på skolen, men det gikk fint uten pugginga. Brukte ikke regelboken i det hele tatt, så jeg føler meg flink! Jeg har også funnet en eventuell studioplass her hjemme, nemlig badstua! Veldig fint å ta bilder der for å få et "gammelt preg" på bilder. Er du flink i matte?

spørsmålsrunde!


Spør om hva som helst i kommentarfeltet!

Om meg

Jeg heter da Anne Katja, er 17 år og bor i Alta. Jeg kommer fra en reindriftsfamilie i Kautokeino og går nå det andre året på medier&kommunikasjon i Alta. Mine to hovedinteresser er fotball og fotografering. Jeg spiller for Alta IF. 

Opprettet bloggen i august 2010, og har drevet den aktivt siden. Bloggen handler hovedsaklig om fotografering og bilder, men også litt om hverdagen og skolen. 

Forget love, I'd rather fall in chocolate.
nikon d60 + 50mm f/1.8

Idag har jeg trent med jentene igjen, og gud det var herlig! Etter treningen har jeg kost meg med kinderegg-sjokolade, mmm. Er du glad i kinderegg?

Min topplisteDette er da min toppliste. Jeg er veldig glad for at jeg lagde topplisten, fordi jeg fant noen blogger som jeg aldri hadde lest før, og som jeg vil følge med videre! Håper dere er fornøyd med plasseringen, jeg gjorde mitt beste ihvertfall.
Var du på topplista? Hva syns du?

selfportrait

nikon d60 + 50mm f/1.8

Endelig klarte jeg å fokusere rett når jeg tok selvportrett! Det var veldig vanskelig i begynnelsen, men jeg begynner å få teken på det. Forresten, er det noen der ute som kan forklare meg hva tallene betyr på objektivet der man skal fokusere? Fra "uendelig" til 0.45. Har ikke helt skjønt det ennå. 
Kan du om dette?

pakke vekk jula, nå?


jula varer jo helt til påska, eller? // nikon d60 + 50mm f/1.8

Idag skal vi pakke vekk all julepynt. Egentlig så er jeg litt glad, for jul er jo i mørketiden. Og når jula er over, kommer lyset tilbake. Og hva liker vi? LYS. Hihi!
Har du pakket vekk jula ennå?

bli med på toppliste


Jeg tenkte å lage min egen mini-toppliste! Jeg skal prøve å lage en topp-ti liste, alt ettersom hvor mange deltar. For å delta, må du legge igjen en kommentar med link til bloggen din! Denne topplisten er lagd for moro skyld, ingen premier eller noe. Jeg syns det er veldig gøy med topplister, så du må gjerne lage en, du og! :)
Meld deg på!

Come closer..


nikon d60 + 50mm f/1.8

Utstyr er ikke alt!

Det er så mange som alltid kjøper nye utstyr til kameraet for å ta bedre bilder. Men det er jo ikke kameraet eller utstyret som tar bildene, det er fotografen! Man kan komme langt med en Iphone. Tror du meg ikke? Vel, her er beviset:

Denne (profesjonelle) fotografen tok bilder av en hel photoshoot med en Iphone! Hvis du vil se bildene av resultatet, kan du trykke her. Det beviser at du trenger ikke massevis av utstyr til å nå langt!

Godt nytt år!


Godt nyttår alle søte lesere! // nikon d60 + 50mm f/1.8

Nytt objektiv!


AF Nikkor 50mm f/1.8D

Noen testbilder:
Favorittbildet mitt! Dette objektivet gir sylskarpe bilder..

Idag hentet jeg objektivet mitt. Det kosta 1200 NOK her. Det første jeg tenkte når jeg monterte det på kameraet, var at det så skikkelig snålt ut. Jeg er jo vant med store objektiv, så kommer denne søte, lille greia. Haha. Jeg prøvde det, og bildene så veldig gode ut! Men husk at jeg ikke er så vant med å fotografere manuelt(mf), så det må jeg bare venne meg til. Det var forresten ingen som hadde rett i "gjettekonkurransen", dessverre.
Hva syns du om bildene? Har du en 50mm f/1.8?

Mine nyttårsforsetter

Jeg har aldri hatt noen ordentlige nyttårsforsetter, fordi jeg glemmer de som oftest. Men uansett, her er lista mi:
+ ta vare på tingene mine slik at jeg ikke mister dem
+ prøve å holde rommet ryddig
+ bli en bedre blogger på flere måter
+ tjene penger
+ bli en bedre fotballspiller

+ ta skolen mer seriøst
+ ta flere bilder enn i år
+ være mer ute
+ drikke mer vann
+ bli en bedre fotograf
Hva er dine nyttårsforsetter?

Gjett hva!


tatt i april en gang.. // nikon d60 + 18-55mm f/3.5-5.6

Jeg har bestilt noe, og du skal gjette hva det er! Det må være et nøyaktig svar. Den som svarer riktig først, blir linket og får en bloggheader om ønskelig! Det trenger ikke å være helt korrekt, men prøv å svar nøyaktig. Vinneren "kåres" på fredag, for da skal den være her. OBS! Du må ha en blogg. 
Hint! Det er bestilt fra http://japanfoto.no, hører til fotografi og er liten.

vårflytting [arkivsnoking]


legg merke til noe rosa..


Karls...Sara på taket!

mitt favorittbilde gjennom hele vårflyttinga!


fire deilige reinrumper.. // nikon d60 + 70-300mm f/4-5.6

Litt bilder fra vårflyttinga med flokken. Vi starter her Kautokeino, og flytter hele veien til Kågen, skjervøy kommune. Det tar ca. en uke å flytte. Vi kjører vanligvis med scooter(før kjørte de med rein). En veldig artig "årlig" tur!
Hva syns du om bildene?

En vakker solnedgang
nikon d60 + 70-300mm f/4-5.6

Dette møtte synet mitt idag når jeg så ut vinduet. Jeg stilte meg på verandaen, og tok noen "prøvebilder" før jeg kledde på meg og dro ut.  Jeg trosset -23C i mørketiden for å dra ut å fotografere! Det er noe nytt, det. Jeg er ganske fornøyd med bildene, så det ble en vellykka photoshoot. Hva syns du om bildene?

jeg savner hester.


Araberen Jascar. // nikon d60 + 18-55mm f/3.5-5.6d

jeg savner å se på hester. jeg savner å ri. jeg savner hester. 
Jeg har ridd siden jeg var 6-7 år. Jeg begynte å ri med en stor shetlandsponni, som jeg red på i noen år. Da begynte jeg å ri hos min tante, som har flere hester. Når vi flytta til maursund(om somrene) var det hester der. Jeg red. Og det gjør jeg om sommeren. Men nå som mørketiden er her, har jeg ikke sett på en eneste hest. Ikke engang shetlandsponnien som er noen hundre meter unna huset vårt. Jeg har ikke ridd siden høst, og jeg savner det. Mye. Det er virkelig på tide å løfte rumpa for å ri! Det er noe med mørketiden som gjør at jeg ikke har lyst til å dra ut. Det er kaldt og mørkt. Det er ikke det at jeg ikke liker vinteren, for jeg elsker vinteren - når sola er oppe! 
Noen som har det som meg?

27.12.2010 kl.20:35 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Ombestemmer meg, jeg


nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3

Jeg har fått ganske mange råd i det innlegget ang. vannmerker og copyright. Jeg går tilbake til å bruke vannmerke på bilder jeg legger ut, både i bloggen og flickr. For sikkerhets skyld. Jeg vet at selvom jeg har vannmerke og to kopisperrer, er ikke bildene mine helt sikre uansett. Men men. Forresten, jeg kan sende bilder uten vannmerke til de som har vært modeller for meg. Men, hvis dere skal legge de ut så dere skrive at det er jeg som har tatt bildene!
Smart valg?

Hjemmelagd ministudiotesting, testing. Denne kabuki børsten fikk jeg forresten i julegave.


de fleste som kjenner meg vet at jeg elsker neglelakk! / nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3

Her om dagen lagde jeg en improvisert ministudio. Litt kjekt å ha, eller? Jeg brukte en liten kasse, hvite A4 ark, teip, saks og en kniv. Resultatet ble jo ganske bra, så den duger til f.eks. produktfoto. Det er faktisk mye man selv kan lage, billig! Hva syns du?

Copyright og vannmerke.


nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3

Jeg har alltid brukt et vannmerke på nesten alle bildene jeg poster på nettet. Særlig portretter av folk. Jeg liker å være ekstra sikker, selvom opphavsrettloven finnes. Men nå(eller foreløpig), skal jeg ikke bruke vannmerke. For det er litt slit å redigere et bilde flere ganger, for bloggen, facebook og flickr. Merkelig nok, så bruker jeg kun vannmerke på bilder jeg poster ut på bloggen. Jeg tar sjansen og tar vekk vannmerket, for å se om dere respekterer opphavsrettloven, og bloggen min. Prøv å kopier et bilde, så dukker det opp en popup hvor det står: Skam deg.
Bruker du vannmerke på dine bilder? PS! Husk å spørre om lov før du låner et bilde, og respekter et nei.

EDIT: Kopisperren funker på Google Chrome, Mozilla Firefox og Internet Explorer(Har testet alle). Har derimot ikke testet på f.eks. Safari, Opera osv. Noen som kan teste for meg? Hvis kopisperrene mine ikke fungerer i det hele tatt, og det blir mye kopiering, kommer jeg til å bruke vannmerke igjen.

Hvordan følge favoritt bloggene dine på 1-2-3

Det kan av og til bli tungt å trykke på blogger flere ganger om dagen for å sjekke om de har oppdatert. Det er ikke så lett å forutsi når bloggene oppdateres, eller hva? Heldigvis finnes det en løsning til dette problemet. Bloglovin!
Her kommer tre punkter du må gjøre for å følge dine favoritt blogger:

1.  Opprett en bruker på Bloglovin'(linket). Dette er super enkelt, du trenger bare å trykke på "Registrer Bruker". Etter at du har registrert deg, logger du inn.

2. Søk på favoritt bloggen din. Oppe til høyre finner du en søkeboks, og der kan du søke på en blogg. F.eks. "Ida Wulff". Da kommer bloggen opp.
3. Trykk på følg! Da følger du automatisk bloggen. Du kan følge så mange blogger du vil, helt gratis!


Tips! Hvis du er en blogger selv, kan du legge til din blogg på Bruker > Din blogg > Krev din blogg. Skriv navnet på bloggen din, kopier koden som dukker opp, lim inn i et av innleggene dine. Når du har gjort det, trykk på "Rock on!". Da har du registrert bloggen din på bloglovin, så andre kan følge. 
Nå kan du legge inn en 'widget' på bloggen din. Bruker > Widgets. Trykk på et av bildene, kopier koden som dukker opp. (For blogg.no) Gå inn på Design > Rediger > Widgets. Lim inn koden der, og lagre. Da er du ferdig!
Jeg bruker boglovin - gjør du?

25.12.2010 kl.19:52 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Julaften i bilder


dagen begynte med Tre nøtter til Askepott


fristelsen var stor når jeg så gavene, men jeg klarte å holde meg til ettermiddagen.


vi fikk et overrasket julebesøk av Erika og..


.. Johan Ante!(Erika, hvis du leser dette så kan jeg sende bildene i epost til deg)


Etterpå fikk vi spise god mat.


tilfeldig redigering..


Så begynte gaveåpninga. Spent?


Søster ble helt i hundre når hun fikk disse Uggsa! Forresten, kul manikyr?

God morgen! Jeg har hatt en kjempefin julaften med familien, morfar og mormor. Gavene jeg fikk kan jeg kanskje vise dere senere. Har du hatt en fin jul?

God jul! :)


bilde av meg for to år siden når jeg ble fotointeressert..

Vil bare ønske god jul til alle flotte lesere! Håper dere får en kjempefin dag som blir verdt å huske.
- Anne Katja!

Juletre pynt


nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3
Idag har vi satt opp juletreet og pynta det. Det ble veldig fint. Jeg har også pynta litt mer på rommet mitt, så her blir det fint! Har i tillegg rydda og støvsuget rommet, hvor flink er ikke jeg?
Mamma har også stekt resten av pepperkake-deigen, siden jeg og søster ikke orka mer. Bror fikk sin nye TV idag, og den er plassert her nede i stua. Herlig.. Selvom jeg vet jeg ikke kommer til å få se på TV så ofte. *Sukk*

Hva syns du om bildene? Er julestemninga på plass hos deg? :)

aaaw..[arkivsnoking]


aw, så nusselig hun er! // nikon d60 + 18-55mm f/3.5-5.6

arkivsnoking: kari


Dette bildet ble tatt i høst av Kari. //nikon d60 + 18-200mm f/3.5-6.3

20.12.2010 kl.13:27 i Blogg    1 kommentar Permalenke

mmm..


pepperkakebaking ifjor.. // nikon d60 + 18-55mm f/3.5-5.6

Mamma har lagd pepperkake deig idag, så det skal bakes imorgen! m-m-m..
Jeg har lagd en inspirasjons mappe på pc'en, og kopiert(ops!) bilder fra div. nettsteder. Disse bildene skal jeg kun bruke for å få inspirasjon, og jeg kommer ikke til å legge ut bildene på nettet. Det er greit å lagre bilder hvis man kun bruker bildene lokalt på datamaskinen. For all del, husk å spørre om lov først hvis du skal legge ut bildene på nettet! Har du en inspirasjons mappe på datamaskinen din? Hvordan tolker du opphavsrettloven?

endelig juleferie!

et bilde av årets juleball.. flere kommer etterhvert, både på blogg og fb ;)

God morgen!
Igår kveld begynte juleferien for ungdomsskolen, og gud det var herlig! Juleballet var veldig bra, mye dansing og moro. ;) Jeg glemte å ta bilder av outfiten min og av diskoen. Jaja.. Det var uansett mye blitz i diskoen, så jeg kan vel kanskje låne noen bilder?

17.12.2010 kl.13:43 i Blogg    1 kommentar Permalenke

two pictures

'sniktitt' på en photoshoot med silje

Idag tok jeg med kameraet mitt til skolen siden vi hadde en chilledag. Endte opp med å ta bilder av silje, elle mari og meg selv. Det ble en del tullebilder, for vi kan ikke posere ordentlig når vi er sammen. For en forbannelse, altså.. Hva syns du? (btw silje, så kan jeg sende bildene til deg uten navnet mitt på!)

nå har jeg lyst til

å spille med min nintendo 64! Men jeg vil spille med Zelda, men den er hos min gubror. Kom å gi den til meg, da!!! Jeg er ikke desperat, men etter å ha spilt en hel helg, så vil jeg fortsette.. Uansett, her er noen bilder:
min kjære, støvete kasse av en TV<3 sier altså ikke nei takk til en ny!

to av spillene mine, banjo og mario!

Jeg har flere sånne spillgreier, som Playstation 2 og 3 på rommet mitt, hihi.. nerd, sier du? Naaah. Hva syns du om bildene? Er du en spillnarkoman? 8)

update

Hey! :)
Jeg har ikke blogget denne helga fordi jeg har vært på besøk, og har spilt Zelda. Du vet, den eldste tror jeg, som skal til Nintendo 64. Elsk. Anyways, senere skal jeg til kirka fordi det er lysmesse, og konfirmantene skal gå med lys.


Blogges senere!

sara lea

nikon d60 + tamron 18-200mm f/3.5-5.6

Tok en spontan photoshoot med lillesøstra mi istad når hun sang. Jeg vet at det finnes flest innebilder på bloggen for tiden, men det er fordi lyset ute er helt crappy, og med blitz blir det enda verre. Men, siden vi får juleferie fra 16. desember, skal jeg presse meg ut i kulda for å ta mer utebilder! 
Hva syns du om bildene?

arkivsnoking: reinsdyr


blinkskudd!


en gang i februar.. // nikon d60 + sigma 70-300mm f/4-5.6

den stygge andungen


nikon d60 + tamron 18-200mm f/3.5-5.6

God morgen! 
Jeg har ikke blogga fordi vi var å spilte fotball i Alta. Det gikk kjempebra til vi tapte kvartfinalen. Ja, ja. Gøy var det iallefall! Jeg er ferdig med julegavene, nå gjenstår det bare å pakke dem. Fuun!
Er du ferdig med å kjøpe julegaver?

julestemning


gjett hva dette er!


Julelys, så klart!

Med rumpa godt plassert på sofaen sitter jeg her og blogger. Det er så koselig med julelys neesten overalt! Selvom julestemningen ikke er helt på plass, kommer vel den og. 
Hva syns du om bildene? Har du julestemning?

flowerpower


ISO200, 1/200 f/6

Istad tok jeg en tur på Sara Lea sitt rom, og knipset ivei noen bilder. Resten kommer senere. Det var så mye "blanda" bilder, så innlegget ville ikke ha et sammenheng.
Farge eller b&w?

homework


ISO200, 1/200 f/5

Ikveld har jeg gjort matte lekser, for engangs skyld! Jeg hadde bare 3-4 oppgaver igjen, men lekser er lekser. Matte er ikke favoritt faget mitt, fordi jeg sliter litt. For mye jobb og teori, det er litt gøy å ha praktiske oppgaver en gang i blant, da! Men nå må jeg stikke, skal straks legge meg. 
Liker du matte?

jeg har tatt et valg!


jeg, cahppe og saire.

Ang. bloggen min på fotografii, så har jeg tatt et valg. Jeg blogger 'normalt' her, og legger ut "dagens bilder" på fotografii. På den måten kan jeg bruke begge sidene, og alle blir fornøyd! Jeg håper at alle dere kan kommentere der også, og dere må også følge bloggen der! :)

29.11.2010 kl.19:59 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Viktig!

Idag har jeg da oppdatert fotografii igjen, men denne gangen har jeg lagt ut nye bilder i portfolioen. Jeg er enda usikker på hvor jeg skal blogge. Jeg vet at hvis jeg blogger her, får jeg flere lesere osvosv. Men jeg vet at jeg liker å blogge på fotografii også. Og jeg vet at å blogge på flere steder er uaktuelt. Så hva er det jeg ikke vet?
Hvor jeg skal blogge.
Mine venner liker jo sikkert bedre hvis jeg blogger her, for da er det så enkelt å vite når jeg oppdaterer. Hvis jeg ikke hadde begynt å blogge her, hadde det vært null problem å fortsette på fotografii. Men en gang blogg.no - alltid blogg.no?
Så derfor har jeg et viktig spørsmål til alle som leser bloggen min.
Vil du fortsette å lese bloggen min hvis jeg flytter over til hjemmesiden min?

arkivsnoking - vår/sommer


ISO200, 1/2500 f/9

Et bilde jeg tok en gang i juni 2010. Ah, gode tider.. Kan nesten ikke vente til varmen, lyset og den herlige grønnfargen kommer tilbake! Men før er det jo selvfølgelig mye mer å glede seg til, som jul og påske. :)
Hva gleder du deg til? Hva syns du om bildet?

27.11.2010 kl.14:37 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Disco imorgen!

Imorgen er det diskotek, men denne gangen holder fotballjentan den(KTK IL JENTER). Den begynner fra kl 1700 til 2400. Det koster 20 KR å komme inn. Vi selger brus, godter, popcorn og mye mer! Det blir dansing, konkurranser og kåringer!
17.00-19.00: 1-4 klasse.
19.00-21.00:
5-7 klasse.
21.00-24.00:
13-17 år.

Kom gjerne! Pengene går til innsamlinga av Norway Cup turneringa 2011! :) Støtt oss!

Mårnings!

Hei :)
Nå sitter jeg og Elle Mari å skriver om Johan Turi, en forfatter. Jeg tar litt pause og blogger.. Hehe. Egentlig bør jeg ikke si så mye her, for jeg må konsentrere meg om oppgaven.

Nå må jeg strax løpe til Coop og kjøpe noe å drikke.. (a)

24.11.2010 kl.11:18 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

fotoutstyret mitt

Nikon d7000, kamerahus:
Elsker kameraet mitt! Den har innebygd fokusmotor, 16,2 megapixler. Det jeg liker ekstra godt med kameraet, er at den har plass til to minnekort! 
Kostet omtrent 8000 NOK(kjøpt sommer 2011)

Sigma 70-300mm f/4.5-6, makro/tele objektiv:
Jeg bruker mest dette objektivet når jeg fotograferer reinsdyr. De er ofte langt unna, og da er det fint med et teleobjektiv. Autofokusen jobber ganske fort, men den lager lyd. Det et et minus. Ellers tar den gode, skarpe bilder. 
Kostet 1500 NOK.

Tamron 18-200mm f/3.5-5.6, allround objektiv:
Vurderer å selge denne, gi bud!

Kostet 1700 NOK.

Nikkor 50mm f/1.8
Dette objektivet bruker jeg mest. Det er veldig lyssterkt og passer til omtrent alt! Utrolig fornøyd :-)
Kostet 1200,-

Tamron 28-75mm f/2.8 
Dette bruker jeg som alternativ til 50mm'eren. Hvis jeg skal ta bilder av arrangementer, så er det bra å kunne zoome og i tillegg at objektivet er lyssterkt. 
Kostet omtrent 4000,- inkl. forsikring. 

ML-L3 trådløs fjernutløser:
Fjernutløseren er veldig bra til selvportretter, og når kameraet må være helt stille for å få et skarp bilde. Anbefaler!
Kostet omtrent 350 NOK

Nikon d60, kamerahus:
Et veldig bra kamera som jeg ikke kan anbefale, fordi den lages og selges ikke mer. Den funker bra for hobbyfotografer, og nybegynnere. Veldig lett å skjønne seg på, og batteriet blir nesten aldri tom. Jeg har ikke tenkt å kjøpe meg et nytt kamerahus ennå, men vi får se. 

Kostet 3600 NOK inkl. kitobjektiv.
SOLGT. 

Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6, kit-objektiv:
Dette objektivet fulgte med når jeg kjøper kamerahuset. Den funker bra, men autofokusen er treg, og noen ganger vil den ikke fokusere i det hele tatt. Ikke et objektiv jeg anbefaler.
koster omtrent 1000 NOK. 
SOLGT. 

Nikon SB-400, ekstern blits:
Jeg kjøpte denne blitsen fordi popupen var dårlig og ble ødelagt. Den fungerer veldig bra, og kan vris til 90 grader. Selv bruker jeg ikke denne så mye, fordi jeg foretrekker naturlig lys. Blitsen blir bare brukt som en ekstra lyskilde.

kostet omtrent 800 NOK
SOLGT. 

fullmåne

Hei!
Litt artig å se meg blogge tidlig? Haha.

nikon d60 + sigma 70-300mm f/4-5.6

By the way! Jeg tenkte å poste ut et lite innlegg om fotoutstyret mitt snart.
Hva syns du?

b&w: texture
nikon d60 + tamron 18-200mm f/3.5.5.6

Tok litt bilder istad, så like greit å poste dem. :)
Hva syns du? Skal jeg komme med flere b&w bilder?(black&white)

21.11.2010 kl.21:39 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Snart er det Nilut cup!

God kveld alle blogglesere!
Nå kommer det hva-jeg-har-gjort og hva-som-kommer-til-å-skje innlegg.

Niendetrinnet har et felles prosjekt om "Ung idag". Gruppa mi skriver om nettvett, et ganske viktig tema som de fleste ungdommer ikke bryr seg om. Vi er ferdig med power-point presentasjonen, og skal framføre imorgen. Håper det går bra, for vi har jobba ganske mye! Ønsk oss lykke til! :)

Go team nr. 3!

Ellers er den berømte Nilut Cup'en imorgen, som varer helt til søndags ettermiddag! Den arrangeres hvert år i Kautokeino, og det kommer masse folk dit, fotballinteresserte eller ei. Jeg gleder meg ganske mye, for jeg gikk glipp av turneringa ifjor, da jeg hadde svineinfluensa. Så, det blir ekstra moro i år!
Neste år skal jeg kanskje spille, for da er jeg 15! :)
Liker du skoleprosjekter? Har du vært på Nilut Cup før?

Hemmelig prosjekt

To dager har gått, og jeg har ikke blogget. Grunnen er at.... jeg har oppdatert hjemmesiden min i all hemmelighet.
Yes. Jeg startet denne bloggen fordi jeg sluttet på hjemmesiden min, men jeg skal trolig åpne den opp igjen. Jeg tror jeg bare skal linke bloggen min derifra hit, så jeg kan fortsette å blogge.
Dette har skjedd før, og det gikk ikke bra. Jeg sluttet og blogge for blogg.no, og fortsatte på hjemmesiden min. Dessverre, så orket jeg ikke å blogge mer der, så jeg begynte på blogg.no igjen.. Nå er jeg i samme situasjon.

Så, hva skal jeg gjøre? Please hjelp meg, for jeg trenger hjelp.

Siekkis med kragen


nikon d60 + tamron 18-200mm
Stakkars valpen har fått seg en krage rundt halsen! Hun var på operasjon for å fjerne "ekstra klør" hos en veterinær i bygda. Først så hun helt hjelpesløs ut. Hun hadde et trist blikk, og det var helt umulig å ikke syns synd i henne. Nå er hun heldigvis bedre! Siekkis må ha kragen og bandasjen i en uke, til neste torsdag. Nå får hun vel bare holde ut, tenker jeg..
Stakkars beibii? :)

Video av meg og maren

Siden jeg vil blogge om noe idag, men ikke har tatt bilder, skal dere få se en video av meg og Maren vi lagde for en laaang stund siden.


Dette var på tull, altså!

11.11.2010 kl.21:16 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

en vanlig skoledag

Hei!
Nå som jeg har tatt bilder med min mobil, tenkte jeg å poste de ut. Her kommer noen bilder fra skoledagen min:
NB! Selvom jeg ikke har vannmerke på bildene, betyr det IKKE at du kan ta de! SPØR først, takk på forhånd. --,

dagen startet med oppvarming av føtter


jeg og elle mari


"full" sying på gang..


søte sara


jeg og silje måtte en tur innom kjøkkenet for å stjele litt mat.. på bildet er det ronja og elle martine


Stina med gulrotkake-krem

Også må jeg vise mine fotoskills med mobilkameraet:

Sjekk den syke kvaliteten på bildet!!!

Hvordan er en vanlig skoledag hos deg?

me, myself and I


nikon d60 + tamron 18-200mm

Istad kjedet jeg meg, så jeg knipset ivei med kameraet mot fjeset mitt. Jeg ble kun fornøyd med bildet ovenpå, de andre kunne jeg like godt kastet i søppelbøtta mi.
Hva syns du om bildet? :)
PS! skal prøve å presse ut et innlegg senere, eller kanskje imorgen.

08.11.2010 kl.22:04 i Blogg    1 kommentar Permalenke

my baby


nikon d60 + tamron 18-55mm f/3.5-5.6

Plasserte valpen på sofaen, strevde litt med å holde henne rolig, knipset noen bilder - og vips! Da er bildene på bloggen. Hihi, stakkarn ble jo så trøtt så hun sovnet litt. Til jeg henta reflektorn, og da ville hun absolutt ikke sitte rolig, så hun stakk. blæh.
Konstruktiv kritikk, takk! Hva syns du?

nå har man en ny telefon..

.. som jeg har ventet på siden mandag!
Yes, jeg(host, pappa) har kjøpt meg en ny mobil, nemlig Samsung Wave! Aah, my precious.


Sånn ser telefonen min ut:*
Har ikke tatt bilde av den ennå, men skal gjøre det i løpet av helga!
Har du en wave?

05.11.2010 kl.21:16 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

Vi tar kvelden


Cahppe hilser og sier god natt til alle lesere!


Dette bildet kunne like gjerne være med, uten grunn. Tok det istad.
// nikon d60 + tamron 18-55

Nå er jeg ganske trøtt, så jeg skal ta kvelden nå. For jeg er flink jente som blogger aktivt(høhø), så da fortjener jeg en god natts søvn. Man blir jo utslitt av å være på konfirmasjons undervisning i to timer!
Hva syns du om bildene? Legger du deg tidlig eller omvendt? ;)

Min favoritt fotoblogg

Siden jeg ikke har noen bilder å poste ut, skal jeg heller skrive om min favoritt foto-blogg!
Jeg husker ikke hvordan jeg snublet over denne bloggen, men så og si ble jeg forelska. Hun som eier den bloggen, heter Ida-Marie. Hun er bare 15 år, men til tross for den unge alderen er hun kjempeflink! Ida-Marie publiserer mest bilder ut på bloggen, men hun har også postet innlegg om foto-innstillinger. Jeg lærte noe nytt, ihvertfall.


Dette er headerbildet hennes. (Trykk på bildet for å komme til bloggen hennes)

Jeg anbefaler denne bloggen til alle som liker å se på gode bilder og innlegg.
Leser du denne bloggen?

she's so cute


her snakker jeg altså om søstra mi


latterkrampe her!


dagens beste bilde! // nikon d60 + tamron 18-200mm f/3.5.5.6

En liten spontan photoshoot jeg tok med søstra mi. Jeg ble veldig fornøyd med bildene, og alt går jo av seg selv når modellen følger med! Vi har også trent litt styrke, eller det var jo mest jeg som trente. Hun.. hjalp til kan vi si :)

Hva syns du om bildene? Konstruktiv kritikk, takk!

skoleblogging

Hei!
Nå sitter jeg her på datarommet med Sara Linn. Vi har et prosjekt på Engelsk fordypnings timen, men vi sitter å leser blogger. Skoleblogging er ikke noe jeg gjør så ofte, fordi dette er jo en blogg om foto, ikke om livet mitt o.l, men jeg skal prøve å presse inn litt innlegg om hva jeg gjør og så videre.
Men nå stikker jeg, så vi blogges :)

The moon


nikon d60 + sigma 70-300mm f/4-5.6

Et bilde av månen jeg tok her om dagen. Gjennom et vindu, fordi det var så kaldt ute.
Hva syns du?

ikkje nettt

Har ikke nett så kan ikke blogge hjemmeeee

22.10.2010 kl.12:49 i Blogg    1 kommentar Permalenke

lite bilder = lite blogging

Jeg har ikke blitt å blogge idag og igår fordi jeg ikke har tatt nye bilder. Hektiske dager, altså! Men, jeg kan alltids rote i ekstern harddisken og finne fram "gamle" bilder fra ifjor og i år. Det hadde jo vært fint? Jeg har ganske mange bilder liggende i harddisken som vil ut på bloggen.


et bilde jeg tok av søster for noen dager siden. posere kan hun! // nikon d60 + tamron 18-200 mm f/3.5

ny header!

Hei! Som du sikkert ser så har jeg byttet header. Jeg ble utrolig lei av den forrige, og jeg ble så inspirert av Synne, så jeg måtte lage en ny.

Hva syns du om headeren? Noe jeg må endre på/forbedre?

Konkurranse; Heidi Larsen har ny blogg

Jeg er med i en konkurranse, så jeg må skrivet et innlegg.


Heidi Larsen er en sminkeblogger. Hun har veldig innholdsrike innlegg, og skriver supert! Hun anbefaler sminke, lager swatches and so on. Nesten hver dag lager hun kule sminkelooks. Jeg digger henne :))))

Noen bilder:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Før blogget hun for blogg.no, men har nå flyttet til sin egen plattform. Besøk bloggen hennes ved å trykke her.

kari den søte


nikon d60 + nikkor 18-55mm(kit)

Barnet på bildet heter Kari og er søskenbarnet mitt. Søtaa!
Whatcha think?

16.10.2010 kl.12:05 i Blogg    1 kommentar Permalenke

hurra for deg som fyller ditt år


bildet er lånt her.

Idag har Malene bursdag! Som bursdagsgave av familien fikk hun et SLR kamera. Heldiggrisen :)
Gå innom hennes blogg å gratuler henne!

let it snow


nikon d60 + tamron 18-200mm f/3.5-5.6

14.10.2010 kl.21:12 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Lag din egen reflektor på en-to-tre!

Idag bestemte jeg for å lage meg enmini-reflektor, og jeg tenkte å legget ut hvordan jeg gjorde det.

1. Du trenger: Saks, en eller annen matbrett(o.l) og sølv aliminiumsfolie. (Jeg brukte en "stor" matboks-lokk)

2. Sett folien over matboks-lokket som vist på bildet.
Image and video hosting by TinyPic

3. Klipp av folien som vist på bildet.Image and video hosting by TinyPic

4. Brett folien rundt matboks-lokket, og voila!
Image and video hosting by TinyPic

Der har du en mini reflektor. Du kan selvfølgelig bruke større matbrett etc, bare å bruke de samme instruksene.
Et eksempel:
Image and video hosting by TinyPic
overse melkebarten og det trøtte trynet mitt. Bildene er tatt idag :p

Har du en hjemmelaget reflektor?
Var jeg flink på å forklare?

b&w: Mosqito

Image and video hosting by TinyPic
hesten mosqito. // nikon d60 + nikkor 18-55mm

Hva syns du?

b&w: Cahppe i påska

Påska 2010 tok jeg og Cahppe en liten photoshoot, her er en del av resultatet:

gutten min har fart, jo!
satseee..
speide litt må man også


ikke kom her og si at min 4 år gamle hund ikke kan fly! da blir mama ak sur


nikon d60 + sigma 70-300mm f/3.5-5.6

Kan hunden din fly?
Hvilket bilde likte du best, og hvorfor?
- mama ak

Det snør!

Idag begynte det å snø. Virkelig. Uheldigvis var jeg akkurat i bygda, så da ble det bare mobilbilde. Crappy mobilkamera med 2.0 megapixler. Yey?
tatt idag..

Uansett, så syns jeg det er kjempekos at det snør! Kan ikke vente til jeg får ta ordentlige, fine vinterbilder. M-m-mm.. Også kommer scooterkjøring, skigåing og alt det der. Egentlig er jeg ikke fan av ski, men når jeg kan henge etter hunden min er det veldig gøy!
gudsøstra mi og hunden min cahppe på skitur i påska 2010. // nikon d60 + nikkor 18-55mm

Snø: Yey or ney?

bildeer


klovnen kalle


english rose


breaking dawn


en ku. // nikon d60 + tamron 18-200 mm f/3.5-5.6

Hvilket bilde likte du best, og hvorfor?

oj!

Jaa.. Som du kanskje har merka, så har jeg ikke blogget på mange dager. Grunnen er at jeg mangler fine bilder og inspirasjon til å ta fine bilder. Høst er en depressiv tid, eller.. kanskje ikke. Jeg skal skjerpe meg! promise.


09.10.2010 kl.16:07 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

diverse bilder i reingjerdet

Her kommer noen bilder jeg har tatt i reingjerdet:

disse kalles for klaver, og skal være rundt halsen på kalver
bestemor noterer


mor og kalv(btw, den grå streken skulle ikke være der! noe feil med redigeringen, kanskje?)Hvilket bilde likte du best, og hvorfor?

b&w; fergebilder


det er ikke objektivet som er skitten, altså


nikkeby


nikon d60 + tamron 18-200mm f/3.5-5.6

Diverse bilder jeg tok fra fergeturen(Storstein-Lauksundskaret)

colourfulnikon d60 + tamron 18-200mm f/3.5.5.6

27.09.2010 kl.23:33 i Blogg    1 kommentar Permalenke

fine ting i livet

+ når noen drar og kommer tilbake igjen
+ å vite at en er glad i deg
+ å sitte med bestevennen og snakke om alt
+ å høre på gladsanger når du er trist
+ å få en klem eller to
+ å tenke på alle minnene til en sang
+ å dagdrømme
+ å spille sims når du vil være i en annen verden, en annen person
+ å drømme om mennesker du er glad i
+ å vite at noen savner deg
+ å trøste noen
+ våren
+ å gi gaver
+ å tenke på engelsk(haha)
+ å fotografere
+ ha gleden av å eie et dyr
+ å få respons av noe du har gjort/lagd
+ familie og venner
+ å ha sjansen til å bli hva du vil når du blir stor
+ å kunne glede andre
+ å stå opp på morgenen og tenke at dette blir en fin dag
alle bildene tatt med nikon d60 + tamron 18-200mm f/3.5-5.6

Oj, det var mange fine ting! Det hjelper virkelig å skrive ned fine ting i livet. Når jeg er trist, eller deppa, kan jeg se hva jeg har skrevet, og dermed bli mindre trist. Tenk at du kan lukke øynene og dagdrømme deg bort i en helt annen verden. Tenk at du kan glede andre bare ved å gi en klem, eller å si at du er glad i dem. Tenk hvor koselig det er å høre at noen er glad i deg. Tenk på det!
Jeg utfordrer alle(også de som ikke har en blogg) å skrive ned fine ting i livet. Du kan skrive det på bloggen så du kan dele det med andre, eller i dagboken, eller på et vanlig ark og henge det opp der du kan se det lett.
klem annekatja

søt beibi


nikon d60 + tamron 18-200mm f/3.5-5.6

25.09.2010 kl.16:28 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

gylne, gylne tider


silje og jeg i en eller en annen tid! haahah, fint

Anyways, jeg er her på Arnøya. Nettet mitt er supertregt, men nett er det iallefall! Imorgen skal vi kanskje ha rein i gjerdet, gleder meg mye! Ville egentlig bare si det. Og, og!! Jeg bruker pappa sin PC, så jeg har ikke photoshop. Hvor herlig er ikke det? Ikke så veldig.
Ville bare gi en liten update. Snakkes!

22.09.2010 kl.16:28 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

CUTIE


nikon d60 + nikkor 18-55mm

Et bilde jeg tok av søstra mi ifjor. Sjekk så søt hun er, da! Nå er hun så stor, hun har allerede fått sin første, ordentlige mobiltelefon.(Rosa Sony E. w100i Spiro) Heldige ungen, altså!
Er hun ikke søt, da?

21.09.2010 kl.19:43 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

makro er supert, det


nikon d60 + sigma 70-300mm

portrett


nikon d60 + tamron 18-200mm f/3.5-5.6

Et bilde jeg tok av Silje på bursdagsfeiringen min. Jeg likte dette kjempegodt, så jeg kunne jo likegjerne dele dette bildet med dere.
Hva syns du om bildet?

diverse foto fra 2009 II

Flere bilder jeg har funnet.jeg savner vinteren // nikon d60 + nikkor 18-55mm f/3.5-5.6

Hvilken bilde likte du best, og hvorfor?
Liker du vinteren bedre enn sommeren?

17.09.2010 kl.20:11 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

jeg stikker en tur til maursund, jeg

Hei!
Imorgen drar jeg til maursund/arnøyd, fordi snart begynner kalvemerkinga. Jeg vil blogge lite, men det kommer selvsagt bilder der og da. Jeg gleder meg sykt, for å merke, for å være der, og for å teste mitt nye objektiv skikkelig!
Iip!

Også må jeg si at jeg ikke vet om jeg liker det nye editoren på bloggen. "Enter" for avsnitt og "shift+enter" for vanlig linjeskift. Mye mer jobb, men men.

bilde her
tilgi meg for bildemangel, men bruker ikke min PC akkurat nå.

17.09.2010 kl.18:29 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

diverse foto fra 2009 I
nikon d60 + sigma 70-300mm
Noen bilder jeg tok en gang i 2009. Hvilket bilde likte du best - og hvorfor?

Gårsdagens innkjøp

Hei! :-)
Igår spilte fotballaget mitt de siste kampene for sesongen. Herlig å bli ferdig med det! Etter kampene(som var i Alta) dro vi til kjøpesenteret Amfi for å shoppe i to timer. Her er bilder av det jeg kjøpte:


neglelakker depend, deodorant ldb, hårpudder define, små fliseklemmere glitter, fliseklemmere hm, mascara loreal, foundationbrush gosh, spenner hm, toppkjempe bra hårpudder, me likey


tre neglelakker fra depend, har prøvd en ut av dem


søt hårbøylestrikk


herlig deodorant med herlig lukt


fine spenner fra hm


mascara som ikke klumper, men har dårlig lukt

Ellers så hater jeg blogg.no for tiden. Det går ikke ann å midstille teksten, og blogginnleggene mine blir ganske så fucked up fordi jeg pleier å midstille bildene. BLRØHØ.
13.09.2010 kl.17:32 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

da er man vel offisielt fjortis


nikon d60 + tamron 18-200 f/3.5

Yes, da er jeg 14 år. Haha, først nå man kan kalle meg for en ekte fjortis, lism! neida.
Jeg feirer bursdagen min med venner på fredag, blir jo sikkert kos.
06.09.2010 kl.15:17 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Forskjellige bilder..

.. jeg tok her om dagen.


man må ikke kaste colabokser ut, issat!


Siekkis, hunden våres


Gras/gress


En fotball

Alle disse bildene er fotografert med min nye Tamron 18-200 f/3.5-5.6! Kjempe bra allround objektiv må jeg si.
Hvilken bilde likte du best - og hvorfor?

jeg liker denne sangen, den er spesiell


Leona Lewis - Run

Denne sangen minner mye om min venninne, Benedicte A. Vi ble kjent på Arnøya i 3-4klasse, på en strand. Husker vi pleide å sende hverandre brev, det var så gøy! Og det var hun som sa at jeg måtte høre på denne, og jeg ble hekta med en gang. Jeg savner henne utrolig mye, for hun har flytta til en annen plass, og jeg har ikke sett henne på flere år! Sykt.
utrolig glad i deg <3
01.09.2010 kl.22:53 i Blogg    1 kommentar Permalenke

mmm, nam

nikon d60 + nikkor 18-55 f/3.5-5.6

Jeg er bare litt glad i sandwich is! hehe

love

nikon d60 + nikkor 18-55mm f/3-5-5.6
29.08.2010 kl.13:13 i Blogg    0 kommentarer Permalenke

jeg får en ny objektiv på mandaaaag!!!//google

Uhyes. En Tamron 18-200 objektiv blir min på mandag! I'm so exited!!!! Mamma og pappa er på bryllupet til Stig Henrik Hoff i Oslo, og de blir der til mandag. Så da må de løpe på JapanPhoto for å kjøpe et objektiv til meg, siden mamma ikke gadd å bestille på nettet. Men uansett, det blir så heftig!
Kit-objektivet mitt(Nikkor 18-55mm) er så velbrukt og ødelagt, at autofokusen ikke klarer å fokusere noen ganger. Blæh.
Og Sigma 70-300mm passer ikke så fint for hverdagsfotografering. if u know what i mean

fordi jeg har ekstremt lite å gjøre

Da har jeg oppretta en ny fotoblogg fordi jeg ikke har noe bedre å gjøre. Eller, jeg får ikke til med wordpress på hjemmesiden min! Derfor er dette en midlertidig blogg til jeg har fikset Wordpress. Get it? Goody. Men jeg kommer kun til å legge ut bilder hit, ingen sånn idag-har-jeg-vært-på-skolen-og-trent-fotball innlegg. Hehe.


our puppy
23.08.2010 kl.20:17 i Blogg    1 kommentar Permalenke

Anne Katja Gaup

19, Kautokeino

Follow on Bloglovinhits